علائم و درمان افسردگی پس از زایمان
زایمان بخش معجزه آسای زندگی است اما افسردگی پس از زایمان می تواند به شدت سلامتی پدر و مادر را تحت تاثیر قرار دهد و بدون شک در سلامت و رشد کودک نیز اثرگزار خواهد بود. در این مقاله در رابطه با افسردگی پس از زایمان و علائم و شیوه های درمانی آن صحبت خواهیم کرد.
بدون شک بچه دار شدن یک رویداد باورنکردنی در زندگی فرد بشمار می آید و فصل جدیدی از تنش ها ، مسئولیت ها ، چالش ها و شادی را برای خانواده باز می کند. مادر پس از زایمان می تواند تحت تاثیر بسیاری از تغییرات هورمونی و عاطفی قرار گیرد که اغلبا آن را به عنوان افسردگی پس از زایمان می شناسیم. حدودا ۶۰% از زنان پس از زایمان به این نوع افسردگی دچار می شوند. از جمله علائم اولیه افسردگی پس از زایمان می توان به احساس گناه ، تنهایی ، غم و اندوه ، خستگی ، سرخوردگی و حتی عدم علاقه در مراقبت از کودک اشاره کرد. البته دو عامل استرس و اضطراب را در این میان نباید نادیده گرفت. بنظر می رسد افسردگی پس از زایمان نیز همانند افسردگی های عادی است اما زمان و مدت آن با زایمان در ارتباط است.
بهتر است بدانید که این حالت را صرفا مادران تجربه نمی کنند بلکه پدران نیز می توانند به افسردگی پس از زایمان دچار شوند و مطالعات نشان می دهد که حدود ۲۵% از پدران به نوعی احساس افسردگی پس از زایمان داشته اند. از موارد دیگری که در بروز افسردگی یا تشدید آن نقش دارند می توان به پشتیبانی کم اجتماعی ، سقط جنین قبلی ، سیگار کشیدن و سابقه افسردگی در خانواده اشاره کرد. خوشبختانه در طب جدید برخی روش های پیشگیرانه از ابتلا به افسردگی پس از زایمان و گذران زندگی شاد در کنار کودک شناسایی شده است که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت.
ویتامین B
بسیاری از فرآیندهای مختلف شیمیایی در بدن ما است که می تواند به بهبود یا عدم آن در سلامت بدن کمک کند. تولید هموسیستئین بیش از حد می تواند در بی ثباتی التهابی و خلق و خوی فرد تاثیر گذارد. بازیافت هموسیستئین از طریق یک چرخه کربن می تواند زمان و انرژی بدن را ذخیره کند و این بازیافت با دریافت سطوح مناسب از ویتامین ها B ، B9 ،B6 و B12 تسهیل می شود. این ویتامین ها همچنین با استفاده از مواد مغذی در اختیار بدن قرار خواهند گرفت و در نتیجه در بهبود سلامتی شما نقش خواهند داشت.
روغن ماهی
بسیاری از مطالعات نشان می دهند که سطح بالایی از اسیدهای چرب امگا۳ در بدن به ثبات خلق و خو و فعالیت های شناختی کمک خواهند کرد. روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است و قادر به کمک در کنترل فعالیت سیستم عصبی و کاهش استرس اکسیداتیو که می تواند منجر به اضطراب و بی ثباتی خلق و خو شود ، نقش دارد.
مدیتیشن
ذهنی که از استرس و افسردگی در حال فوران است را به سختی می توان کنترل کرد. اما راههایی برای پاک کردن ذهن و تراز کردن هورمون ها بدون مصرف دارو وجود دارد. سالها مدیتیشن در کاهش هورمون های استرس و بهبود ارتباط ذهن و بدن نقش داشته است. افسردگی پس از زایمان یکی از نمونه های نهایی است که ارتباط میان ذهن و بدن را نشان می دهد. به همین علت توصیه می شود اگر یک یا دو ماه پس از زایمان احساس افسردگی داشتید حتما مدیتیشن را تجربه کنید.
زردچوبه
سرشار از آنتی اکسیدان است و این ادویه محبوب از افسردگی پس از زایمان جلوگیری خواهد کرد. ماده فعال این ادویه کورکومین است که برای خواص ضدالتهابی که دارد شناخته شده است. سطح بالایی از التهاب می تواند باعث بی ثباتی خلق و خو و بروز نشانه های افسردگی شود. به همین دلیل مصرف زردچوبه توصیه می شود در پاکسازی سیستم شما و کاهش استرس اکسیداتیو نقش دارد.
ماست
افراد کمی در جریان هستند که بیش از ۵۰% از عملکرد سیستم ایمنی بدن در روده اتفاق می افتد که این امر می تواند در سراسر بدن تاثیر داشته حتی در خلق خو و هورمون های فرد. اگر اشتباها چیزی در معده شما است بدون شک در افسردگی پس از زایمان نقش خواهد داشت. جهت بهبود هضم و تعادل سطح باکتری در روده بهتر است ماست را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
ورزش
زمانی که هورمون های شما متعادل نباشند به آسانی شما وارد چرخه افسردگی خواهید شد که یک درمان رایج برای این نوع از افسردگی ورزش است زیرا به اینصورت سوخت و ساز بدن افزایش یافته و شما فعال تر خواهید شد که در نتیجه سموم از بدن شما خارج شده و سروتونین و دیگر هورمون های مفید باعث بهبود خلق و خوی شما می گردند.
منبع: mahsho.com