اولین سالی که بی هاشمی تحویل شد
گروه سیاسی: حجت الاسلام محمدعلی اهنگران در یادداشتی نوشت: سال نود و شش بدون هاشمی رفسنجانی تحویل شد. مردی که از فرط بودن ، نبودنش را هنوز نتوانسته ام بپذیرم و فکر می کنم زمانی فقدان او را به واقع درک خواهیم کرد که چالشی نو یا بحرانی جدید فرا روی کشور قرار گیرد چرا که ما مرد روزهای سخت و لحظات بحران را از دست داده ایم.
برای من ،هاشمی از ابتدا یک آخوند متفاوت بود. طلبه ای که با تیزهوشی امام خمینی را از میان علمای بنام آن روزگار به عنوان استاد خود برگزید و تا اخرین لحظه حیات به او و آرمانهایش وفادار ماند. عالمی که خود را وقف و غرق اندیشه های قرآنی کرد و خوب درس خواند اما در میان متون و کلمات متوقف نشد و از همان روزهای جوانی اش جهانی می اندیشید. با اینکه از بهترین طلبه های حوزه علمیه قم بود اما جهان پیرامونش محدود به کوچه ها و مدرسه های قم نشد و برای شناختن وساختن دنیای پیرامونش سیر آفاق و انفس کرد. او با اینکه روستا زاده بود اما نزدیک به سیزده کشور دنیا را در جوانی اش دید و به بیست ایالت امریکا سفر کرد. شیخ جوان در این سفرها صرفا دنبال دین یا انقلاب نبود بلکه درک درست مظاهر توسعه و پیشرفت و آشنایی با تمدن غرب و شرق اصلی ترین دغدغه او بود. در همان زمان در کنار مبارزه و علم چندین شرکت ساختمانی و موسسه انتشاراتی و فرهنگی راه انداخت و به تولید ثروت پرداخت و منشاء خدمات بسیار شد. هاشمی می دانست که صرفاً نمی توان از پنجره حجره و مدرس حوزه به جامعه نظر انداخت. او شاید جزو نوادر روحانیون باشد که در جوانی هالیوود را دیده یا در جلسات مجلس اعیان و عوام انگلیس به عنوان تماشاچی رفته یا در سازمان ملل حضور یافته است. اینکه هاشمی امیرکبیر را الگوی خود قرار داده نشان از آن دارد که او شیفته توسعه و صنعتی شدن ایران است و اینکه از همان ابتدا به مساله فلسطین توجه ویژه نشان میدهد نشان از نگاه جهانی و انسانی اوست.
برای طلبه ای چون من که در آغاز راه است جوانی هاشمی رفسنجانی جذاب تر و شور انگیزتر از میانسالی و پیری اوست چراکه هاشمی بزرگ برساخته همان شیخ جوانی است که جهان برایش کوچک می نمود و تاریخ ایران و اسلام و انقلاب متاثر از او تلاشهای او و اندیشه های اوست.
روحش شاد و یادش گرامی در سالی که بی او تحویل شد
منبع: بهارنیوز