تاثیر کلاژن بر عملکرد ورزشی

کلاژن را بیشتر برای بهبود زیبایی پوست و مو می‌شناسیم اما این تمام تاثیر کلاژن بر بدن نیست.
به گزارش آلامتو و به نقل از بدونیم؛ از چندین سال پیش با افزودن کلاژن به برنامه های غذایی روزانه ام توانستم سلامتم را بهبود بخشم. کلاژن علیرغم فواید زیبایی می تواند در بهبود عملکردهای جسمی نیز موثر باشد.
چرا کلاژن؟
کلاژن یکی از پروتئین هایی است که به وفور در بدن یافت می شود و در ساخت استخوان ها، مفاصل و بافت های همبند نقش مهمی دارند. کلاژن از گوشت، پوست، استخوان و اعضای حیوانات به دست می آید اما امروزه غذاهایی که مصرف می شود گوشت های بدون استخوان، بدون چربی و بدون پوست است. بنابراین به طور طبیعی به دست آوردن کلاژن تا حدودی مشکل شده است. اما غذاهای زیادی هستند که در بدن کلاژن سازی می کنند مثل: سیر، صدف، مرکبات، چای سفید، انواع توت ها، سویا، ماهی، سبزیجات سبز تیره و…
کلاژن برای ساخت بافت هایی که عملکردهای ورزشی را حمایت می کنند بسیار مهم است. ورزشکاران هنگام ورزش روی ماهیچه های بدن متمرکز می شوند تا عملکردهای جسمی را تقویت کنند. سلامت بافت های همبند برای این تقویت بسیار مهم و ضروری است. بافت های همبند یکی از بزرگترین توده های بدن و اصلی ترین بخش عضله ها، تاندون ها، رباط، غضروف و استخوان ها هستند و از کلاژن های زیادی تشکیل شده اند.
تمرین های مداوم طولانی مدت و بالا رفتن سن باعث نزول کلاژن در بدن می شوند. فرآیند نزول کلاژن در بدن آهسته صورت می گیرد و عوامل درد ناشی از آن تنها در دوره پیشرفته خود را بروز می دهد. به همین دلیل است که ورزشکاران در تمرین های خود کلاژن زیادی مصرف می کنند.
از جمله تاثیراتی که کلاژن بر بدن و تقویت فعالیت های جسمی می گذارد موارد زیر می باشد:

کلاژن می تواند التهاباتی که در اثر تمرین های استقامتی ایجاد می شوند را از بین ببرد

با دویدن طولانی مدت و بلند کردن وزنه های سنگین فشار زیادی بر بدن وارد می شود که باعث التهاب می شود. کلاژن با بالا بردن سرعت ترمیم بافت های همبند آسیب دیده در اثر این ورزش ها التهابات را از بین می برد.

کلاژن سلامت مفاصل را تضمین می کند.

ورزش مداوم “دو” مفاصل را تحت تاثیر قرار می دهد. در مطالعه ای که بر روی دانشجویان دانشگاه پن استیت انجام شده است ثابت شده که مصرف کلاژن تا چه حد می تواند بر سلامت مفاصل موثر باشد.

کلاژن آسیب تاندون ها و رباط ها را کاهش می دهد.

رباط ها ۷۵% از کلاژن ساخته شده اند و مصرف کلاژن به بازسازی این بافت های همبند که در اثر فعالیت های ورزشی آسیب دیده اند کمک زیادی می کند. علاوه بر این هنگامی که مرتب ورزش می کنید عضلات سریع تر از این بافت های همبند رشد می کنند و این باعث ایجاد درد و صدمه می شود. بنابراین کلاژن کمک می کند که این بافت ها همانند عضله ها رشد کنند.

کلاژن به تعادل نیتروژن در بدن کمک می کند.

بدنسازان به تراز نیتروژن بدن اهمیت می دهند. تراز نیتروژن بدن را در حالت آنابولیک یا عضله سازی قرار می دهد. ثابت شده است که مصرف مکمل های کلاژن می تواند به این تعادل کمک زیادی کند.

کلاژن چربی بدن را کم می کند.

مصرف کلاژن قبل و بعد از ورزش به ذخیره پروتئین ماهیچه ها و از بین بردن چربی ها کمک می کند.
The post تاثیر کلاژن بر عملکرد ورزشی appeared first on آلامتو.
منبع: alamto.com