آب سبک و نیمه سبک چه خصوصیاتی دارند؟
آب سبک و نیمه سبک چه خصوصیاتی دارند؟
آب نیمه سبک : حد فاصل آب سبک و سنگین را، آب نیمه سبک می گوییم، که اغلب آبهای جاری را می توان در زمره آبهای نیمه سبک به شمار آورد.
چون هنگام شستشوی موهای سر با این نوع آبها، از منشاء و مسیر آنها آگاهی دقیق در دست داریمف و بیشتر این نوع آبها در مسیر حرکت خود ممکن است، آلودگیهای پیدا کرده باشند، و یا عناصر و املاحی را با خود حمل نمایند، بهتر است، پس از مصرف آنها برای شستشو و استحمام، موها با آب جوشیده شده و یا آب مطمئن دیگری آبکشی شوند.
آب سنگین : به آبهای معدنی، به طور کلی آب سنگین می گویند. هنگامی که آبها، با رگه ها و لایه ها معدنی برخورد می کنند. این مواد را که عموماً کچ، آهک، نمک، گوگرد و غیره می باشند، در خود حل کرده همراه می برند و در نهایت آبهای طبقات تحت الارضی یا سطح الارضی را تشکیل می دهند و گاهی نیز به صورت چشمه های آهکی، گجی، نمکی، گوگردی و غیره در سطح زمین جاری می شوند.
از مشخصات ظاهری آنها نیز می توان این نوع آبهای معدنی را شناخت. اینگونه آبها دارای رنگ و بوی خاصی بوده، مزه آنها نیز با آبهای معمولی کاملاً متفاوت می باشد، بطوریکه شخص، با اولین برخورد، به معدنی بودن آنها پی می برد. اینگونه آبها مطلقاً نوشیدنی نیستند.
آبهای سنگین (مفید – مضر)
آبهای سنگین، خود به دو دسته تقسیم می شوند : آبهای مفید برای موها و آبهای مضر برای موها ،وکه ذیلاً به شرح هریک می پردازیم :
الف-آبهای مضر برای موها: آبهایی که دارای ترکیبات گچ، نمک، و آهک و امثال آن هستند، جزو آبهای مضر برای موها به شمار می آیند.
هنگامی که موها با این نوع آبها شسته شوند، به سبب ناسازگاریی که این مواد در تماس با پوست سر و ریشه موها پیش می آورند، ریشه موها متأتر و مصدوم شده، شخص دچار ریزش مو می گردد. استمرار شستشو با آبهای سنگین مضر، کم موثی و طاسی را در پی خواهد داشت. مقدار ریزش موها در مقابل شستشو با این نوع آبها، بستگی به مقدار املاح موجود در آنها دارد، یعنی هرچه املاح آب بیشتر باشد، ریزش موها شدیدتر و هرچه دارای املاح کمتر باشد ریزش موها تدریجی تر خواهد بود.
نکته ای که تذکر آن را ضروری و لازم میدانیم، این است که در محیط زندگی ما، آبهای مضر مصنوعی نیز وجود دارد که آدمی خود باعث آلوده شدن این نوع آبها می شود، مثلاً با وصل مجاری فاضلاب شهری به رودخانه ها و یا قناتهای آب تمیز، موجب آلوده شده آنها می گردد، و یا فضولات کارخانجات صنعتی را در اغلب شهرهای صنعتی به آبهای جاری رودخانه ها و نهرها و غیره داخل می نماید که علاوه بر اتلاف موجودات مفید آبزی مانند ماهیها و گیاهان غذایی، در برخورد با انسانها نیز، باعث بروز بیماریهای غالباً ناشناخته ای به ویژه بیماریهای پوستی می گردد.
منبع: مه شو