چگونه بر افسردگی غلبه کنیم؟
مثبت گرا باشید، اگر می بینید که کمک هایی که خودتان به خودتان می کنید کار ساز نیست از یک مشاور کمک بگیرید تا دیدتان نسبت به زندگی خوش بینانه تر شود اگر در محل کار و با خانه با افراد مشاجره دارید بای به طریقی این مشکل را خودتان حل کنید یا ازکسی کمک بگیرید.
نکته : نوشابه هایی مانند کوکاکولا در حدود ۱۰ قاشق چای خوری شکر و کافئین دارند که برابر نصف فنجان قهوه است این هم باعث افسردگی و هم باعث فقر غذایی می شود مرض چاقی هم باعث پایین آمدن اعتماد به نفس و افسردگی می شود.
نکته : شما باید روزانه نیم ساعت در معرض نور آفتاب باشید. مهم ترین چیز در این است که نور به پشت چشم های شما برسد.
انتظارات زیاد و غیر منطقی از خود، مانند من زمانی خوشبخت هستم که همه مرا دوست بدارند و مرا در شغلم موفق بدانند.
افکار غلط مانند: الف نتیجه گیریهای سریع و کلی ب توجه به جزییات منفی در یک موقعیت و چشم پوشی از موارد مثبت پاعتقاد بر اینکه مقصر هر کار غلطی خود شخص است دتنیچه گیری منفی.
علایم هیجانی: غمگینی و دلمردگی برجستهترین علامت هیجانی در افسردگی است. شخص افسرده ناامید و غمگین است. اغلب گریه و زاری میکند و ممکن است به فکر خودکشی بیفتد. از دست دادن لذت یا خوشنودی از زندگی نیز به همین اندازه برای وی شایع است. فعالیتهایی که قبلاً موجب رضایت او میشد اکنون کسل کننده و غیر لذت بخش میشود. شخص افسرده به تدریج به سرگرمیها، تفریحات و فعالیتهای خانوادگی بی علاقه میشود. بیشتر بیماران افسرده شکایت میکنند که دیگر از علایق قبلی شان لذت نمیبرند و بسیاری از عدم عطوفت به دیگران میگویند.
علایم انگیزشی: انگیزش در افسردگی رو به نزول است. فرد افسرده به منفعل بودن گرایش بیشتری دارد و برای شروع فعالیتها با مشکل روبه رو است.
انواع افسردگی
۱- افسردگی خفیف : در افسردگی خفیف خلق پایین ممکن است ایجاد شود و بعد از مدتی از بین برود. این بیماری اغلب بعد از یک واقعه استرس زا بروز میکند. شخص ممکن است غیر از احساس خلق پایین، احساس اضطراب و نگرانی هم داشته باشد. تغییر در نحوه زندگی، اغلب تمام آن چیزی است که برای درمان این نوع افسردگی لازم است.
۲- افسردگی متوسط : در افسردگی متوسط خلق پایین طول کشیده و باقی میماند و شخص دچار علایم جسمی نیز میگردد. گرچه این علایم از فردی به فرد دیگر فرق میکند.
در چنین مواردی، فقط تغییر در نحوه زندگی به ندرت باعث بهبودی میشود و نیاز به درمان دارویی هم وجود دارد.
۳- افسردگی شدید: افسردگی شدید یک بیماری تهدید کننده زندگی میباشد که دارای علایم شدیدی میباشد. بیمار دچار علایم و مشکلات جسمی، هذیانها و توهمات شده و مراجعه به پزشک در اولین فرصت از اهمیت زیادی برخوردار است.
عوامل بروز افسردگی
۱- ژنها.
۲- ویژگیهای شخصیتی.
۳- محیط خانوادگی.
۴- الگوهای فکری.
۵- فشار روحی و حوادث زندگی.
۶- بیماری جسمی.
۷- جنسیت.
چگونه بر افسردگی غلبه کنیم؟
منبع: مه شو