نقش جامعه در سلامت روانی افراد
از آنجا که توجه هرجامعه به مسائل بهداشت روانی رابطه مستقیمی با رشد و اعتلای اجتماعی آن جامعه دارد، از این رو ارائه خدمات بهداشت روانی که هدف آن سالم سازی محیط روانی است، از اهمیت بسیاری برخوردار است.
اجرای برنامه های آموزش بهداشت روانی که در درجه اول اهمیت قرار دارد باید به طرق زیر صورت گیرد.
آموزش و پرورش: مؤسسات آموزشی اعم از کودکستان، دبستان و دبیرستان نقش مؤثری در بهداشت روانی دانش آموزان دارند. برای ایفای چنین نقش پراهمیتی در درجه اول باید اولیاء و آموزگاران مدارس از سلامت روانی کافی برخوردار باشند. حفظ اصول بهداشت روانی در مدارس در حقیقت می تواند دنباله رشد شخصیت در محیط خانواده ها باشد. برنامه های آموزش بهداشت روانی در مدارس باید از طریق آموزگاران و دبیران، انجمنهای اولیاء و مربیان، کتابهای درسی، تشکیل جلسات و سمینارها، روحانیان و رسانه های جمعی به شرح زیرا به اجرا گذاشته شود.
رابطه صحیح چیست ؟
رابطه صحیح، رابطه ای معقول و قلبی است که شرعاً قابل قبول باشد و امنیت، سلامت و حقوق طرفین کاملاً محفوظ گردد. هرگونه اختلالی که در رفتار فرد روی دهد، در چگونگی ایجاد رابطه با افراد دیگر تأثیر می گذارد.
گرچه در روابط انسانی، همچنین از نظر علمی تنها رفتار قابل بررسی است، اما غیر از رفتار، خوی، صفات، وضع درونی انسان، همه و همه، اصل هستند و فراوانند بیمارانی که بی آزار، خیالباف، حسود، توهمی و خودخور هستند و هیچ رفتار نامناسبی ندارند، اما بطور مسلم مریض هستند و هر عامل اجتماعی ممکن است نوع رابطه و کیفیت آن را تغییر دهد. رابطه بین زن و شوهر، رابطه پدر و مادر با فرزندان با یکدیگر، رابطه هریک از افراد خانواده با افراد جامعه، رابطه مالک و مستأجر، رابطه کارگر و کارفرما، رابطه پزشک و بیمار و بطور کلی هر نوع رابطه ای که بین افراد و دریک جامعه برقرار می شود، باید براساس صحیح و قابل قبولی بنیان گذاری شود و گرنه اختلال در روابط انسانی موجب اختلالهای رفتاری و روانی خواهد شد.
منبع: مه شو