کابینه دوازدهم؛ آزمونی سرنوشتساز
سروش مظفر مقدم- روزنامه بهار
این روزها تب و تاب سیاسی با معرفی وزرای کابینه دوازدهم به مجلس شورای اسلامی بالا گرفته است. خاصه در این میان معرفی وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، کشور، کار و رفاه اجتماعی و یکی دو وزارت خانه دیگر بحث برانگیز شده است.
اساسا بحث تشکیل دولت فراجناحی، به مثابه فرار به جلو جلوه میکند. در جایی که مردم ایران با شرکت حد اکثری و آرای میلیونی تصمیم خویش را روشن ساختند، مطرح شدن چنین مباحثی از سوی رئیسجمهور و برخی نزدیکان ایشان، موجب دلسردی بسیاری از رای دهندگان خواهد شد. در حقیقت ساز و کار دموکراسی با توجه به حقوق اقلیت شکل میگیرد اما نباید از یاد برد که خواست اکثریت در تداوم یک جریان سیاسی – اجتماعی، بسیار حیاتی است. دولت دوازدهم با اندکی تغییر درترکیب پیشین کابینه، ساختار تازهای را نوید نمیدهد.
در شرایط کنونی مردم ایران، احزاب سیاسی تحول خواه و بسیاری از کنش گران مدنی از شخص رئیسجمهور انتظار دارند تا با اتخاذ رویکردهایی تازه، و نقد عملکردهای دولت پیشین، کابینهای کاراتر و خوشنامتر را به محضر ملت معرفی نماید. این تحول، در برخی وزارت خانههای کلیدی نوشدارویی حیات بخش به حساب میآید. دولت دوازدهم در شرایطی بر سر کار میآید که حمایت تودههای میلیونی ملت و مطالبات در محاق مانده اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، بر شانه هایش سنگینی میکند. مردم ایران نسبت به دولت یازدهم موضع گیری یکسره متفاوتی داشتند: شرایط خطیر سیاسی داخلی و خارجی، خصوصا بحث به ثمر رسیدن برجام، اکثریت جامعه را به مسامحه و مدارای کامل سوق میداد. اکنون و در آغاز دوره دوازدهم، انتظارات و مطالبات مردمی و سیاسی، شکل دیگری یافته است.
پشتیبانی تمام قد جریان اصلاح طلب از رئیسجمهور در انتخابات ۹۶، و همچنین حضور موثر و پرحجم مردم در این انتخابات، مسئولیت رئیسجمهور را صد چندان میکند. به بیان دیگر، ملت ایران با هیچ شخص و جریانی عهد اخوت ابدی نبسته است و با لحاظ نمودن همه ملاحظات مقدور و ممکن، انتظار اکثریت قریب به اتفاق جامعه همانی است که بارها و بارها مطرح شده است: انتخاب و معرفی وزرایی با گرایش به تحول خواهی، اصلاح طلبی و نوگرایی. این خواست بزرگ و غیرقابل دسترسی نیست.
اهالی فرهنگ نیز به همراه سایر آحاد ملت از رئیسجمهور و وزیر پیشنهادی انتظار دارند با اعلام برنامههای راهگشا و ایجاد تغییرات کیفی در پروسه بوروکراتیک و زمان بر باد ده وزارت خانه ارشاد و فرهنگ اسلامی، فکری به حال نفسهای به شماره افتادهی فرهنگ و هنر کشور نمایند. معرفی و در خواست رای اعتماد وزرای پیشنهادی از مجلس، آزمون بزرگی برای دولت جدید در کسب وجاهت و اعتماد ملت است.آزمونی که در صورت موفقیت، میتواند فضای جامعه را به سوی یکدستی و هم صدایی سوق دهد. بنابراین دولت دوازدهم بر سر دو راهی دورانسازی قرار گرفته است. مقطع حساسی که بر رویکرد مردم نسبت به آینده کشور تاثیری ماندگار خواهد گذاشت.
منبع: بهارنیوز