چگونه حوصله کودکان را در تابستان سرجایش برگردانیم؟
با پایان یافتن فصل خرداد، مدارس و حضور پرشور کودکان در خانه و احتمال حوصله سررفتن این موجودات کوچک و گاهی شرور در خانه بهتر است که به فکر ایجاد اوقات فراغتی برای آنها باشید. کلاسهای تابستانی میتوانند تا حد زیادی به این کودکان کمک کند، اما این را که هر کودک با توجه به ویژگیهای خلقیاش باید به چه کلاسی مراجعه کند، در ادامه این مطلب از دکتر سلام میخوانید.
تحرک بیشتر، ورزش بیشتر
– از قدیم گفتهاند هر چه کودک فعالتر باشد، سالمتر است. این سالم بودن را در رفت و آمد کودک به کلاسهای ورزشی هم میتوان تقویت کرد. همچنین این کلاسهای ورزشی میتواند روحیه فرزندان را تقویت کرده و انرژی اضافی آنان را خالی کند! سعی کنید کودکان را دقیقا به کلاس ورزشی که دوست دارند، بسپارید. اگر خواستار حضور در کلاس شناست، او را استخر بفرستید، اگر میخواهد فوتبال بازی کند، به کلاس فوتبال بفرستید.
هر چیزی که دوست دارد!
– عاجزانه از پدران و مادران خواستاریم که هر علاقهای را که خودشان داشتند، به کودکشان ارتباط ندهند، شاید شما در کودکی علاقه زیادی به موسیقی داشتید، اما کودک شما شاید لزوما علاقه زیادی به سازی که مورد علاقه شماست، ندارد. پس سعی کنید تا حد ممکن استقلال فردی او را حفظ کنید. برای درک بهتر این مسئله بهتر است تصور کنید که شاید فرزندان شما هم به اشتباه خود شما دچار شوند و این چرخه تا حدی ادامه یابد که هیچ فردی نتواند موسیقی را که دوست دارد، آموزش ببیند.
انزوا تعطیل
– فرزندتان را در تابستان منزوی نکنید، او حق دارد که در کنار سایر دوستانش قرار بگیرد، بیاموزد و تجربه کند. بارها دیدهایم مادرانی را که بعد از تابستان حتی به فرزندشان اجازه نمیدهند که دوستان و همکلاسیهایش را ببیند، این حالت هیچ نتیجهای جز منزوی کردن و نامتعادل کردن روحیات کودک نخواهد داشت.
تخیلم را نیازمندم!
– هنرهای تجسمی برای تقویت قوه تخیل کودک مفید هستند، سعی کنید تا این قوه را در کودکانتان تقویت کنید؛ مثلا اگر کودک شما نقاشی از آدمهای فضایی کشید، از او بخواهید تا داستانی هم برای آنها بنویسد یا برای شما بازگو کند، کودک شما در آینده به این تخیل و خلاقیتش نیازمند است. سعی نکنید تا او را در قالب بریزید و مثلا به او بگویید چون شبیه سایرین نقاشی نمیکشد، خوب نقاشی نمیکند، این باعث سرخوردگی کودک و شبیه شدن او به قالبها و ساختارهایی میشود که ما امروزه به وفور آن را در جامعه مشاهده میکنیم.
مدرسه نیستا!
– بارها دیدهایم که کودکان به کلاسهای چندین ساعته در روز فرستاده میشوند و جوی همانند مدرسه برایشان ایجاد میشود. برخی کارشناسان معتقدند که تابستان باید فرقی با بقیه فصول برای دانشآموزان داشته باشد، این که آنها در تابستان هم به کلاسهای شبه مدرسه بروند، آنها را خسته میکند. پس درخواست میکنیم که در تابستان کودکانتان را خسته نکنید و به آنها فرصتی برای استراحت، تماشای کارتون و گاه حتی شیطنتهای ساده هم بدهید.
افراط و تفریط ممنوع
– کسب مهارت در تابستان و تقویت آن در فصول دیگر هم میتواند انتخاب مناسبی برای پر کردن اوقات فراغت کودکان باشد، مثلا زبانآموزی، هنرهای دستی یا بعضی ورزشها که جزو مهارت محسوب میشوند، میتوانند در تابستان انتخاب مناسبی برای کودک باشند، به این شرط که کودکان را به دلیل افراط و تفریط در تعدد این کلاسها خسته نکنیم و به اصطلاح آنها زده نشوند.
منبع: مجله زندگی ایدهآل
در این باره بیشتر بخوانید: بگذارید کودکتان، کودکی کند
منبع: دکتر سلام