اشتباهات رایج سلامتی در سفر و گردشگری

به گزارش آلامتو و به نقل از بازده، رفتن به سفر بسیار دلچسب و دوست‌داشتنی است؛ البته تا وقتی اتفاقاتی بد مثل بیماری، گزیدگی توسط حشرات یا هرگونه رنجش و زحمتی پیش نیاید که سفرتان را خراب کند. یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید این است که یاد بگیرید چه کارهایی را انجام ندهید؛ بدانید رعایت برخی پیشگیری‌ها به نفع‌تان خواهد بود. در ادامه ۱۰ اشتباه را برای‌تان نام خواهم برد که بسیاری از آدم‌ها هنگام مسافرت مرتکب می‌شوند، و هم‌چنین خواهم گفت چگونه می‌توانید به آسانی با استفاده از اقدامات پیشگیرانه از یک فاجعه جلوگیری کنید.
۱. ضدعفونی‌کننده‌ی دست
ضدعفونی‌کننده‌ی دست وسیله‌ای است که هرگز بدون آن از خانه خارج نمی‌شوم. اکنون دلیل‌اش را توضیح خواهم داد: بیش‌تر بیماری‌ها از طریق بینی، دهان و چشم‌ها به ما منتقل می‌شوند – اکنون بگویید بیماری‌ها چگونه از این سه نقطه سر در می‌آورند؟ از طریق دست‌های‌مان! بیش‌تر آدم‌ها حتی در دوره‌ی نقاهت‌شان هم در خانه نمی‌مانند، بیرون می‌روند، به همه چیز و همه جا دست می‌زنند، اشیاء مختلف را بر می‌دارند، آنها را وارسی می‌کنند، و با همان دست‌ها صورت‌شان را لمس می‌کنند. همیشه هم که به آب و صابون دسترسی ندارید؛ پس ضدعفونی‌کننده‌ی دست را همیشه همراه خود بردارید و از آن استفاده کنید! این کار را فراموش نکنید، به ویژه بعد از این‌که با آدمی دیگر دست می‌دهید؛‌ هرگز نمی‌دانید آن دست قبلا کجاها بوده است! فقط گفتم که بدانید!!!
۲. بطری آب نوشیدنی
هر جای دنیا که رفتم این کار را انجام دادم؛ حتی در کشورهایی که ظاهرا آب لوله‌کشی‌‌شان قابل شرب بود. چیزی که بهتر است همیشه یادتان باشد این است که تغییر آب‌وهوا به خودی خود یک شوک بزرگ به دستگاه گوارشی‌تان است؛ بنابراین همراه داشتن آب پاکیزه و سالم یکی از ضروریات سفر است! اگر دوست دارید آب خنک بنوشید، فراموش نکنید یخی نیز که از آن استفاده می‌کنید از آب لوله‌کشی تهیه شده است. پس بهتر است احتیاط کنید و مدتی بی‌خیالِ آب خنک شوید؛ زیرا نمی‌دانید آن یخ از کجا تهیه شده است و ثانیا، آن یخ ذوب می‌شود و عملا آن را هم می‌نوشید! به هر حال، در طول سفر به ویژه سفر به مناطق بسیار گرم و شرجی آب فراوان بنوشید که بدن‌تان دچار افت آب نشود.
۳. کفش
بیماری‌ها فقط از طریق دست‌ها یا صورت به شما منتقل نمی‌شوند؛ یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که بسیاری از آدم‌ها در مسافرت مرتکب می‌شوند آن است که کفش نمی‌پوشند، به ویژه وقتی کنار ساحل قدم می‌زنند. انواع بیماری‌ها می‌توانند از طریق پاهای‌تان نیز به شما منتقل شوند؛ به ویژه وقتی در خیابانی راه می‌روید که ممکن است دیگران آب دهان‌شان را آن‌جا انداخته باشند، حیوانات آن‌جا ادرار کرده باشند و هزار و یک چیز خطرناک و مضر دیگر که حتی نمی‌توانید تصورشان را بکنید. به علاوه، یکی دیگر از بدترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید آن است که پا برهنه در آب راه بروید، حتی اگر ظاهرا تمیز و شفاف باشد. پس حتما کفش بپوشید و با این کار از ابتلا‌ی‌تان به بیماری‌های مختلف پیشگیری کنید.
۴. واکسن
همیشه پیش از سفر به منطقه‌ای جدید، سعی می‌کنم از تمام خطرات سلامتی آن‌جا آگاهی یابم، به ویژه وقتی قرار است به منطقه‌ای بروم که پر از پشه باشد. شاید تزریق واکسن کمی باعث ناراحتی‌تان شود، ولی می‌تواند شما را از ابتلا به بیماری‌های بسیار خطرناک در امان نگه دارد، به ویژه اگر تصمیم دارید به کشورهای خارجی سفر کنید. نیش پشه در موارد بسیاری ممکن است باعث ابتلا‌ی‌تان به مالاریا شود؛ به علاوه ممکن است خیلی از آدم‌ها به نیش پشه حساسیت شدید داشته باشند. مثلا، دو سال پیش من و همسرم به غنا سفر کردیم، و ما را مجبور کردند دو هفته مانده به سفر، واکسن تب زرد بزنیم. حتی طبق قوانین باید برگه‌ی تایید تزریق واکسن را هنگام رسیدن به غنا به مسئولان آن کشور نشان می‌دادیم. پس حتما پیش از سفر به منطقه‌ای ناشناخته از تمام این مسائل باخبر شوید.
۵. جعبه‌ی کمک‌های اولیه
چیزی که قطعا برای هر مسافرتی لازم و واجب است! بسته به شرایط و مکانی که در آن به سر می‌برید، ممکن است در مواقع ضروری و اورژانسی در کشورهای مختلف یا حتی شهرهای مختلف داخل کشور، لوازم مورد نیازتان وجود نداشته باشد. همراه داشتن جعبه‌ای در بسته که حاوی تمام چیزهای ضروری‌تان باشد، می‌تواند خیال‌تان را همیشه راحت کند؛ سعی کنید همیشه باند، قیچی، موچین یا خارچین برای در آوردن جسم خارجی یا نیش حشرات، گاز پانسمان، قرص‌های مسکن و انواع ضدعفونی‌کننده‌ها را در این جعبه قرار بدهید.
۶. مواد غذایی معمول
بر اساس تجربه‌هایی فراوان که از مسافرت‌های متعدد به‌دست آوردم، به شما می‌گویم ممکن است سر از جاهایی در بیاورید که واقعا نتوانید غذای آن‌جا را میل کنید. شاید نخستین کاری که انجام دهید آن باشد که از خوردن غذاها خودداری کنید، که در این صورت بدن‌تان به‌تدریج دچار افت آب و مشکلات شدید سلامتی خواهد شد. روزی پیر حکیم و باتجربه‌ای در امر مسافرت به من گفت از جوانی همیشه در هر مسافرت خوراکی‌هایی نظیر غلات صبحانه، شکلات و بیسکوییت و کیک از خانه به همراه می‌بَرد؛ زیرا اگر در مسافرت دچار بیماری شُدید، می‌توانید خوراکی‌هایی ساده مصرف کنید که بدن‌تان به خوردن‌شان عادت دارد. به علاوه، اگر دچار چنین شرایطی شُدید، بدن‌تان نیازمند مواد مغذی خواهد بود که بتوانید از خوردن‌شان ببرید؛ و به این ترتیب نیرویی تازه پیدا می‌کنید و بهبود می‌یابید.
۷. ضد آفتاب
یکی از ناآگاه‌ترین افرادی که تاکنون در زندگی‌ام دیده‌ام کسانی هستند که فکر می‌کنند قدم زدن بدون ضدآفتاب زیر نور خورشید خیلی برای‌شان مفید است. واقعا مهم نیست پوست‌تان چه رنگی باشد، با هر رنگی ممکن است آفتاب پوست‌تان را بسوزاند و به شدت بیمارتان کند. نخستین چیزی که باید بررسی کنید آن است که ببینید فاصله‌ی محل اقامت‌تان تا خط استوا چه‌قدر است و این‌که آیا ساحل دارد یا خیر؛ به این ترتیب می‌توانید شدت قرار گرفتن در معرض نور خورشید را تخمین بزنید. بهتر است از SPF ۱۵ یا بیش‌تر استفاده کنید و همیشه تاریخ انقضای آن را نیز بررسی کنید. نکته‌ی دیگر این‌که هرگز در داغ‌ترین قسمت روز بیرون نروید؛ یعنی بین ساعت‌های ۱۱ صبح تا ۳ بعد از ظهر.
۸. غذاهای خیابانی
اگر به غذا خوردن در کشور یا منطقه‌ای که به آن مسافرت کرده‌اید عادت ندارید، از خرید و مصرف غذاهای خیابانی شدیدا اجتناب کنید. معده‌ی همه‌ی ما به نوع غذا و نحوه‌ی غذا خوردنِ خاصی عادت دارد. اگر مثلا به خوردن غذاهای فراوری‌شده و مایکروفری عادت دارید، مصرف زیاد محصولات تازه، میوه و دیگر خوراکی‌هایی از این دست می‌تواند واقعا و شدیدا بیمارتان کند؛ و برعکس این قضیه نیز صادق است. در برخی کشورها و منطقه‌ها، مقررات بهداشت و سلامت آن‌چنان جدی گرفته نمی‌شود، بنابراین ممکن است در خیابان غذاهایی بخورید که به خوبی تمیز یا نگهداری نشده باشند. حتی غذا خوردن در بشقابی که با آب کثیف شسته شده باشد می‌تواند صدماتی جدی به سلامتی‌تان وارد کند؛ فرقی هم نمی‌کند آن بشقاب از جنس چینی باشد یا نقره. هوشیار باشید و در مکان‌هایی غذا بخورید که دقیقا از نحوه‌ی آماده‌سازی و پخت آن آگاه هستید.
۹. اتفاقات اورژانسی
آیا شما بیمه هستید، و آیا می‌توانید از بیمه‌تان در کشورهای خارجی نیز استفاده کنید؟ بهترین کار این است که با مسئولان ذیربط در کشورتان تماس بگیرید و آنها را از مکان‌تان باخبر کنید و دقیقا بفهمید در صورت بروز تصادف یا جراحات شَدید باید چه کار کنید. دقیقا مطمئن شوید در صورت بروز این‌گونه اتفاقات آیا به کشور خود منتقل خواهید شد و/یا کدام بیمارستان یا پزشک در کشور مقصد به شما رسیدگی خواهد کرد. در صورت بروز اتفاقات اورژانسی چه مراحل قانونی باید طی شود؟ همیشه دانستن این اطلاعات برای‌تان مفید است و باعث می‌شود احساس آرامش و امنیت کنید.
۱۰. هوشیار باشید
وقتی تصمیم می‌گیرید مسافرت بروید یعنی می‌خواهید کمی آرامش بیابید و لذت ببرید. اگر به محیط اطراف‌تان آگاه نباشید به راحتی نمی‌توانید از مسافرت‌تان لذت ببرید. وقتی وارد منطقه‌ای جدید می‌شویم همیشه به سرعت دنبال هتل یا اقامتگاه می‌گردیم. جست‌وجو می‌کنیم تا مغازه‌ها، رستوران‌ها، و داروخانه‌ّها را پیدا کنیم. باید نسبت به اطراف‌تان آگاه و مراقب و هوشیار باشید و شماره تلفن‌های ضروری را در کیف یا ساک دستی‌تان همراه داشته باشید.
من و همسرم عاشق مسافرت هستیم؛ ما دچار بیماری سوءظن نیستیم، و فقط به خاطر این‌که بتوانیم سفری دلپذیر و سلامت داشته باشیم این نکات را رعایت می‌کنیم. همیشه هوشیار باشید و در این صورت می‌توانید با خیال راحت از مسافرت‌تان لذت ببرید.
The post اشتباهات رایج سلامتی در سفر و گردشگری appeared first on آلامتو.
منبع: alamto.com