تبخال تناسلی چیست ؟
تب خال ناحیه تناسلی عبارت است از یک عفونت ویروسی ناحیه تناسلی که از راه آمیزشی انتقال می یابد. این عفونت در مردان و زنان می تواند رخ دهد. از جمله نواحی که امکان درگیری آن ها وجود دارد عبارتند از مجرای تناسلی ، گردن رحم ، ران ها و آلت تناسلی ، تب خال تناسلی معمولا همراه با سایر بیماری های آمیزشی رخ می دهد.
علایم و علل
تول های دردناک که قبل از آن خارش ، سوزش یا احساس آزردگی در ناحیه تناسلی وجود دارد. در زنان ، تاول ها ممکن است با درون مجرای تناسلی تا گردن رحم و نیز پیشابراه گسترش یابند. پس از چند روز ، تاول ها می ترکند و از آن ها زحم هایی کم عمق و دردناک بر جای می ماند که ۱-۳ هفته باقی می مانند.
سوزش و مشکل در دفع ادرار
بزرگ شدن گره های لنفاوی
تب و احساس کسالت
ویروس تب خال (هرپس) نوع II
ویروس تب خال نوع II باعث تب خال ناحیه دهانی می شود ، البته گاهی عامل تب خال ناحیه تناسلی نیز هست. تب خال ناحیه تناسلی از راه آمیزشی و در صورت وجود ضایعات فعال انتقال می یابد. ضایعات ممکن اس روی دست ها و دهان نیز باشند. از زمان تماس با ویروس ۲-۷ روز طول می کشد تا علایم ظاهر شوند گاهی عفونت بدون هیچ گونه علایم اولیه ای انتقال می یابند ولی بعدا خود را نشان می دهد.
عوامل خطرساز
وجود یک بیماری جدی که مقاومت بدن را کم کرده باشد.
مصرف داروهای سرکوب کننده ایمنی یا داروهای سرطان.
استرس (افزایش استعداد ابتلا به عفونت اولیه یا عود عفونت) . استرس ممکن است باعث کاهش کاریی پاسخ ایمنی شود ، که معمولا رشد ویروس را تسریع خواهد کرد.
سایر عواملی که می توانند باعث عود بیماری شوند عبارتند از آسیب به ناحیه تناسلی ، عادت ماهانه ، آفتاب گرفتن و وجود یک عفونت دیگر که به صورت همزمان به آن دچارید.
سیگار و قلیان
طرز مصرف قلیان که در آن قسمت دهانی شلنگ میان افراد جا به جا می شود ، عامل انتقال بیماری هایی مانند هپاتیت ، تبخال و سل می شود.
پیشگیری
در صورت وجود زخم یا تول (عفونت فعال) ، باید از آمیزش خودداری شود. در صورت وجود عفونت غیر فعال ، خصوصا اگر عود مکرر عفونت فعال وجود داشته باشد ، باید از کاندوم استفاده شود. اگر حامله هستید ، حتما سابقه تب خال تناسلی یا هر گونه ضایعه ناحیه تناسلی را به پزشک خود اطلاع دهید ، زیرا باید اقداماتی احتیاطی برای جلوگیری از بروز عفونت در نوزاد انجام شوند. حتی المقدور از استرس پرهیز کنید. در حال حاضر نمی توان تب خال ناحیه تناسلی را معالجه کرد ، اما با درمان می توان علایم بیماری را تخفیف داد و از عود بیماری جلوگیری کرد.
در هنگامی که علایم وجود ندارد ، ویروس به حالت خفته در آمده است. وقتی که ویروس دوباره فعال شود علایم باز می گردند. بازگشت علایم به معنای عفونت جدید نیست. میزان ناراحتی از فردی به فرد دیگر و در زمان های مختلف ، متفاوت است. همچنین میزان ناراحتی در اولین بار عفونت بیشتر از عودهای بعدی است.
عوارض و درمان بیماری
گسترش عفونت ویروسی به تمام بدن و مرگ در بیمارانی که ناچارند داروی ضد سرطان یا مهار کننده دستگاه ایمنی مصرف کنند. انتقال عفونت به نوزاد تازه به دنیا آمده از مادر آلوده که می تواند یک عفونت گسترده و تهدید کننده حیات نوزاد را ایجاد کند.
منبع: مه شو