حصر خانگی را به قرنطینه خانگی تبدیل کنید

گروه سیاسی: جمعی از مقامات عالی و نمایندگان سابق و فعلی، از رهبر انقلاب اسلامی خواستند حصر ۹ ساله موسوی، رهنورد و کروبی را لغو و به قرنطینه اختیاری تبدیل کند.

۱۵۴ نفر از وزیران، سفیران، معاونان، استانداران و مدیران پیشین به همراه شماری از نمایندگان ادوار مختلف مجلس،‌ در این نامه‌ نوشته‌اند که نمی‌توان نسخه‌ای برای اقتصاد رنجور ایران یا برون رفت از تحریم‌های ظالمانه نوشت یا سخنی برای حکمرانی به سامان گفت، اما لزوم جلب رضایت و همبستگی عمومی و تقویت امید در شرایط شیوع کرونا را ضروری دانسته‌اند. در این نامه آمده است: «معتقدیم در شرایط خطیر کنونی می‌توان و باید بر جلب رضایت عمومی و تحکیم “همبستگی اجتماعی” تاکید و به سوی “همدلی ملی” حرکت کنیم.» سعید حجاریان‌، مصطفی تاجزاده، فائزه هاشمی، پروانه سلحشوری، شهیندخت مولاوردی، در میان امضاکنندگان این نامه هستند. نویسندگان نامه در بخشی از این نامه نوشته‌اند: «بیماری کووید۱۹ طعم حصر خانگی خودخواسته و بدون محرومیت از حقوق و آزادی‌های اولیه زیست و ارتباط انسانی را به همه چشانده اما کسی از مقامات را به صرافت رفع حصر از موسوی، رهنورد و کروبی نینداخته است…. حرکت به سوی حکمرانی خوب در فضایی آرام و عبور کم هزینه از مشکلات کشور و مردم را مستلزم تحکیم همبستگی ملی، جلب اعتماد اجتماعی و تقویت امید می‌دانند و اظهار اطمینان کرده‌اند که هر نوع پیام و اقدام مثبت حکومت می‌تواند نشانه‌ای از “تحقق فردایی بهتر برای جامعه به ویژه نزد شهروندان معترض و نگران آینده کشور” شود و بر “ظرفیت و توان ملی در مواجهه با مشکلات و بلایا” بیفزاید… با توجه به ضرورت پایان‌دادن به التهابات یک دهه اخیر، خاتمه‌دادن به حصر خانگی و تبدیل آن به «قرنطینه اختیاری» را ضروری می‌دانیم تا با پایان‌یافتن قرنطینه در کشور و عادی‌شدن شرایط، قرنطینه اختیاری محصورین نیز خاتمه یابد و آنان زندگی عادی خود را از سر بگیرند.»
گفتنی اینکه، میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد و حجت‌الاسلام مهدی کروبی از ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ در حصر خانگی قرار دارند و رفع حصر آنان به “توبه” و “عذرخواهی” مشروط شده است.
منبع: بهارنیوز

جزییات طرح ۳ فوریتی تعطیلی کامل کشور

گروه سیاسی: رییس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس شورای اسلامی گفت: طرح سه فوریتی تعطیلی و قرنطینه کامل کشور تقدیم هیات رییسه مجلس شده است.
 عبدالکریم حسین زاده رییس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس شورای اسلامی گفت: طرح سه فوریتی تعطیلی و قرنطینه کامل کشور تقدیم هیات رییسه مجلس شده است.
جزییات طرح سه فوریتی تعطیلی کامل کشور به شرح زیر است:
تبصره ۱: دولت موظف است ظرف ۲۴ ساعت پس از تصویب این قانون، ضوابط شرایط کرونایی را تدوین و جهت اجرا به دستگاهها و شهروندان ابلاغ کند.
تبصره ۲: دستگاهای اجرایی مکلف هستند از زمان تصویب این قانون تا پایان زمان اجرا موارد زیر را انجام دهند.
تامین مایحتاج دهکهای پایینی جامعه و واریز حقوق کامل دو ماهه برای تمامی انها به صورت پیش تراکنش
واریز کمک معیشتی دو ماه پیش رو برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که استثنائا در این دو ماه بایستی این مبلغ دو برابر شرایط عادی باشد.
برنامه مدیریت تردد خودروها درون و بین شهرها و نحوه اجرا و ابلاغ جرایم تخلفی از سوی راهنمایی و رانندگی و وزارت کشور.
پرداخت کامل حقوق کارکنان دولت با هر نوع قرارداد (رسمی، پیمانی ، قراردادی، شرکتی) در زمان تعطیلی
استفاده رایگان از خدمات اینترنتی برای کلیه کاربران اعم از خانگی و همراه
قبوض اب، برق، تلفن و گاز تا مصرف حد استاندارد رایگان و بالاتر از ان بصورت عادی محاسبه و پس از پایان قرنطینه پرداخت می شود.
برنامه ریزی جهت برگزاری کلیه ازمون های سراسری و ازمون های مدارس در تابستان
تبصره:۳ نحوه تامین منابع مالی تعطیلی یک ماه کشور
عدم فروش بنزین سهمیه ای و ارایه ان بصورت ازاد با نرخ واحد ۳۰۰۰ تومان. با توجه به عدم تردد در این مدت و لزوم تخصیص یارانه به مصارف خانگی نظیر آب و برق و اینترنت، بنزین یارانه ای در مدت تعطیلی قطع و بودجه آن مصرف رفاه خانوارها و موارد مذکور در بالا خواهد شد.
برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با اذن رهبری و همچنین تمامی مبلغ واریزی از صندوق پول جهانی
تبصره ۴: امروز روز همبستگی تمامی جریانهای سیاسی، قوای سه گانه، سازمانها، ارگانها و نیروهای نظامی و انتظامی است تا برای نجات جان ملت تلاش همگانی کرده و ان را در معرض دید و قضاوت ملت قرار دهند بر همین مبنا تمامی ارگانهای اعم از ستاد کل نیروهای مسلح، نظامی و انتظامی، سپاه، ارتش، بسیج و حتی ارگانهای عمومی و نیمه عمومی از ستاد اجرایی فرمان، آستان قدس، شستا و تمامی مجموعه های زیر نظر وزارت رفاه و … موظف هستند تا پایان دوره یک ماهه برای مقابله با کرونا همکاری صد در صد با ستاد مقابله در دولت را داشته باشند و هماهنگ عمل کنند و تمامی نیروهای انسانی متخصص، ابزار و امکانات لجستیکی از امبولانس تا هر چیز دیگری و امکانات مالی ممکن را در اختیار ستاد مقابله قرار دهند.
تبصره ۵: صدا و سیما‌ موظف است یکی از شبکه های خود را بصورت ۲۴ ساعته در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد تا این وزارتخانه در تمامی ساعات شبانه روز به اموزش و گزارش و پاسخگویی شهروندان بپردازد.
لازم به ذکر است گزارشهای ستاد مقابله و هیات نظارت بر عملکرد ستاد و بسته های اموزشی وزارت بهداشت برای شهروندان باید از همین شبکه پخش شود و تمام هزینه های این شبکه از محل اعتبارات صدا و سیما باید تامین شود.
تبصره ۶: به منظور سرعت در تصمیمات و جامع بودن امور در ستاد مقابله با کرونا بایستی افراد زیر نیز در ستاد مذکور حضور با حق رای داشته باشند.
نایب رییس اول مجلس
رییس کمیسیون بهداشت و درمان
دادستان کل کشور
رییس سازمان بازرسی کل کشور
تبصره ۷: دولت موظف است برای تمام دوره کار کادر درمان و پرستاری و اداری و بیمارستانی درگیر با کرونا از اول اسفند تا پایان بحران، علاوه بر حقوق ماهیانه حق ماموریت لحاظ و پرداخت کند.
تبصره ۸: شهروندان هیچگونه حق تردد درون و بیرون شهرها نداشته و در تمام مدت سی روز باید در منزل بمانند به غیر از موارد کاملا ضروری برای درمان که این نوع ترددها بایستی با هماهنگی وزارت بهداشت و از طریق شماره تماس هایی که اعلام خواهند کرد باید صورت پذیرد.
تبصره ۹: رییس جمهور به عنوان رییس ستاد مقابله موظف است بعد از پایان ماموریت ستاد، گزارش کامل از عملکرد را در صحن علنی ارایه کند.
تبصره ۱۰: تمام موارد مذکور در مواد و تبصره های بالا از قوانین کرونایی تا موضوع یارانه بنزین و شورای عالی مد نظر فقط تا پایان دوران تعطیلی کشور قابل اجراست و با پایان یافتن شرایط تعطیلی، همه چیز به قبل از آن باید باز گردد.
تبصره ۱۱: درباره تعطیلی کامل کشور، جلسات هیات دولت، جلسات علنی مجلس شورای اسلامی و ستاد مرکزی قوه قضاییه رییس قوه و معاونان آن استثنا بوده و به هیچ وجه نباید تعطیل شود.
تبصره ۱۲: معاونت حقوقی ریاست جمهوری و قوه قضاییه موظفند همزمان تمامی موراد قضایی برخورد با متخلفان از این قانون را در سطوح مختلف تهیه و بر اساس آن نسبت به متخلفان اعم از شهروندان، نیروهای دولتی، اجرایی، قضایی، نظامی و انتظامی را تهیه و برای برخورد در اختیار دستگاه قضایی قرار دهند.
منبع: بهارنیوز

نرخ بیکاری زمستان گذشته را اعلام کرد

براساس این گزارش نرخ بیکاری افراد ١۵ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که ١٠.۶ درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار) طی چهار هفته منتهی به هفته مرجع آمارگیری بیکار بوده‌اند.  براساس اعلام این مرکز، اطلاعات وضع فعالیت افراد در مربوط به ١٢ تا ٢۵ بهمن ماه است و بنابراین متأثر از شرایط شیوع بیماری کرونا در کشور نبوده است.در زمستان سال گذشته ۴٢.۴ درصد جمعیت ١۵ ساله و بیش‌تر از نظر اقتصادی فعال بوده‌اند، یعنی در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. بررسی تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی نشان می دهد که این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان ١٣٩٧) ١.١ درصد کاهش داشته است.جمعیت شاغلین ١۵ ساله و بیشتر در این فصل ٢٣ میلیون و ۴٣۵ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل از آن ۵٢ هزار نفر افزایش داشته است.  همچنین بررسی اشتغال در بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که در زمستان ١٣٩٨، بخش خدمات با ۵٢.٧ درصد بیش­‌ترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش‌های صنعت با ٣١.٧ درصد و کشاورزی با ١۵.۶ درصد قرار دارند.نرخ بیکاری جوانان ١۵ تا ٢۴ ساله نشان می دهد که ٢۵.٧ درصد از فعالان این گروه سنی در زمستان١٣٩٨ بیکار بوده‌اند. بررسی تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد، این نرخ نسبت به فصل مشابه در سال قبل (زمستان ١٣٩٧) ٢.۴ درصد کاهش یافته است.بررسی نرخ بیکاری گروه سنی  ١٨ تا ٣۵ ساله نیز نشان می‌دهد که در زمستان سال گذشته ١٧.٨ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی بیکار بوده‌اند. این در حالی است که تغییرات فصلی نرخ بیکاری این افراد نشان می‌دهد این نرخ نسبت به زمستان ١٣٩٧ به میزان ١.۶ درصد کاهش یافته است.همچنین بررسی سهم اشتغال ناقص جمعیت ١۵ ساله و بیش‌تر نشان می‌دهد که در زمستان سال گذشته، ١٠.۴ درصد جمعیت شاغل، ‌ به دلایل اقتصادی (فصل غیرکاری، رکود کاری، پیدا نکردن کار با ساعت بیش‌تر و…) کم‌تر از ۴۴ ساعت در هفته کار کرده و آماده برای انجام کار اضافی بوده‌اند. این در حالی است که ٣۵.٣ درصد از شاغلین ١۵ ساله و بیش‌تر، ۴٩ ساعت و بیش‌تر در هفته کار کرده‌اند.
منبع: بهارنیوز

ادامه تعطیلی اپل استور در پی شیوع کرونا

براساس اخبار تازه منتشر شده از سوی اپل، تعطیلی فروشگاه‌های اپل استور در آمریکا ادامه دارد.اپل تصمیم خود را برای تمدید تعطیلی فروشگاه‌های اپل استور در آمریکا در یک ایمیل به کارمندانش اعلام کرده و در آن یادآور شده که این تعطیلی تا اواسط ماه می ادامه می‌یابد.مدیرعامل این شرکت تأکید کرد: شیوع ویروس کرونا منجر به ادامه‌دار شدن تعطیلی فروشگاه‌های اپل استور شده و برای کاهش شیوع این بیماری لازم است بسته بودن فروشگاه‌ها تمدید شود.با بیش از ۲۳۶ هزار مورد مثبت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در آمریکا، این کشور وضعیت بسیار بدی به نسبت سایر کشورهای جهان درگیر با کرونا دارد و این درحالیست که حدود ۷ هزار نفر نیز در اثر این بیماری در آمریکا جان باخته‌اند.براساس اطلاعیه منتشر شده،  این فروشگاه‌ها قرار بود تا ۲۷ مارس تعطیل بمانند که با شیوع بیشتر ویروس کرونا این تعطیلی تمدید شد.
 
منبع: بهارنیوز

اعلام افزایش کرایه مترو و اتوبوس در سال ۹۹

به گزارش فارس، زهرا نژاد بهرام، عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران درباره اینکه گفته می‌شود فرمانداری تهران با مصوبه افزایش نرخ بلیت و کرایه وسایل حمل و نقل عمومی تهران برای سال ۹۹ مخالف است اظهار داشت: افزایش کرایه حمل و نقل عمومی برای سال جاری همان میزان مورد نظر هیأت تطبیق فرمانداری و شورای شهر است.
وی افزود: سوء‌تفاهمی در این زمینه پیش آمده بود چرا که فرمانداری تصور داشت مبلغی که برای افزایش نرخ سال قبل اضافه شده با میزان کنونی جمع می‌شود. در حالی که افزایش نرخ برای سال قبل مربوط به تغییر قیمت بنزین بود و ارتباطی با نرخ کرایه‌ها در سال جدید ندارد.عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه نرخ کرایه‌های حمل و نقل عمومی در سال جاری ۲۳ درصد بیشتر می‌شود، گفت: نظر شورای شهر با فرمانداری در این زمینه مشترک بوده و پیشنهادی که شورا بر روی آن تاکید داشت مورد پذیرش هیأت تطبیق هم در فرمانداری قرار گرفته است.
منبع: بهارنیوز

مصرف بنزین کشور به ۴۴ میلیون لیتر رسید

به گزارش مهر، طبق اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران روند مصرف بنزین در کشور در روزهای ابتدایی امسال کاهشی بوده است و با توجه به کاهش تردد خودروها در ایام تعطیلات نوروز و همچنین توجه مردم به توصیه‌های بهداشتی، میزان مصرف بنزین روند نزولی خود را ادامه داده است. در این راستا میانگین مصرف روزانه بنزین در ۱۵ روز اول فروردین ماه سال ۹۹ به ۴۴ میلیون لیتر رسیده است.میزان مصرف روزانه بنزین در ۱۵ روز اول فروردین‌ماه سال ۹۸، ۹۴ میلیون لیتر بود؛ براین اساس میانگین مصرف روزانه بنزین در نیمه اول فروردین امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۰ میلیون لیتر کاهش یافته است.به گفته مسئولان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، بنزین مازاد کشور در حال ذخیره‌سازی است.
منبع: بهارنیوز

جبران تمام آسیب‌های کرونا مقدور نیست

گروه اقتصادی: عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی در یادداشت اینستاگرامی خود که پس از جلسه با فعالان گردشگری منتشر کرد، نوشته است:امروز ۱۶ فروردین ۹۹ در معیت معاون اول محترم رئیس جمهور، در جلسه فعالان گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شرکت کردم.وی نوشت: مسئولان بخش های مختلف و نیز رؤسای اتحادیه های صنفی مسائل و مشکلات ناشی از شیوع کرونا در اوج فعالیت‌هایشان را تشریح کردند. انصافاً هتل ها، مراکز گردشگری، صنایع دستی و دفاتر مسافرتی اوج فعالیت و بهره برداری از سرمایه گذاری و تدارکتشان ایام عید است که کلاً متوقف شدند.رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: در مورد تعویق اقساط تسهیلات‌شان و نیز دوره تنفس تسهیلات جدیدی که برای جلوگیری از آسیب بیشتر و حفظ اشتغال‌شان قرار است، بگیرند،‌ پیشنهاداتی داشتند که قابل توجه بود.همتی افزود: این نکته را تأکید کردم مهمترین لطمه و آسیب این ویروس، گرفتن جان بسیاری از هموطنان است که آثار اقتصادی، در مقایسه با آن ضایعات تاسف بار، اهمیت بسیار کمتری دارد. البته آثار مالی و اقتصادی آنهم مهم است ولی با توجه به مشکلات جدی بودجه ای دولت به خاطر فشار تحریم ها، اینکه فکر کنیم همه آسیب های وارده قابل جبران باشد،‌مقدور نیست.
منبع: بهارنیوز

کرونا نان زنان سرپرست خانوار را آجر کرد

حبیب‌الله مسعودی‌فرید معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور از آسیب دیدن کسب‌وکارهای خرد بسیاری از زنان سرپرست خانوار بر اثر  شیوع کرونا خبر داد و گفت: آسیب زیادی به این کسب‌وکارها وارد شده و بهزیستی نگران تأمین هزینه و اشتغال این بانوان است.  مسعودی‌فرید به تورمی که در سال ۹۸ با آن مواجه بودیم و به تأثیرات آن بر عملکرد سازمان بهزیستی در سال جدید نیز اشاره کرد و ادامه داد: افزایش قیمت‌ها در کنار اتفاق‌هایی مانند سیل و زلزله فشار بسیار زیادی به سازمان وارد کرد. اگر در گذشته با دو تا سه میلیون تومان کمک می‌توانستیم ودیعه مسکن مددجویان را تأمین کنیم، اکنون به بودجه چند برابری نیاز داریم. اگر در اوایل سال گذشته با هزینه یک میلیون تومانی خرابی یخچال یا لوازم خانگی مددجویان رفع می‌شد، اکنون دیگر چنین امکانی وجود ندارد و این امر به سازمان بهزیستی از نظر مالی فشار زیادی را وارد می‌کند.وی به اهمیت توجه بیشتر به مهدهای کودک در کشور پرداخت و توجه به این مراکز را از اولویت‌ها و برنامه‌های سال جاری این سازمان برشمرد و گفت: به رسمیت شناختن آموزش‌ها در مهدهای کودک و تغییر رویکرد این آموزش‌ها به سمت آموزش مهارت‌های زندگی اقدامی است که در سال جاری انجام خواهیم داد تا کودکان در سنین بالاتر آمادگی بیشتری داشته باشند و به سمت یادگیری زندگی درست‌تر اجتماعی حرکت کنند.مسعودی‌فرید در خصوص مشکلاتی که در حال حاضر در مهدهای کودک وجود دارد، ابراز کرد: بسیاری از مهدهای کودک استیجاری هستند و همین امر مشکلات زیادی را برای آنها ایجاد کرده است. باید دولت از آنها حمایت کند، چراکه در کشور سیاست‌های افزایش جمعیت را داریم و از سوی دیگر والدین به دلیل شرایط اقتصادی مجبورند مدت زمان زیادی در بیرون از خانه کار کنند. پس باید محل‌هایی برای نگهداری کودکان وجود داشته باشد؛ همچنین، نباید فراموش کرد که بیشترین زمان‌ رشد کودکان در مهدهای کودک می‌گذرد و حاکمیت باید از مهدهای کودک حمایت کند و این امر به معنای حمایت از رشد جمعیت و رشد اقتصادی و حضور کودکان والدین شاغل در محیط امن آموزشی است.
منبع: بهارنیوز

طلافروشی‌ها تا ۲۰ فروردین تعطیل هستند

به گزارش تسنیم، آیت محمد ولی در خصوص فعالیت واحدهای طلافروشی با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور، اظهار داشت: طبق مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، طلافروشی ها نیز تا بیستم فروردین ماه تعطیل هستند و نباید فعالیتی داشته باشند.وی با بیان اینکه درباره ادامه فعالیت طلافروشی ها بعد از ۲۰ فروردین نیز باید منتظر تصمیم ستاد ملی مبارزه با کرونا باشیم، افزود: هیچ واحد صنفی نباید در این مدت فعالیت خود را از سر بگیرد.رئیس اتحادیه طلا و جواهر تاکید کرد که اگر در بازرسی ها مشاهده شود که واحد صنفی به صورت خفا فعالیت خود را آغاز کرده و باز می باشد، به صورت جدی مورد برخورد اتحادیه قرار خواهد گرفت.محمد ولی درباره قیمت های درج شده در شبکه های مجازی برای طلا و سکه اینطور توضیح داد که تا زمانی که بازار طلا و سکه تعطیل است و معامله ای به صورت واقعی در آن انجام نمی شود نمی توان درباره واقعی بودن این قیمت ها اطمینان داشت.وی افزود: اکثر این قیمت ها براساس معاملات دلالی و کاغذی در شبکه های مجازی درج می شود درحالی که تا معاملات واقعی در بازار انجام نشود، قیمت واقعی مشخص نمی شود.رئیس اتحادیه طلا و جواهر ضمن تأکید براینکه هیچ طلا و سکه ای به صورت فیزیکی در بازار معامله نمی شود، تصریح کرد:‌ بنابراین قیمت هایی که در شبکه های مجازی برای خرید و فروش سکه و طلا اعلام می شود، واقعی نیست و غیر معقول است.
منبع: بهارنیوز

قیمت سکه با وجود تعطیلی بازار چطور تعیین می‌شود؟

به گزارش تسنیم، محمد کشتی آرای در خصوص نحوه تعیین قیمت طلا و سکه باتوجه به تعطیلی بازار طلا تا ۲۰ فروردین، گفت:‌ فعلاً معاملات بر اساس فرمول اونس جهانی طلا و قیمت دلار انجام می‌شود ولی از آنجایی که این معاملات بصورت محدود انجام می شود نمی تواند از دقت کافی برخوردار باشد.وی با تأکید بر محدود بودن خرید و فروش های مجازی طلا و سکه تصریح کرد: طبق دستور اتاق اصناف کلیه واحد های طلافروشی باید تا ۲۰ فروردین تعطیل باشد بنابراین معاملات خارج از واحدهای صنفی و بصورت مجازی انجام می‌شود.رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر با اشاره به اینکه امروز قیمت اونس طلای جهانی ۱۶۳۰ دلار است، به بیان قیمت طلا و سکه براساس قیمت ارز در بازار آزاد پرداخت و افزود:  قیمت سکه بهار آزادی طرح قدیم ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید ۶ میلیون و ۳۸۰ هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی ۳ میلیون و ۲۱۰ هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و ۸۷۰ هزار تومان، سکه یک گرمی ۹۸۰ هزار تومان و همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار ۶۴۱ هزار تومان و هر مثقال طلا ۲ میلیون و ۷۷۷ هزار تومان است.
منبع: بهارنیوز

آخرین قیمت انواع پراید در بازار/جدول

براساس مشاهدات میدانی، انوع خودرو  پراید در بازار آزاد به شرح زیر است:پراید ۱۱۱، SE با کارکرد ۱۰۵ کیلومتر و تولید سال ۱۳۹۵ به قیمت ۵۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد؛ همچنین پراید صندوقدار  با کارکرد ۳۳۰ کیلومتر و تولید سال ۱۳۸۸ به قیمت ۵۰ میلیون و ۵۰۰ هزار خرید و فروش می‌شود.

قیمت انواع خودرو پراید در بازار





مدل خودرو
سال تولید
کارکرد(کیلومتر)
 قیمت بازار (تومان )


پراید ۱۱۱، SE
۱۳۹۵
۱۰۵.۰۰۰
۵۰.۰۰۰.۰۰۰


پراید ۱۳۱ SE
۱۳۹۸
۰
۶۰.۵۰۰.۰۰۰


سایپا ۱۳۲ 
۱۳۹۳
۹۴.۰۰۰
۴۰.۳۰۰.۰۰۰


پراید صندوقدار 
۱۳۸۸
۳۳۰.۰۰۰
۳۴.۰۰۰.۰۰۰


پراید ۱۱۱، SE
۱۳۹۵
۷۴.۰۰۰
۵۰.۵۰۰.۰۰۰


سایپا ۱۵۱
۱۳۹۸
۰
۶۳.۵۰۰.۰۰۰


پراید ۱۳۱ SX
۱۳۹۱
۷۵.۰۰۰
۳۹.۵۰۰.۰۰۰


پراید ۱۳۱ SE
۱۳۹۸
۰
۵۹.۹۰۰.۰۰۰


پراید هاچ بک 
۱۳۸۷
۱۹۹.۰۰۰
۳۴.۰۰۰.۰۰۰
منبع: بهارنیوز

آخرین وضعیت ساعت کاری بانک‌ها

علیرضا قیطاسی، دبیر شورای هماهنگی بانک‌ها، با اشاره به ساعت کاری بانک‌ها گفت: بنا به تصمیمات اخذ شده و با عنایت به شیوع ویروس کرونا و به منظور ارائه خدمات مناسب بانکی، حفظ سلامت مشتریان و پرسنل ساعت کاری واحدهای صف و ستاد بانک‌ها به صورت شیفتی، چرخشی و دورکاری باحداکثر یک‌سوم تعداد شعب و یک‌سوم پرسنل صف و ستاد تا تاریخ ۲۱ فروردین ۹۹ فعالیت خواهند کرد.وی درباره ساعت حضور کارکنان و مشتریان بانکی اظهار کرد: کارکنان بانکی باید از ساعت ۸ الی ۱۳ در بانک حضور یابند و مشتریان بانکی می‌توانند از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲:۳۰ برای کارهای بانکی به شعب مراجعه کنند.
منبع: بهارنیوز

هم‌نشینی رکود و تورم در مسکن پایتخت

ارزش معاملات بازار مسکن شهر تهران در اسفندماه ۱۳۹۸ به ۱۴ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان رسیده که اگرچه نسبت به بهمن ماه  ۷٫۵ درصد کاهش داشته اما بازهم رقم قابل‌ملاحظه‌ای محسوب می­شود. در این ماه تعداد معاملات قابل‌قبول بازار مسکن شهر تهران به ۹ هزار و ۷۷ فقره رسیده که نسبت به بهمن ۹۸ بالغ‌بر ۲۴٫۴ درصد افت کرده اما میانگین قیمت یک مترمربع زیربنای مسکونی با رشد ۸٫۷ درصد رشد کرده و یکی از بالاترین رشد­های ماهانه در سال ۹۸ را به ثبت رسانده است.بر اساس آخرین آمارهای دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، میانگین قیمت یک مترمربع زیربنای مسکونی در شهر تهران به ۱۵ میلیون و ۶۵۸ هزار تومان رسیده و عملاً تقاضای مصرفی را از بازار مسکن حذف کرده؛ اما هم‌چنان به‌واسطه اینکه نقدینگی سرگردان از هراس رشد نرخ تورم و بی­ارزش شدن ریال به دنبال تبدیل‌شدن به کالای سرمایه­ای است، بازار مسکن توانسته است به مدد تقاضای سرمایه‌گذاری، کارنامه قابل‌قبولی رأی خود به ثبت برساند.
تورم دوبل در بازار مسکن
بررسی‌های همشهری از روند تحولات قیمتی بازار مسکن شهر تهران در سال­های ۹۸ و ۹۷ نشان می‌­دهد نرخ تورم این بازار در سال ۹۸ نسبت به سال قبل از آن به‌مراتب از نرخ تورم کل کشور بالاتر بوده است. گزارش مرکز آمار نشان می‌­دهد در سال ۹۸، نرخ تورم کل کشور به ۳۴٫۸ درصد رسیده درحالی‌که بازار مسکن در این سال جهش ۶۱٫۷ درصدی میانگین قیمت را تجربه کرده است. در سال ۱۳۹۸ متوسط قیمت هر مترمربع مسکن شهر تهران ۱۳ میلیون و ۳۳۰ هزار تومان بوده که از افزایش ۶۱.۷ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۷ حکایت دارد. به‌عبارت‌دیگر، میانگین رشد قیمت مسکن شهر تهران در سال گذشته ۱٫۷ برابر نرخ تورم رشد کرده و بیش‌ازپیش به افت قدرت خرید متقاضیان مصرفی مسکن دامن زده است.
تداوم رکود تورمی
تعداد معاملات بازار مسکن تهران که از اوایل پاییز ۹۸ دوباره وارد روند صعودی شده بود، در اسفندماه سال گذشته با کاهش ۲۴ درصدی نسبت به ماه قبل روبرو شده و به ۱۰ هزار و ۲۴۲ فقره رسیده که نسبت به ماه مشابه سال ۹۷ نیز ۲۱ درصد کاهش نشان می‌دهد. البته در این ماه باوجود کاهش ۲۱ درصدی تعداد معاملات نسبت به ماه مشابه سال قبل، ارزش ریالی‌ معاملات انجام شده به ۱۴ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان رسیده است که نسبت به اسفند ۹۷ بالغ‌بر ۱۸٫۱ درصد افزایش دارد؛ چراکه رشد ۸٫۷ درصدی قیمت مسکن در اسفند ۹۸، عملاً ارزش بازار مسکن را افزایش داده و نقدینگی سنگین‌تری را جذب کرده است. وضعیت فعلی بازار مسکن بیانگر تداوم رکود تورمی در این بازار است که باعث می­شود از یک‌سو تعداد معاملات کاهش پیدا کند و از سوی دیگر رشد قیمت ادامه یابد. کارشناسان معتقدند کاهش تولید مسکن و بی‌توجهی به تولید مسکن مطابق با الگوی مصرف در مناطق شهری، باعث شده کسری مسکن در این مناطق پایدار بماند و در بدترین وضعیت نیز تقاضای خرید از عرضه بازار بیشتر باشد؛ درنتیجه حتی در دوره رکود و کسادی بازار نیز قیمت‌ها همچنان صعودی بمانند.
رونق مسکن زیر فشار نقدینگی
بررسی‌های همشهری از روند تحولات بازار مسکن شهر تهران در سال ۹۸ نشان می‌دهد از آذرماه که پس از  ۴ ماه افت قیمت دوباره این بازار وارد روند صعودی شده، همواره شیب رشد ماهانه قیمت مسکن از شیب رشد نرخ تورم بیشتر بوده؛ به‌گونه‌ای که نرخ رشد ماهیانه قیمت مسکن در آذرماه ۶.۸ درصد، دی‌ماه ۳ درصد، بهمن‌ماه ۳.۸ درصد و در اسفندماه به ۸.۷ درصد رسیده درحالی‌که نرخ تورم در این ماه­ها عمدتاً کمتر از این ارقام بوده است. از سوی دیگر، رشد تصاعدی قیمت مسکن در سال ۹۸ باعث شده میزان رشد قیمت در آخرین ماه سال بعد از اردیبهشت‌ماه که به ۱۱.۴ رسیده بود، در رتبه دوم قرار بگیرد است. روند صعودی جدید قیمت‌های بازار مسکن که از آبان ماه و پس از اجرای طرح بنزینی آغاز شد، این سناریو را تقویت کرد که بازار مسکن در حال پیش‌خور کردن تورم انتظاری از محل گرانی بنزین است اما مشاوران املاک می‌گویند این رشد قیمت جدای از پیش‌خور کردن تورم، ناشی از سردرگمی صاحبان نقدینگی نسبت به آینده اقتصاد و تداوم هجوم نقدینگی سرگردان به بازار مسکن بوده است. بررسی‌­های همشهری نشان می­‌دهد، در سال ۹۸، همچنان بخش عمده خرید مسکن به تقاضای سرمایه‌گذاری اختصاص دارد که برای حفظ ارزش سرمایه انجام می‌شود و با توجه به اینکه قدرت خرید متقاضیان مصرفی بازار مسکن، به‌شدت در مقابل جهش قیمت‌ها افت کرده، عملاً تسهیلات مسکن نیز بی‌اثر شده و تقاضای مصرف تا حد زیادی از بازار حذف شده است.
سیگنال خطر از حوزه تولید
در طرح جامع مسکن، نیاز سالانه ایران به ساخت مسکن جدید حدود ۹۰۰ هزار تا یک‌میلیون واحد برآورد شده که تحقق آن می­‌تواند ضمن جبران ضریب تخریب بافت فرسوده و ساختمان­های کلنگی، نیاز مسکن زوج­های جوان و تقاضای جدید بازار مسکن را نیز پوشش دهد. البته وضعیت بازار مسکن ایران در طول سالیان گذشته به‌گونه‌ای بوده که بخش عمده تولید جدید مسکن نصیب تقاضای سرمایه‌گذاری می­شود و بخشی از آن به‌صورت استیجاری به تقاضاهای جدید مسکن اختصاص می­یابد. باوجوداین، هرگونه کاستی در حوزه تولید مسکن مستقیماً به تنش قیمتی در بازار مسکن و اجاره دامن می­زند. از سوی دیگر بخشی از مسکن جدید کشور، خصوصاً در حوزه مسکن لوکس به‌صورت واحدهای خالی نگهداری می‌شود که ضمن حبس سرمایه، به ناکارآمدی بازار مسکن نیز دامن می­زند. برای رفع این معضل، از سال ۹۴ و پس از تصویب قانون اصلاح مالیات­های مستقیم، اخذ مالیات از خانه­های خالی به قانون تبدیل شده تا توازن را در حوزه مسکن لوکس و خانه­های خالی برقرار کند؛ اما به‌واسطه مسائل مختلف این قانون تا امروز اجرایی نشده و آخرین وعده­های وزیر راه و شهرسازی از اجرای احتمالی آن در سال ۹۹ حکایت دارد. به گزارش همشهری، در شرایطی که در بازار مسکن ایران بخش عمده تولید نصیب تقاضای سرمایه­گذاری می‌شود و به رشد روزافزون قیمت­ها دامن می­زند و بخش دیگری از تولید نیز در قالب خانه­های خالی از بازار خارج می‌شود، آمارهای رسمی از افول دوباره تولید مسکن حکایت دارد که بی­توجهی به آن می­تواند بحران مسکن را تشدید کند. تازه­ترین آمارهای وزارت راه و شهرسازی گویای این نکته است که در سال ۹۸ کل برنامه‌ریزی تولید مسکن جدید در شهر تهران ۵۴ هزار و ۹۱۰ واحد مسکونی بوده که پروانه­های ساختمانی آنها از سوی شهرداری تهران صادر شده است. بر اساس این آمارها، در سال گذشته تولید مسکن جدید در شهر تهران ۱۳٫۵ درصد نسبت به سال ۹۷ کاهش یافته است. این در حالی است که حتی مسکن تولید شده در سال ۹۷ نیز کمتر از یک‌سوم نیاز مسکن شهر تهران را پوشش داده و به افزایش کسری مسکن در پایتخت دامن زده است.
منبع: بهارنیوز

صعود انفجاری بورس؛۱۱ درصد بازده در۱۶ روز

پیش از این انتظار می‌رفت شیوع کرونا، کاهش قیمت نفت و کاهش رشد اقتصاد جهان مانع تداوم رشد بورس شود اما هیچ کدام از این عوامل بر روند بازار سهام اثر نداشته و بورس تهران برخلاف بسیاری از بورس های جهان هم‌چنان به رشدش ادامه می دهد. دیروز هم شاخص کل بورس تهران با یک صعود انفجاری ۲۰ هزار واحد معادل ۳٫۷ درصد افزایش یافت و برای نخستین بار به ۵۶۷ هزارو ۶۱۶ واحد رسید. بورس تهران در ۱۶ روز نخست امسال ۵۵ هزارو ۵۰۰ واحد معادل ۱۱ درصد رشد کرده است.پارسال شاخص کل بورس از محدوده ۱۸۷ هزارو ۶۵۹  واحد تا مرز ۵۱۳ واحد بالا رفت و در یک سال معادل ۳۳۴ هزارو ۲۴۱ واحد افزایش یافت. به گزارش همشهری، این ارقام نشان می دهد سرمایه گذاران سال قبل توانستند به طور میانگین ۱۸۷ درصد بازده در بورس به دست بیاورند. تحلیل‌گران بر این باورند که محرک اصلی رشد شاخص بورس فشار نقدینگی و همین طور رشد قیمت دلار است. چشم انداز اقتصاد تورمی و رکود درسایر بازار ها موجب شده بخش زیادی از نقدینگی به سمت بازار سهام سرازیر شود و همین موضوع به محرک اصلی رشد شاخص بورس تبدیل شده در این میان حتی مولفه های بنیادین اقتصادی، از جمله شیوع کرونا، که اقتصاد دنیا را زمین گیر کرده، هنوز نتوانسته است مانع رشد شاخص بورس شود.
دلایل رشد
یک اقتصاددان درباره دلایل رشد بازار سهام با وجود شیوع ویروس کرونا و کاهش رشد اقتصادی کشور ها گفت: هر چند بسیاری از بازارهای جهانی نزول کرده اند؛ اما بازار سرمایه ایران دلایلی برای رشد داشته است. آلبرت بغزیان با بیان اینکه برخی صنایع از جمله شرکت‌های تولید کننده محصولات شوینده و دارو فروش مناسبی داشته‌اند و اتفاقا با شیوع کرونا، فروش بهتری ثبت کرده‌اند، ادامه داد: بانک‌های ایران نیز بیشتردر  بازار مسکن و سهام سرمایه گذاری کرده اند بنابر این شیوع کرونا و نزول بازار های جهانی تاثیر منفی بر عملکرد آنها نداشته است. او اضافه کرد: وضعیت مطلوب این گروه‌ها در رشد بازار سرمایه اثرگذار بوده و نقدینگی سرگردان که معمولا در اواخر هر سال جذب بازار خودرو و ملک می‌شده، امسال به خاطر شیوع کرونا و محدودیت های تردد افراد در بازارهای فیزیکی، جذب بازار سرمایه شده، ضمن اینکه قیمت ارز، شیب صعودی داشته و افزایش نرخ ارز هم محرک رشد بازار سرمایه بوده است.بغزیان با بیان اینکه روند صعودی بازار سرمایه ادامه دار خواهد بود؛ تاکید کرد: با توجه به محدودیت های صادرات و کاهش قیمت های جهانی، فعلا سهام شرکت هایی که بازار فروش داخلی دارند و وابستگی به صادرات ندارند، گزینه های مناسب تری برای سرمایه گذاری خواهد بود. این اقتصاددان تاکید کرد: بازار سرمایه در سال جاری می تواند بهترین گزینه برای سرمایه گذاری های کوچک باشد. بازار مسکن هم گزینه مناسبی برای سرمایه های بزرگ خواهد بود؛ البته مشروط بر آنکه سرمایه گذاران، انتظار نقدشوندگی بالا نداشته باشند.
رشد قیمت دلار
مونا حاجی علی اصغر، مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه‌گذاری پرتو آفتاب کیان هم درباره دلایل رشد شاخص بورس گفت: علت اصلی رشد شاخص کل تداوم رشد دلار و نبود چشم انداز برای پایان این روند است. او افزود: از سوی دیگر تورم بالا در کشور باعث شد که سپرده بانکی با درآمد ثابت برای سرمایه گذاری جذاب نباشد. سیمین شایقیان یک کارشناس دیگر بازار سرمایه هم با تایید اثر رشد قیمت دلار بر شاخص بورس گفت: رشد قیمت ارز می‌تواند محرکی برای رشد شاخص بورس باشد زیرا افزایش قیمت ارز به طور مستقیم بر قیمت دلار نیمایی و در نهایت افزایش سود آوری شرکت های صادراتی بورس اثر دارد.به گفته او شوک ارزی به دلیل اثرگذاری بر قیمت محصولات وارداتی، اثرگذاری بر قیمت نهاده‌های تولید، با چاشنی ورود نقدینگی موجب افزایش شاخص بورس شده است. او با بیان اینکه یک بررسی آماری نشان می‌دهد به ازای هر یک درصد رشد در نرخ ارز شاخص بورس ۴ درصد رشد می کند؛ افزود: این افزایش در ظاهر با ارزش جایگزینی و یا سودآوری شرکت‌ها در میان مدت توجیه نمی‌شود.
فشار نقدینگی
مهدی قلی‌پور، دیگر کارشناس بازارسرمایه هم درباره دلایل رشد شاخص بورس گفت: حمایت مستمر از بورس برای گسیل نقدینگی به بازارسرمایه مهم‌ترین عامل رشد بدون اصلاح در بازار سرمایه بوده؛ ضمن این‌که کاهش ارزش پول ملی نیز در این موضوع نقش داشته است. او افزود: ارزش بازار سهام در۱۰ سال گذشته با توجه به پذیرش شرکت‌های جدید از ۱۰۰ میلیارد دلار به ۱۲۰میلیارد دلار رسیده که این موضوع تعدیل ارزش جایگزینی بازار به نسبت تغییرات نرخ دلار در بازار را نشان می دهد.
منبع: بهارنیوز

ثروتمندترین افراد جهان به تفکیک کشور

در بین ۱۰ ثروتمند جهان، شش نفر آمریکایی هستند. این کشور به همراه چین بیشترین تعداد ثروتمندان جهان را دارند؛ به گونه‌ای که پیش‌تر نیز بیزینس اینسایدر اعلام کرده بود که بیش ۱۸.۵ میلیونر درآمریکا و بیش از ۴.۵ میلیونر در چین وجود دارد.
در ادامه با ثروتمندترین افراد هر کشور تا پایان مارس ۲۰۲۰ آشنا می‌شوید:
استرالیا
ثروتمندترین شخص: جینا راین هارت
رتبه در بین ثروتمندترین افراد جهان تا پایان مارس: ۸۸
میزان ثروت تا پایان مارس: ۱۳.۷ میلیارد دلار
زمینه فعالیت: معدن
اتریش
ثروتمندترین شخص: دیتریش ماتشیتس
رتبه در بین ثروتمندترین افراد جهان تا پایان مارس: ۴۸
میزان ثروت تا پایان مارس: ۱۹ میلیارد دلار
زمینه فعالیت: برند نوشیدنی ردبول
کانادا
ثروتمندترین شخص: دیوید تامسون
رتبه در بین ثروتمندترین افراد جهان تا مارس: ۲۶
میزان ثروت تا پایان مارس: ۳۳.۳ میلیارد دلار
زمینه فعالیت: رسانه
چین
ثروتمندترین شخص: ما هواتنگ
رتبه در بین ثروتمندترین افراد جهان تا پایان مارس: ۱۷
میزان ثروت تا پایان مارس: ۴۳.۲ میلیارد دلار
زمینه فعالیت: مدیر تنسنت
فرانسه
ثروتمندترین شخص: برنارد آرنو
رتبه در بین ثروتمندترین افراد جهان تا پایان مارس: ۳
میزان ثروت تا پایان مارس: ۹۱.۶ میلیارد دلار
زمینه فعالیت: برند لوئی ویتون
آلمان
ثروتمندترین شخص: کارل آلبرخت
رتبه در بین ثروتمندترین افراد جهان تا پایان مارس: ۲۴
میزان ثروت تا پایان مارس: ۳۴.۹ میلیارد دلار
زمینه فعالیت: خرده فروشی
هنگ کنگ
ثروتمندترین شخص: لی شائو که
رتبه در بین ثروتمندترین افراد جهان تا پایان مارس: ۲۹
میزان ثروت تا پایان مارس: ۲۶.۹ میلیارد دلار
زمینه فعالیت: ساخت و ساز
هند
ثروتمندترین شخص: موکاش آمبانی
رتبه در بین ثروتمندترین افراد جهان تا پایان مارس: ۲۰
میزان ثروت تا پایان مارس: ۳۹.۹ میلیارد دلار
زمینه فعالیت: پتروشیمی
ژاپن
ثروتمندترین شخص: تاداشی یانای
رتبه در بین ثروتمندترین افراد جهان تا پایان مارس: ۴۱
میزان ثروت تا پایان مارس: ۲۱.۳ میلیارد دلار
زمینه فعالیت: برند یونیک لو
روسیه
ثروتمندترین شخص: ولادمیر پوتانین
رتبه در بین ثروتمندترین افراد جهان تا پایان مارس: ۳۸
میزان ثروت تا پایان مارس: ۲۲.۵ میلیارد دلار
زمینه فعالیت: فلزات
ترکیه
ثروتمندترین شخص: مراد اولکر
رتبه در بین ثروتمندترین افراد جهان تا پایان مارس: ۴۰۸
میزان ثروت تا پایان مارس: ۴.۵ میلیارد دلار
زمینه فعالیت: صنایع غذایی
انگلیس
ثروتمندترین شخص: برادران هندوجا
رتبه در بین ثروتمندترین افراد جهان تا پایان مارس: ۱۱۰
میزان ثروت تا پایان مارس: ۱۲.۳ میلیارد دلار
زمینه فعالیت: مختلف
آمریکا
ثروتمندترین شخص: جف بزوس
رتبه در بین ثروتمندترین افراد جهان تا پایان مارس: ۱
میزان ثروت تا پایان مارس: ۱۱۶.۹ میلیارد دلار
زمینه فعالیت: مدیرعامل آمازون
 
منبع: بهارنیوز

آخرین اخبار از میزان و زمان افزایش حقوق کارگران

محمدرضا تاجیک نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: در آخرین جلسه شورای عالی کار مقرر شد میزان دستمزد کارگران در سال ۹۹، در فروردین ماه تعیین تکلیف شود.او با بیان اینکه گروه کارفرمایی با توجه به دلایلی که دارند اخیراً در مصاحبه‌های خود از فریز مزدی صحبت کردند، گفت: گروه کارفرمایان قبل از تشکیل شورای عالی کار در خصوص تعیین دستمزد نامه نگاری‌هایی را برای برگزاری این جلسه بعد از پایان کرونا داشتند.تاجیک با اشاره به تداوم شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: جلسه شورای عالی کار برای تعیین دستمزد کارگران در سال ۹۹ باید به زودی برگزار شود.نماینده کارگران در شورای عالی کار تصریح کرد: گروه کارگری و دولت افزایش نیافتن حقوق کارگران در سال ۹۹ به معنای فریز مزدی را قویاً رد کردند، چرا که خارج از عرف است و باعث نگرانی بیشتر جامعه کارگری می‌شود.او با بیان اینکه مقرر شد تا جلسه تعیین دستمزد در فروردین ماه به نتیجه برسد، ادامه داد: با توجه به نامه‌نگاری‌هایی که فردا صورت می‌گیرد پیگیر آن هستیم که در این هفته حتماً جلسه شورای عالی کار برگزار شود.
تاجیک درباره پیشنهادات مربوط به میزان افزایش حقوق کارگران تصریح کرد: نظر وزیر کار اجماع تمامی نظرات است تا تمامی شرکای اجتماعی ما راضی باشند.

او با بیان اینکه افزایش حقوق کارگران طبق دو مولفه تورم و هزینه زندگی کارگران تعیین می‌شود، عنوان کرد: با توجه به اینکه در ماه‌های پایانی سال ۹۸ میزان تورم ۳۲ تا ۳۹ درصد بود، این میزان پایه تصمیم گیری نمایندگان کارگری قرار گرفت.تاجیک بیان کرد: با توجه به مشکلات اخیر کشور در خصوص هزینه زندگی یک خانواده ۳.۳ کارگری نظر جامعه کارگری حدی بالاتر از میزان تورم و افزایش ۴۰ درصدی حقوق کارگران است.نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه میزان هزینه زندگی کارگران را در سال ۹۹، ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان محاسبه کردیم، گفت: در آخرین جلسات شورای عالی کار در سال ۹۸ نظر دولت افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی بود.تاجیک با بیان اینکه مطابق افزایش حقوق کارمندان و تعیین حداقل حقوق آن‌ها به میزان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، حقوق کارگران نیز باید به میزان درخوری افزایش یابد، افزود: ما طبق قانون کار حقوق کارگران را افزایش می‌دهیم و این مورد را در نظر داریم که میزان افزایش حقوق نباید به ضرر جامعه کارگری و بازنشستگان باشد.نماینده کارگران در شورای عالی کار ادامه داد: حقوق فروردین ماه کارگران مطابق هر ساله بر اساس تعیین دستمزد سال قبل پرداخت می‌شود و در اردیبهشت ماه نیز مابه‌التفاوت افزایش حقوق به حساب آن‌ها واریز خواهد شد.
منبع: بهارنیوز

هزینه پرداخت حقوق چقدر است؟

به گزارش ایسنا، در هزینه‌های دولت در بودجه دو رقم اصلی وجود دارد که مربوط به هزینه‌های جاری و بودجه‌های عمرانی می‌شود، اما همواره سهم بسیار بالای از این مصارف در بخش هزینه‌های جاری است که همان هزینه‌ای است که دولت در سال عمده آن و گاها تا ۸۰ درصد را صرف پرداخت حقوق کارکنان می‌کنند.این در حالی است که در لایحه بودجه سال جاری دولت حدود ۳۴۷ هزار میلیارد تومان بابت هزینه‌های جاری پیش‌بینی کرده بود که در مجموع با بررسی‌های که با کمیسیون تلفیق انجام شد به ۴۳۴ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه رسید که بیانگر رشد ۱۸.۷ درصدی است. بر این اساس از ۵۷۱ هزار میلیارد تومانی که امسال برای مصارف و خرج دولت پیش بینی شده ۴۳۴ هزار میلیارد تومان بابت هزینه‌های جاری کنار گذاشته می‌شود.دولت در بودجه امسال پیشنهاد افزایش حقوق تا متوسط ۱۵ درصد را مطرح کرده بود، اما نمایندگان تاکید داشتند باید حداقل حقوق افزایش یابد و به حدود ۲.۸  میلیون تومان برسد. در نهایت نیز مصوب شد که حداقل حقوق کارکنان از حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان سال گذشته به ۲  میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برسد و دیگر هیچ کارمند و بازنشسته‌ای کمتر از این رقم دریافتی نداشته باشد و این افزایش  خود موجب رشد بیشتر هزینه‌های جاری دولت نیز شد.حقوق کارکنان و بازنشستهها در سال گذشته ۴۰۰ هزار تومان به صورت یکسان و تا حداکثر ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده بود و در هر ماه هزینهای تا مرز ۲۵ هزار میلیارد تومان به همراه داشت، به عنوان مثال دولت در اسفند ۱۳۹۸ حداقل ۲۴ هزار میلیارد تومان بابت حقوق پرداخت کرد.
در سال گذشته از ۴۴۸ هزار میلیارد تومان مصارف عمومی دولت ۳۵۰ هزار میلیارد تومان برای هزینه‌های جاری بود که البته با توجه به عدم تحقق منابع و کسری که ممکن است بودجه با آن مواجه شود این هزینه‌های جاری نیز در بخش‌های که امکان داشت تا حدودی کاهش یافت و دولت در لایحه امسال  تقریبا به اندازه مصوب سال گذشته پیشنهاد هزینه‌های جاری داد که در  نهایت با رشد مواجه شد.
منبع: بهارنیوز

مراقب ایمیل‌های کرونایی باشید!

به گزارش ایسنا، کارشناسان و تحلیلگران امنیت سایبری فعال در شرکت تحقیقاتی- امنیتی  Proofpoint به تازگی اعلام کردند که همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا و همه گیری آن در بسیاری از کشورهای جهان، طیف وسیعی از گروههای هکری و مجرمان سایبری با فرصت طلبی و سوء استفاده از خانه نشینی و دورکاری شهروندان و همچنین افزایش نگرانی های ناشی از شیوع ویروس خطرناک و مرگبار کرونا یا بیماری کووید-۱۹ به ارسال ایمیل های آلوده و مخرب با تیتر و لینک های مربوط به ویروس کرونا اقدام کرده اند و بدین ترتیب با حملات فیشینگی و بدافزاری توانسته اند به خیل عظیمی از داده‌ها و اطلاعات شخصی کاربران نفوذ و دست پیدا کنند. بر اساس گزارشی که در وب سایت زد دی نت آمده است گروه های متعددی از هکرها و مجرمان سایبری همزمان با شیوع گسترده و ویروس خطرناک و مرگبار کرونا اقدام به ارسال ایمیل‌های فیشینگ، اسکم (scams) ، اسپم (spam) و آلوده به بدافزار کرده‌اند به گونه ای که بر اساس یافته های کارشناسان شرکت تحقیقاتی مذکور در هفته گذشته بالغ بر ۵۰۰ هزار پیام، ۳۰۰ هزار لینک url آلوده به بدافزار و همچنین ۲۰۰ هزار ضمیمه ایمیل مخرب و آلوده که همگی با عناوین و لینک های مربوط به ویروس کرونا به دست کاربران رسیده بوده است، ثبت و گزارش شده است.نحوه دسترسی هکرها به اطلاعات کاربران از طریق حملات بدافزاری و فیشینگی ، ارسال یک ایمیل آلوده و مخرب با عناوین مرتبط با اطلاع رسانی یا هرگونه مساله مربوط به بحران کروناست که در آن یک لینک یا فایل ضمیمه شده قرار دارد و کاربر به محض باز کردن و کلیک کردن بر روی آنها، بخش زیادی از اطلاعات خود را به طور ناخودآگاه در اختیار هکرها قرار می دهد. بر اساس نموداری که در زیر آمده است، روند ناگهانی افزایش تعداد حملات فیشینگ در مارس ۲۰۲۰ تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا یا بیماری کووید-۱۹ به وضوح قابل مشاهده است:
منبع: بهارنیوز

نمایندگان مجلس آینده نماینده اکثریت نیستند

به گزارش ایرنا، علی تاجرنیا، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره بحران­‌های اخیر در کشور و راه برون‌رفت از آن توضیح می‌دهد: بخشی از مشکلات سال گذشته به بحث ویروس کرونا برمی‌گشت که کل دنیا را هم متأثر کرد. اما یک سری مشکلات وجود داشت که به دلیل شرایط خاص کشور، استراتژی سیاسی و منازعاتی که در داخل کشور و ساختار سیاسی وجود دارد، ایجاد شده. همچنین بخشی از این مشکلات به ناتوانی و بی‌تدبیری برمی‌گردد.این پزشک و فعال سیاسی در ادامه می‌افزاید: در مجموع هرچه به زمان حال رسیده‌ایم، اعتماد مردم نسبت به حاکمان کاهش یافته است. به نظر من، در وهله اول وظیفه حاکمیت این است که این بی‌اعتمادی را بپذیرد. اینکه ما بخواهیم بخش کوچکی را که در مناسبت‌های مختلف حضور پیدا می‌کنند، مردم تلقی کنیم، آسیب‌زاست. ما در علم پزشکی هم تا زمانی که آسیب‌شناسی نکنیم که چه مشکلی وجود دارد، نمی‌توانیم درمان را شروع کنیم.
 اگر واقعیت را نپذیریم، سال جدید از ۹۸ سخت‌تر خواهد بود
تاجرنیا توضیح می‌دهد: متأسفانه اگر ما با این واقعیت روبه‌رو نشویم، حتی سال جدید از پارسال سخت‌تر خواهد بود؛ چراکه بسیاری از بحران‌های کشور خودساخته هستند و تدبیر و درایت حکم می‌کند که جلوی آنان را بگیریم. بالاخره ما مجلسی را تشکیل داده‌ایم که نمایندگان آن، نماینده اکثریت جامعه نیستند.  درست است که مجلس و دولت، تصمیماتی را به نام جمهوری اسلامی ایران اتخاذ می‌کنند، اما چقدر مردم، همراه این تصمیمات هستند؟ ما باید با مردم شفاف‌تر باشیم.او با تأکید بر اینکه حاکمیت باید در تصمیمات مهم سیاسی و اجتماعی، سیاست خارجی و سیاست داخلی به افکار عمومی مراجعه کند، بیان می‌کند: متأسفانه در کشور ما مراجعه به افکار عمومی، چند سال یک بار و با انتخابات انجام می‌شود. حاکمیت باید سعی کند که ابتدا خود را به مردم نزدیک کند. راه برون‌رفت از کشوری که درگیر مسائل مختلف است، آشتی ملی و تلاش برای همگرایی است. باید گروه‌های مختلف سیاسی، به رسمیت شناخته شود و بتوانند فعالیت کنند. همچنین تنگ‌نظری‌ها نیز حذف شوند. بالاخره آنچه اعتماد عمومی را بالا می‌برد، کارآمدی حاکمیت است.
تفاوت مجلس یازدهم با بقیه مجالس
تاجرنیا درباره وضعیت مجلس یازدهم تصریح می‌کند: از ابتدای انقلاب اسلامی و به‌طور دقیق‌تر از مجلس دوم تا دهم، ما در مجالس اکثریت و اقلیت داشتیم و این اکثریت و اقلیت بین دو جناح فعال در کشور، گردش داشته است. هرکدام هم در دوره خود آثاری را به‌جای گذاشته‌اند. اما تفاوت مجلس یازدهم با بقیه این است که این مجلس دربست در اختیار اصولگرایان است. حضور ۱۰ نماینده مستقل یا نزدیک به جناح اصلاح‌طلبی را نمی‌توان حتی اقلیت قلمداد کرد.این فعال سیاسی همچنین اضافه می‌کند: اما این توفیق با تغییر رویکرد مردم به دست نیامده، بلکه با گسترش نظارت استصوابی و دامنه نظارت آن ایجاد شده است. بنابراین به همین میزان، شایستگی افراد منتخب کاهش یافته است. حتی در بسیاری از حوزه‌ها پیش از انتخابات، مشخص بود که چه کسی قرار است وارد مجلس شود. از سوی دیگر هم مجلس ما دچار ضعف ساختاری است و از بعد کارشناسی نیز تضعیف شده و فاقد استراتژی و فعلیت است. بنابراین بیش از آنکه اثرگذار باشد، اثرپذیر است. به‌طور مثال، مجلس در بحث بنزین و بودجه اصلاً قدرت تصمیم‌گیری نداشت. من فکر می‌کنم این مسائل در مجلس یازدهم بسیار بیشتر هم خواهد شد.او معتقد است: مجلس ما عملاً از عصاره فضائل مردم بودن و رأس امور بودن، قرار است وارد یک سری چانه‌زنی‌ها در منطقه شود که شأن مجلس را تنزل خواهد داد. همچنین من فکر می‌کنم که این اتفاقات و مجلس یازدهم، در نهایت تغییراتی را در ساختار قدرت به‌وجود خواهد آورد که قوه مجریه را نیز تضعیف می‌کند. اما ما باید بدانیم که با حذف نیروها، فعالان و جناح‌های سیاسی اقتدار ایجاد نمی‌شود و هیچ نوع همصدایی به‌وجود نمی‌آید. نمونه همین موضوع را در دولت نهم و دهم و مجالس همزمانش دیدیم. نه‌تنها مسئله حل نشد، بلکه دولت و مجلس وارد مسائل و فسادهای مالی شدند که به بدعتی تبدیل شد و بعد هم ادامه پیدا کرد. اگر این اوضاع بخواهد در انتخابات ریاست جمهوری آینده نیز ادامه پیدا کند، اوضاع خیلی سخت می‌شود.
منبع: بهارنیوز

تصمیمات ما مبتنی بر مطالعات دقیق است

گروه سیاسی: رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید در نظر داشته باشیم که اگر کرونا برای مدتی باقی بماند باید آن را به گونه‌ای مدیریت کنیم که زندگی مردم با مشکل توأم نباشد، گفت: نباید بدون مطالعه و دقت نظر تصمیم گرفت؛ مردم باید بدانند هر تصمیمی که در دولت گرفته می‌شود مبتنی بر مطالعات دقیق علمی و با مشورت همه متخصصین است.

حجت‌الاسلام حسن روحانی صبح شنبه در جلسه‌ای با رؤسای کمیته‌های اجتماعی، امنیتی، آموزشی، اداری، بهداشتی، آموزش عالی، پشتیبانی، اصناف و اقتصادی ستاد ملی مقابله با کرونا، میزان تاثیر اجرای مرحله دوم طرح فاصله گذاری اجتماعی را برای اجرای مرحله سوم این طرح با عنوان “فاصله گذاری هوشمند اجتماعی” مورد ارزیابی و بررسی قرار داد.
رئیس‌جمهور   در این جلسه با تاکید بر اینکه رؤسای کمیته‌های گوناگون ستاد ملی مبارزه با کرونا موظفند ارزیابی دقیقی از میزان تاثیر تشدید برنامه فاصله‌گذاری اجتماعی انجام بدهند، گفت: باید برای دوره بازگشایی پس از اطمینان از ایجاد وضعیت تثبیت شده در مدیریت مقابله با کرونا پروتکل‌های متنوع و مختلف با دقت نظر در تمامی حوزه‌ها طراحی و متناسب با هر کسب و کار اجرا شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه طرح فاصله گذاری اجتماعی با تبدیل به فاصله‌گذاری هوشمند ادامه خواهد یافت، افزود: ما مرحله اول و دوم آن را اجرا کرده ایم و موفقیت های خوبی داشته ایم و الان در مرحله سوم آن که اجرای فاصله گذاری هوشمند اجتماعی است، قرار داریم و مختصات آن باید مشخص و مدون باشد.
روحانی ادامه داد: پروتکل‌های بهداشتی باید به گونه‌ای طراحی شود که همه مردم اعم از ارباب رجوع، کارمند، کارگر و کاسب بدانند و مطمئن باشند در محیط کار و بیرون از خانه با رعایت این پروتکل‌ها می‌توانند درصد بالایی اطمینان خاطر داشته باشند که از سلامتی برخوردار خواهند بود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: باید اطمینان حاصل کنیم که از چه زمانی دانش‌آموزان و دانشجویان می‌توانند با سلامت کامل به مراکز آموزشی مراجعه کنند؛ لذا رؤسای کمیته‌ها باید با روش‌های دقیق، مطالعات و ارزیابی‌های لازم را انجام بدهند تا بر اساس آن ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمات لازم را اتخاذ کند.
روحانی با بیان اینکه باید در نظر داشته باشیم که اگر کرونا برای مدتی باقی بماند باید آن را به گونه‌ای مدیریت کنیم که زندگی مردم با مشکل توأم نباشد، گفت: نباید بدون مطالعه و دقت نظر تصمیم گرفت؛ مردم باید بدانند هر تصمیمی که در دولت گرفته می‌شود مبتنی بر مطالعات دقیق علمی و با مشورت همه متخصصین است. رئیس جمهور با تاکید بر اینکه سلامت مردم اولویت اول است، گفت: در کنار اولویت سلامت زندگی، معیشت، کسب و کارهای کوچک و طبقه ضعیف و آینده فرزندان‌مان نیز اهمیت دارد از این نظر باید بدانیم در روز پایان تشکیل محدودیت‌ها مردم نباید نگرانی از سلامت خود و فرزندان‌شان داشته باشند و ما باید نگرانی آنها را تا اندازه زیادی کاهش بدهیم. روحانی اظهار داشت: باید بدانیم صدمات اصلی اقتصادی کرونا متوجه اقشار ضعیف جامعه است و مردم از دولت انتظار دارند که اجازه ندهیم کرونا سلامت و معیشت آنان را نابود کند و این بدان معنا است که هم باید سلامت مردم را حفظ کنیم و هم معیشت و وضعیت اقتصادی آنان را تامین کنیم.
منبع: بهارنیوز