جنگ ایران و آمریکا بسیار محتمل است

گروه بین‌الملل: آمریکایی وکس ضمن گفت‌وگویی با سوزان مالونی، کارشناس مسائل ایران در اندیشکده بروکینگز مدعی شد که اکنون مانند ۲۵ سال پیش، احتمال جنگ بین ایران و آمریکا وجود دارد. ترامپ در اکتبر گذشته به شدت از نظام ایران و برجام انتقاد کرد. مالونی معتقد است که ترامپ نسبت به اوباما یک سیاست بسیار ستیزه‌جویانه در قبال ایران اتخاذ کرده است. “دولت اوباما سعی می‌کرد مقداری روابط دیپلماتیک را عادی کند و با نظام ایران با درجه‌ای از احترام رفتار کند که از هیچ دولت سابق (آمریکایی) دریافت نکره است. این رویکرد اوباما بشدت با آنچه ترامپ شروع کرده، متضاد است.”

این کارشناس آمریکایی در رابطه با پیامدهای عدم تایید برجام توسط ترامپ گفت: “طنز اینجاست که این (عدم تایید) واقعا در سیاست آمریکا در قبال ایران یا در میان بخش سیاسی ایران تغییر اساسی ایجاد نکرده است. بلکه قطعا دیدگاه‌ها درباره ظرفیت (ایجاد) هرگونه رابطه گسترده با آمریکا را سخت کرده است…. آنچه که من می‌بینم، محدود شدن تعامل دیپلماتیک بیشتر میان ایران و آمریکا و تشدید تنش‌های احتمال نزاع مستقیم بین دو دولت است.”

از دیدگاه مالونی، قطعا فرآیند همکاری دیپلماتیک بین ایران و آمریکا توسط ترامپ تضعیف شده است. مالونی افزود: “من فکر می‌کنم که ایران اکنون برای احساس خطر از جانب اقدامات سعودی‌ها و ظهور نوعی تبانی بین آنها و آمریکا و حتی اسرائیل دلیل خوبی دارد. یک چیزی که ما درباره بوروکراسی امنیتی ایران می‌دانیم این است که آنها معتقدند بهترین دفاع، حمله خوب است. بنابراین من انتظار ندارم که ایران عقب نشینی کند.”

این کارشناس اندیشکده بروکینگز در پایان ادعا کرد که در ۲۵ سال سابقه فعالیت او در پژوهش درباره ایران و آمریکا، اکنون احتمال نزاع بین این دو کشور در بالاترین نقطه قرار دارد. هیچ‌کدام از دو طرف خواهان تسریع درگیری نیستند، اما هر دو طرف در موقعیت‌های بی‌ثبات درگیر هستند و در حال حاضر، میزان انسجام سیاسی بالایی بین دو طرف وجود ندارد. واضح است که این موقعیت خطرناکی است.
منبع: بهارنیوز

نیویورک‌تایمز: تیلرسون برکنار می‌شود

بنا بر این گزارش، قرار است «مایک پومپئو» رئیس کنونی آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) جایگزین تیلرسون شود. به نوشته نیویورک‌تایمز، بر اساس طرح کاخ سفید، قرار است «تام کاتن» سناتور تندروی جمهوری‌خواه هم به عنوان رئیس جدید سیا، جایگزین پومپئو شود. مقامات آمریکایی که خواسته‌اند نامشان فاش نشود، به این روزنامه گفته‌اند که کاتن برای پذیرش ریاست سیا، تلویحا اعلام آمادگی کرده است.


هم پومپئو و هم کاتن به داشتن مواضع به شدت ضدایرانی مشهور هستند و از متحدان ترامپ در مسائل سیاست خارجی به شمار می‌آیند. در ماه‌های اخیر گزارش‌های متعددی از روابط تیره «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا با ترامپ منتشر شده است. چند ماه پیش گزارش شد که تیلرسون پس از نشستی با ترامپ، وی را «کودن» توصیف کرده است. به نوشته نیویورک‌تایمز، هنوز مشخص نیست که آیا ترامپ طرح پیشنهادی برای برکناری تیلرسون و جایگزینی پومپئو را تائید نهایی کرده یا نه، اما گفته می‌شود وی برای ایجاد تغییر در رأس دستگاه دیپلماسی آمریکا آماده است.

بنا بر این گزارش، طرح جایگزینی تیلرسون با پومپئو را «جان کلی» رئیس دفتر ترامپ تدوین کرده و با دیگر اعضای کاخ سفید در میان گذاشته است. بر اساس این طرح، قرار است حوالی پایان سال جاری میلادی (یک ماه دیگر) یا اندکی پس از آن، ترکیب تیم امنیت ملی دولت آمریکا دستخوش تغییر شود.

تیلرسون در بسیاری از موضوعات از جمله پرونده هسته‌ای ایران، بحث کره شمالی و مناقشه عربستان و قطر، با ترامپ اختلاف نظر داشته و این اختلاف نظر گاها در رسانه‌ها هم علنی شده است. ترامپ دو ماه پیش پس از آنکه تیلرسون گفت واشنگتن به دنبال مذاکره با پیونگ‌یانگ است، در توییتر نوشت که تیلرسون «دارد وقتش را تلف می‌کند.»

هرچند که مدت‌هاست بحث برکناری یا استعفای تیلرسون مطرح است، اما دستیاران او گفته‌اند که او قصد داشته تا دستکم تا پایان سال در وزارت خارجه حضور داشته باشد تا شأنش حفظ شود. با این وجود، او در صورت برکناری در پایان سال جاری، با یک سال حضور در وزارت خارجه، در میان وزرای خارجه‌ ۱۲۰ سال اخیر آمریکا کوتاه‌ترین دوره وزارت خارجه را داشته است (به غیر وزرایی که به دلیل تغییر رئیس‌جمهور، تغییر کرده‌‌اند). به نوشته نیویورک‌تایمز، مقامات دولت آمریکا می‌گویند هنوز در مورد ریاست کاتن بر سیا بحث هست، چراکه کاخ سفید هنوز به قطعیت نرسیده که وی در رأس سیا می‌تواند کمک بیشتری به دولت کند یا در صورت ادامه حضور در سنا.
منبع: بهارنیوز

کاخ سفید برکناری تیلرسون را تکذیب کرد

کاخ سفید در واکنش به به خبر احتمال برکناری رکس تیلرسون از وزارت خارجه این کشور اعلام کرد: در این برهه برنامه‌ای در مورد جابجایی نفرات نداریم و وزیر خارجه تیلرسون به رهبری وزارت خارجه ادامه می‌دهد. این در حالی است که رسانه‌های آمریکا می‌گویند مایک پمپئو رئیس سازمان سیا جایگزین رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا می‌شود. تیلرسون طی ماه‌های اخیر اختلافات زیادی بر سر سیاست خارجی با ترامپ داشت.

مایک پمپئو توجه ویژه‌ای به اخبار ایران دارد و منتقد سرسخت توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی بوده‌است. پمپئو بارها ضمن مخالفت شدید با برجام، طرحهای مختلفی در ضدیت با ایران به کنگره ارائه داده‌است که یکی از این طرح‌ها، ممنوعیت خرید اورانیوم از ایران بوده‌ است.
منبع: بهارنیوز

داعش، خلبان سوری را در آتش سوزاند

خبرگزاری اعماق وابسته به داعش امروز پنجشنبه با انتشار ویدیویی ۵۵ دقیقه‌ای، از اعدام شماری از سربازان که به نظر می‌رسد از ارتش سوریه هستند خبر داد. این گروه تروریستی همچنین  در بخشی از این ویدیو تصاویری از به آتش کشیدن «عزام عید»، خلبان نیروی هوایی ارتش سوریه را به نمایش گذاشته است.

عید از اهالی استان حماه بود که جنگنده وی آوریل سال ۲۰۱۶، در ریف قلمون شرقی به هنگام سیطره داعش بر این منطقه سقوط می‌کند و به اسارت این گروه تروریستی در می آید. گروه تروریستی داعش درفوریه سال ۲۰۱۵ نیز «معاذ الکساسبه»، خلبان اردنی را بعد از اسارت آتش زد.
منبع: بهارنیوز

پنه‌لوپه کروز و فرهادی در آخرین روز

به گزارش ایسنا، «پنه‌لوپه کروز» که به همراه همسرش «خاویر باردم»، از بازیگران اصلی فیلم جدید فرهادی هستند؛ در صفحه اینستاگرام خود نوشت: آخرین روز فیلمبرداری با این نابغه، اصغر فرهادی. ما از ماه اوت در این ماجراجویی همراه هم بودیم و من از این استاد زندگی برای این که مرا بخشی از از این فیلم قرار داد، متشکرم.»«خاویر باردم» بازیگر مطرح اسپانیایی،‌ «ریکاردو دارین»، بازیگر آرژانتینی در کنار «ادوارد فرناندز»، «باربارا لنی»، «الویرا مینگز»، «ایما کوئستا»، «روژه کاسا مایور» و «رامون باره‌آ» سایر بازیگران اصلی هشتمین فیلم بلند فرهادی هستند.


در خلاصه داستان فیلم «همه می‌دانند» آمده است: کارولینا برای دیدار با خانواده‌اش از آرژانتین به زادگاهش اسپانیا بازمی‌گردد. در این سفر که پیش‌بینی می‌شد به تجدید دیدار اعضای خانواده خلاصه شود، رویدادهای غیرمنتظره‌ای به وقوع می‌پیوندد که بر روند زندگی کارولینا تاثیر می‌گذارد.خوزه لوییس آلکاینه ۷۸ ساله، مدیر فیلمبرداری فیلم جدید فرهادی است. علاوه‌بر خود اصغر فرهادی، شرکت‌های Memento Films از فرانسه، Morena Film از اسپانیا و Luky Red از ایتالیا تهیه‌کنندگی مشترک این فیلم را بر عهده دارند.مدیریت هنری فیلم بر عهده «کلارا نوتاری» و طراح لباس نیز «سونیا گرانده» است. هایده صفی یاری تدوین‌گر و «دانیل فونترودونا» مدیر صدابرداری فیلم هستند.
منبع: بهارنیوز

کاهش دمای پایتخت تا پایان هفته

حسین شهبازی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: نتایج حاصل از پیش‌بینی پارامترهای هواشناسی برای ایستگاه مهرآباد نشان دهنده برقراری شرایط جوی نسبتا آرام طی امروز ( ۹ آذر) است و به تدریج از بعد ازظهر بر میزان ناپایداری جوی افزوده خواهد شد.وی با بیان اینکه امروز در برخی ساعات وزش باد موثر به بزرگی ۳ تا ۵ متر بر ثانیه از سمت نواحی غربی – جنوب غربی انتظار می‌رود، تصریح کرد: فردا (۱۰ آذر) با تداوم این شرایط برای برخی ساعات وزش باد موثر پیش‌بینی می شود.مدیر واحد مدل‌سازی و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه این شرایط طی روز شنبه کمابیش ادامه خواهد داشت، گفت: دما تا پایان هفته کاهش محسوسی خواهد یافت.شهبازی در پایان با بیان اینکه کیفیت هوای ۲۴ ساعت گذشته تهران منتهی به ۸ صبح با شاخص ۱۱۶ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت، اظهار کرد: کیفیت هوای هم‌اکنون پایتخت نیز با شاخص ۱۲۸ در شرایط ناسالم برای گروه‌های است.
منبع: بهارنیوز

ناپدری اهورا: نه قاتلم نه متجاوز

گروه حوادث_رسانه ها: روزنامه شهروند نوشت:قاتل اهورای صبح دیروز به دادگاه کیفری یک استان گیلان منتقل شد تا برای نخستین‌بار در مقابل هیأت قضائی جزییات این جنایت هولناک را تشریح کند.قضات دادگاه کیفری استان گیلان تا هفته آینده حکم این پرونده را صادر خواهند کرد مادر اهورا در جلسه محاکمه قاتل پسرش حضور نیافت پدر کودک خردسال به خبرنگاران گفت: من به هیچ‌ عنوان از شکایتم نمی‌گذرم و منتظر رأی دادگاه می‌مانم


به گزارش شهروند، قاتل اهورای صبح دیروز به دادگاه کیفری یک استان گیلان منتقل شد تا برای نخستین‌بار در مقابل هیأت قضائی جزییات این جنایت هولناک را تشریح کند. مجتبی در حالی ‌که پیش از این بارها به تجاوز و قتل اهورا اعتراف کرده بود، دیروز تمام جرم‌های خود را انکار کرد و مدعی شد که فقط برای تنبیه‌کردن اهورا آرام سرش را به دیوار زده است. در جلسه دادگاه در حالی‌ که قاتل ماجرای آن روز سیاه را تشریح می‌کرد، پدر اهورا عصبانی شد و سعی کرد با او درگیر شود.


روز تلخ مرگ
عقربه‌ها ساعت  ٣ ظهر شنبه، ٢٢مهر ماه امسال را نشان می‌داد که صدای فریادهای پسربچه‌ای سکوت را در خیابان لاکانی رشت شکست. اهالی محل خیلی زود خود را پشت درِ خانه‌ای که صدا از آن‌جا شنیده می‌شد، رساندند اما کسی در را باز نکرد و پس از لحظاتی صدای پسربچه خاموش شد.خیلی زود ماموران پلیس در جریان این ماجرای مشکوک قرار گرفتند و با حضور در محل هر چه درِ خانه را زدند، کسی در را باز نکرد. آنها با هماهنگی مقام قضائی اقدام به تخریب درِ خانه کردند و زمانی که وارد خانه شدند، با صحنه عجیبی روبه‌رو شدند. مرد جوان با چهره‌ای آشفته روی مبل نشسته بود.چند نفر از همسایه‌ها وقتی وارد خانه شدند، به سمت حمام رفتند و با اهورای سه ‌ساله در حالی ‌که لباسی به تن نداشت و خون زیادی از او رفته بود، روبه‌رو شدند. به‌سرعت این پسربچه از سوی امدادگران اورژانس به بیمارستان منتقل شد.

 

مرد جوان که مجتبی نام دارد در صحنه مرموز این حادثه پیش‌‌روی ماموران ادعا کرد که من پدر اهورا هستم و وقتی دیدم پسرم داخل حمام روی زمین افتاده، شوکه شدم و روی مبل نشستم، این در حالی بود که همسایه‌ها مرد جوان را نامزد مادر اهورا معرفی کردند.مادر اهورا وقتی در تماس مجتبی از وضع پسرش که در بیمارستان بود باخبر شد، به‌سرعت خودش را به بیمارستان رساند و از پزشکان شنید که پسرش به ‌دلیل تجاوز، شدت خونریزی و شکستگی سر و استخوان دنده‌هایش، به کام مرگ فرو رفته است.


اعترافات هولناک
تا این‌که قاضی پرونده روز ٢٣مهرماه پدر، مادر و ناپدری اهورا را به دادسرا احضار کرد و مجتبی در این مرحله سکوتش را شکست و به تجاوز و قتل اهورای ٣ ساله اعتراف کرد.مجتبی در اعترافاتش گفت: «روز حادثه در خانه بودم. نامزدم از من خواست وقتی اهورا از خواب بیدار شد، غذایش را بدهم. پس از رفتن او بود که وسوسه شدم و اهورا را به داخل حمام کشاندم و هدف آزار و اذیت قرار دادم که او به‌ دلیل درد و خونریزی که داشت مدام فریاد می‌زد و گریه می‌کرد. هر چه تلاش کردم که او آرام شود، بی‌فایده بود به همین‌ دلیل سر او را چندبار به دیوار کوبیدم که بیهوش شد و روی زمین افتاد.»


مادر اهورا نیز گفت: «چندی قبل به‌ دلیل اختلافاتی که با همسرم داشتم از هم جدا شدیم و پس از آن مجتبی وارد زندگی‌ام شد و در این مدت رفتارهای مجتبی با اهورا آن‌قدر صمیمی و خوب بود که پسرم او را بابا مجتبی صدا می‌زد. باور این‌که ناپدری اهورا دست به این جنایت زده باشد، برای من غیرممکن بود.صبح روز حادثه برای رفتن به سرِ کار از خانه خارج شدم و ظهر بود که به خانه بازگشتم تا غذای پسرم را بدهم. او میلی به غذاخوردن نداشت و خوابید که از مجتبی خواستم هر وقت اهورا بیدار شد، غذایش را بدهد و دوباره به مغازه‌ای که کار می‌کردم، رفتم. نزدیک ساعت ٣ بعدازظهر بود که مجتبی با من تماس گرفت و ادعا کرد که اهورا بیهوش شده و او را به بیمارستان رازی منتقل کرده‌اند.

 

خیلی زود خودم را به بیمارستان رساندم که از پزشکان شنیدم پسرم هدف تجاوز قرار گرفته و به‌ دلیل شدت درد و خونریزی و ضربه به سر و شکستگی دنده‌هایش به کام مرگ فرو رفته است. مجتبی گریه می‌کرد و می‌گفت که این حرف‌ها دروغ است و او اهورا را مورد تجاوز قرار نداده و شکستگی دنده‌هایش نیز به‌ دلیل ماساژ قلبی و تنفس‌های مصنوعی‌ای که همسایه‌ها به اهورا داده‌اند، صورت گرفته است. اهورا همه زندگی من بود و می‌خواهم که مجتبی قصاص شود.»


انکار در دادگاه
درنهایت کیفرخواست پرونده قتل اهورای ۳ ساله ۷ آبان‌ماه صادر شد؛ این پرونده پس از طی مراحل قانونی در دادسرا با صدور کیفرخواست کودک‌آزاری و قتل عمد به دادگاه کیفری یک استان ارسال شد.ساعت ١٠صبح دیروز بود که متهم ٣٢ساله را برای برگزاری جلسه محاکمه از زندان به شعبه سوم دادگاه کیفری یک استان گیلان منتقل کردند. پدر اهورا به همراه وکیلش نیز در این جلسه حضور یافت؛ اما خبری از مادر اهورا نبود. تنها وکیل و پدر این زن در جلسه حضور داشتند.درنهایت نیز این جلسه به دستور قاضی لسانی رسمی اعلام شد و نماینده دادستان کیفرخواست را خواند. در ادامه پدر اهورا شکایت خود را مطرح و در رابطه با قاتل پسرش درخواست قصاص و اعدام کرد. او گفت:«تا خودم طناب دار را گردنش نیندازم آرام نمی شوم و چیزی جز این نمی خواهم.»


او ادامه داد: «با رئیس ساختمان برای پیگیری وضعیت اهورا در ارتباط بودم . او حدود ساعت ۳:۳۰ با من تماس گرفت و گفت کجایی ؟ اهورا حالت خوبی ندارد . من خارج از انزلی بودم و خودم را به بیمارستان رساندم که پزشکان گفتند چنین اتفاقی برای اهورا افتاده است. پزشکان بیمارستان گفتند که کودک ریه ندارد و از ناحیه قفسه سینه آسیب دیده است .»پس از اظهارات وکیل متهم ، تصاویری از آثار ضرب و جرح بر بدن اهورا پخش می شود ، پدر اهورا رویش را برمی گرداند و طاقت دیدن کبودی های بر روی بدن اهورا را ندارد . با این حال خطاب به متهم می گوید: «همین بلا رو سرت میارم.»


وکیل مادر اهورا نیز از طرف او درخواست قصاص کرد. حالا نوبت به متهم رسید. او پشت تریبون ایستاد. قاضی لسانی اتهامات قتل عمد، تجاوز و شرب خمر را به او تفهیم کرد. مجتبی با رد اتهامات خود گفت: «من نه قتلی مرتکب شدم و نه تجاوز کرده‌ام. این بچه پایش لیز خورد و سرش با دیوار برخورد کرد. می‌خواستم او را نجات دهم. به او آب دادم؛ اما صدایش درنمی‌آمد. چند دقیقه بعد متوجه شدم که جان باخته است. من وقتی دستگیر شدم بارها گفتم که زخم‌های پای اهورا نشان می‌دهد که او لیز خورده است؛ اما کسی توجه نکرد.»


در این لحظه فیلم بازسازی صحنه قتل توسط متهم پخش شد و قاضی از او پرسید: در تمام مراحل بازجویی با زبان خودت اعتراف به قتل و تجاوز کردی و حتی صحنه این جنایت را هم بازسازی کردی، در این‌باره چه می‌گویی؟
متهم پاسخ داد: «تمام اعترافاتم تحت شکنجه بود. از وقتی دستگیرشدم کتکم زدند، مجبور شدم که اعتراف کنم. من نه قتلی مرتکب شدم و نه تجاوز کردم. همش یک اتفاق بود. من اهورا را دوست داشتم. مثل پسر خودم بود. مرا بابا صدا می‌زد. چرا باید او را بکشم یا حتی به او تجاوز کنم.»


قاضی: پزشکی قانونی موضوع تجاوز را تأیید کرده است، اگر تو تجاوز نکردی پس چه کسی این کار را انجام داده است؟
متهم: نمی‌دانم. اهورا مثل پسرم بود. من به او تجاوز نکردم.


قاضی: اهورا سرش چندین‌بار به دیوار خورده است. در این‌باره چه می‌گویی؟
متهم اظهارات خودش را باز هم رد کرد و این‌بار گفت: «سرش را یک بار به دیوار زدم؛ ولی فقط یک بار زدم. آن هم خیلی آرام بود. بعد از آن پایش لیز خورد و سرش به دیوار برخورد کرد.»


متهم در ادامه دفاعیات خود، کبودی های بدن اهورا را ناشی از شیطنت های کودکانه او دانست و گفت: چطور طی دو هفته این بچه را تا این حد کتک زده ام.


او درباره روز حادثه گفت: «آن روز مادر اهورا از خانه بیرون رفت. بارها به اهورا گفته بودم که وقتی مادرش نیست، در پوشکش کثیف‌کاری نکند. آن روز بعد از رفتن مادرش آمد و به من گفت که پوشکش کثیف شده است. من هم از قبل عصبانی بودم، با شنیدن این حرف بیشتر عصبانی شدم و خواستم او را تنبیه کنم. برای همین یک‌بار آرام سرش را به دیوار زدم؛ پایش لیز خورد و محکم به دیوار خورد. دیدم بی‌حال شد. بلافاصله رفتم برایش آب آوردم اما دیدم که آب و خون بالا می‌آورد. من نمی‌خواستم او را بکشم. هیچ قصدی برای کشتنش نداشتم. من قتل عمد را قبول ندارم.»


ادامه جلسه نیز به دستور رئیس دادگاه، به صورت غیرعلنی برگزار شد و در پایان نیز هیأت قضائی وارد شور شدند و تا هفته دیگر رأی دادگاه در این‌باره صادر خواهد شد. زمانی که جلسه به پایان رسید، پدر اهورا فریادزنان به متهم گفت: «دیدی که المیرا تنهایت گذاشت. دیدی نیامد. حالا دیگر تنهایی، نمی‌توانی خودت را نجات بدهی.»


در ادامه پدر اهورا در گفت‌وگویی کوتاه به خبرنگاران گفت: «من اصلا حال خوبی ندارم. با شنیدن صحبت‌های این مرد، حالم بدتر شده؛ به یاد پسرم افتادم و زجری که کشیده بود. من به هیچ عنوان از شکایتم نمی‌گذرم و منتظر رأی دادگاه خواهم ماند. این مرد باید در رابطه با تک تک جرم‌هایی که در مورد پسر کوچکم مرتکب شده، مجازات شود.»
منبع: بهارنیوز

تیراندازی، عروسی را عزا کرد

حکمت الله سنایی در گفت و گو با  ایسنا، افزود: ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه چهارشنبه شب در پی تیراندازی در عروسی در روستای “سیاهشیر” از توابع شهر لیکک مرکز این شهرستان یک پسر بچه ۱۴ ساله کشته شد.
وی بیان کرد: این نوجوان در مراسم عروسی یکی از آشنایان خود حضور داشت که بر اثر تیراندازی و اصابت گلوله تفنگ ساچمه به سر و صورت از سوی یکی از بستگانش جان خود را از دست داد.سرپرست فرمانداری شهرستان بهمئی تصریح کرد: قاتل و مقتول هردو فامیل هستند و این حادثه سهوی اتفاق افتاد. قاتل توسط نیروی انتظامی دستگیر شده است.
منبع: بهارنیوز

زن‌ ایدزی، از مصائب این بیماری می‌گوید

در این گزارش آمده است: در محله‌ای فقیرنشین در شرق تهران که با معتادها و فروشندگانش شناخته شده، عاطفه عظیمی نشسته و قطره قطره از هر عابر نگران خون می‌گیرد.او یک روانشناس است و در نیمکتی که روی آن به فارسی و انگلیسی همه را دعوت به انجام آزمایش ایدز کرده، کار می‌کند. اما نگرانی‌های او و گروهش فقط مربوط به کسانی که سوزن هروپین را وارد بدن خود می‌کنند نیست؛ در ایران بخش زیادی از عفونت‌های HIV به علت رابطه جنسی است و حتی مسئولان می‌گویند بسیاری از جوانان به این ویروس آلوده شده‌اند اما خبر ندارند.

به همین دلیل مدتی است که برخی افراد تابوهای روابط‌جنسی در ایران را به چالش کشیده‌اند و از رابطه جنسی امن، آموزش رابطه جنسی و آزمایش‌های مخصوص HIV حرف زده‌اند.محبوبه زینعلی یک زن مبتلا به ایدز که در تهران زندگی می‌کند، دراین‌باره می‌گوید: همه دید بدی نسبت به این بیماری دارند، آنها فکر می‌کنند حتی اگر جایی که من دست‌هایم را می‌شویم، دست‌هایشان را بشویند به ویروس ایدز مبتلا می‌شوند.بر اساس تخمین دولت ایران ۶۶ هزار نفر از جمعیت ۸۰ میلیونی ایران به ایدز مبتلا هستند و ۳۰ هزار نفر از آنها از این بیماری خود خبر هم ندارند. در مقایسه با ایران در ایالت متحده آمریکا ۱.۱ میلیون نفر درگیر ایدز هستند و از هر ۷ نفر یک نفر در این کشور از بیماری خود خبر ندارد.

پروین افسر کازرونی، رییس اداره ایدز وزارت بهداشت در این باره گفت: بیش از ۵۰ درصد مبتلایان به HIV در ایران ۲۱ تا ۳۵ ساله هستند، این گروه سنی ۲۸ درصد جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند.از سویی تعداد کسانی که از طریق رابطه جنسی به ایدز مبتلا شدند هم در ایران روبه افزایش است. محمد مهدی گویا معاون وزیر بهداشت ایران گفت: ۵ یا ۶ سال پیش میزان ابتلا به ایدز از طریق رابطه جنسی ۱۶ تا ۱۷ و حداکثر ۲۰ درصد بود. الان در برخی استان‌ها این آمار به ۴۰ درصد رسیده است. این یک هشدار برای ما، مردم و مسئولان است.

عادت‌های اجتماعی نقش مهمی در افزایش عفونت‌های HIV دارند، فقط گاهی والدین با فرزندانشان درباره رابطه جنسی صحت می‌کنند و مدارس هم به مقدار کمی مسائل جنسی را آموزش می‌دهند.در واقع دید مردم ایران هم به ازدواج در حال تغییر است. محمد مهدی لبیبی یک استاد جامعه‌شناسی در ایران رابطه گفت: ۶۰ درصد طلاق‌ها در ایران به علت نارضایتی از رابطه جنسی است. وقتی یک نفر از رابطه جنسی خود ناراضی باشد بیرون از ازدواج به دنبال چنین چیزی می‌گردد و این روابط پنهان احتمال آلوده ویروس‌های مختلف شدن را افزایش می‌دهد.

امروز، دولت ایران ۱۰هزار بیمار درگیر ایدز را درمان می‌کند، این ویروس سیستم ایمنی بدن را به طور کلی نابود می‌کند و هزینه درمان هر بیمار مبتلا به آن برای دولت حدود ۱۶هزار دلار است.از سویی جامعه ایران افراد، مخصوصا زنان مبتلا به HIV را طرد می‌کند، نجمه باباگل که با این زنان کار می‌کند در این رابطه گفت: بسیاری از زنان در اینجا سرپرست خانواده خود هستند و متاسفانه کار پیدا نمی‌شود. هنگامی راز بسیاری از مبتلایان به ایدز در محل فاش می‌شود آنها را رد می‌کنند. باید بگویم این تبعیض بزرگترین مشکلی است که آنها با آن روبرو هستند.

خسرو منصوریان، رییس گروهی که در شرق تهران از مردم خون می‌گیرد در رابطه با راه حل این مسئله گفت: آموزش رابطه جنسی و درک بیشتر می‌تواند این مشکل را حل کند. آموزش رابطه جنسی باید از مهدکودک شروع شد، هر کودک باید دانش کاملی از ویژگی‌های جنسی داشته باشد تا بتواند از خودش مراقبت کند. آنها همچنین باید توانایی نه گفتن خود را افزایش دهند.گویا، معاون وزیر بهداشت ایران هم با آموزش روابط جنسی به جوانان موافق است: جوانان ما باید در مدارس مسائل جنسی را یاد بگیرند، پیشگیری بسیار راحت‌تر از درمان است.
منبع: بهارنیوز

همه چیز درباره قرعه‌کشی جام جهانی

به گزارش ایسنا، در نهایت بعد از چندین ماه انتظار، یکم دسامبر ۲۰۱۷ (۱۰ آذر ۱۳۹۶) فرارسید. روزی که قرار است سرنوشت حریفان ایران در جام جهانی روسیه مشخص شود و همه منتظر هستند که ببینند تیم ملی کشورشان در این دوره با چه تیم‌هایی هم‌گروه می‌شود. این بار انتظارات از فوتبال ایران صعود به دور دوم است. اتفاقی که بخش زیادی از آن، در گرو قرار گرفتن در یک گروه معقول است.
مردم فوتبال‌فهم ایران می‌دانند که در صورت قرار گرفتن در گروهی سخت یا به اصطلاح، مرگ که امکان آن وجود دارد، نمی‌توان انتظار زیادی داشت. هم‌گروهی با تیم‌های آلمان، اسپانیا و نیجریه برای ایران یک اتفاق بد محسوب می‌شود و در این‌جا فقط باید انتظار داشت تیم ملی ایران عملکرد آبرومندانه‌ای در روسیه داشته باشد.
از طرفی ممکن است قرعه روی خوش خود را به ایران نشان دهد و تیم ملی ایران در گروهی با تیم‌های روسیه، پرو و پاناما قرار گیرد که اتفاق بزرگی برای فوتبال ایران است و می‌تواند به صعود به دور دوم بسیار امیدوار باشیم. به همین خاطر قرعه‌کشی تاثیر زیادی در صعود و عدم صعود نه تنها تیم ایران، بلکه خیلی از تیم‌های جام جهانی دارد.
* ۳۲ تیم کدام‌ها هستند؟
روسیه به عنوان میزبان پیش از این بدون حضور در بازی‌های انتخابی جام جهانی مجوز حضور در بیست و یکمین دوره جام جهانی را به دست آورد. ۳۲ تیم راه یافته به جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل به این شرح است:
آسیا: ایران – کره‌جنوبی – ژاپن – استرالیا – عربستان
آفریقا: نیجریه – مراکش – مصر – تونس – سنگال
آمریکای‌جنوبی: برزیل- آرژانتین – کلمبیا – پرو – اروگوئه
آمریکای شمالی و مرکزی: کاستاریکا – پاناما – مکزیک
اروپا: بلژیک – ایسلند – آلمان – انگلیس – اسپانیا – پرتغال – فرانسه – صربستان – سوئد – کرواسی – سوئیس – روسیه – دانمارک و لهستان

سوئد، ایسلند و دانمارک سه تیم بزرگی که قطعا در قرعه کشی جام جهانی به ایران نخواهند خورد
* قرعه کشی چه زمانی است؟
مراسم قرعه کشی جام جهانی ساعت ۱۸ به وقت محلی (۱۸:۳۰ به وقت ایران) آغاز می‌شود و یک ساعت بعد یعنی در سال ۱۹:۳۰ دقیقه به وقت ایران، کنفرانس‌های خبری مربیان که معمولا کوتاه صحبت می‌کنند، آغاز می‌شود و کارلوس کی‌روش یکی از افرادی است که باید در این نشست شرکت کند.
* محل قرعه کشی جام جهانی کجا است؟
قرعه کشی جام جهانی قرار است در مسکو و در کاخ کرملین برگزار شود که ظرفیت ۶۰۰۰ نفر را دارد. 
* مجریان برنامه چه کسانی هستند؟ 
گری لینه‌کر ستاره سابق و خوش اخلاق انگلیسی‌ها که امروزه یکی از مطرح‌ترین کارشناس‌های فوتبال است در کنار ماریا کوماندنایا خبرنگار روسی اجرای مراسم قرعه کشی جام جهانی را بر عهده خواهند داشت.

کرملین محل انجام قرعه کشی جام جهانی
* مهمانان اصلی مراسم قرعه‌کشی جام جهانی چه کسانی هستند؟
لورن بلان کاپیتان پیشین تیم‌ ‌ملی فوتبال فرانسه، گوردون بنکس دروازه‌بان تیم‌ ‌ملی فوتبال انگلیس، کافو مدافع پیشین برزیل، فابیو کاناوارو مدافع پیشین تیم‌ ‌ملی فوتبال ایتالیا، دیگو مارادونا اسطوره تیم‌ ‌ملی فوتبال آرژانتین، دیگو فورلان مهاجم پیشین تیم‌ ‌ملی فوتبال اروگوئه، کارلس پویول مدافع پیشین تیم‌ ‌ملی فوتبال اسپانیا و نیکیتا سیمونیان مهاجم پیشین تیم‌ ‌ملی فوتبال شوروی، مهمانان اصلی قرعه‌کشی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه هستند. در دوره قبل فابیو کاناوارو قرعه ایران را برداشت.
* مراسم از چه شبکه‌هایی پخش می‌شوند؟
بی بی سی در کنار فاکس اسپورت و تله موند اسپانیا حق پخش این مراسم را خریداری کردند. در ایران نیز قرار است در برنامه ۹۰ که به مناسبت قرعه کشی جام جهانی قرار است جمعه بعد از ظهر روی آنتن برود، این مراسم پوشش داده شود.
* فرآیند قرعه کشی به چه صورت است؟
روسیه به عنوان میزبان و یکی از تیم‌های سید نخست، در گروه A قرار گرفته است. ابتدا ۷هفت تیم سید نخست به ترتیب انتخاب می‌شوند و در گروه‌های B تا G قرار می‌گیرند. در ادامه دو قرعه کشی برای بقیه تیم‌ها صورت می‌گیرد. در یک گلدان اسم تیم‌ها قرار گرفته است و در گلدان دیگر نام گروه‌ها. بر این اساس که ابتدا یک تیم از گلدان برداشته می‌شود و در ادامه گروهی که آن تیم قرار است در آن قرار گیرد انتخاب می‌شود. 
همچنین غیر از قاره اروپا، بقیه قاره‌ها نمی‌توانند بیش از یک نماینده در هر گروه داشته باشند. اروپا نیز در نهایت دو تیم برای هر گروه خواهد داشت. بر همین اساس تیم ملی ایران با تیم‌های عربستان، استرالیا، کره جنوبی و ژاپن هم‌گروه نخواهد شد. همچنین هفت تیم دیگر سید سه یعنی تیم‌های سوئد، تونس، مصر، سنگال، کاستاریکا، ایسلند و دانمارک تیم‌هایی هستند که با ایران روبه‌رو نخواهند شد. به عبارت دیگر تیم ملی ایران با ۱۱ تیم از ۳۲ تیم جام جهانی روبه‌رو نمی‌شود و از بین ۲۱ تیم باقی مانده حریفان ایران مشخص می‌شوند.
* سیدبندی تیم‌ها چگونه است؟
سیدبندی تیم‌ها براساس رده بندی فیفا بوده است و برای اولین بار است که تنها معیار، رده بندی فیفا است. 
سید یک
روسیه (میزبان)، آلمان، برزیل، لهستان، بلژیک، آرژانتین، فرانسه و پرتغال
سید دو
اسپانیا، انگلیس، کلمبیا، سوییس، مکزیک، اروگوئه، کرواسی و پرو
سید سه
ایران، سوئد، تونس، مصر، سنگال، کاستاریکا، ایسلند و دانمارک
سید چهار
استرالیا، ژاپن، نیجریه، مراکش، عربستان، کره جنوبی، پاناما و  صربستان
منبع: بهارنیوز

توقف استقلال تهران مقابل پیکان

استقلال تهران در هفته چهاردهم لیگ برتر و از ساعت ۱۵ امروز پنجشنبه در ورزشگاه شهرقدس میهمان تیم پیکان بود که این بازی با نتیجه تساوی بدون گل به پایان رسید. وینفرد شفر سرمربی استقلال تیمش را با ترکیب سید حسین حسینی، مجید حسینی، خسرو حیدری، امید ابراهیمی، امید نور افکن (۷۳ – فرشید باقری)، سرور جپارف (۶۱ – داریوش شجاعیان)، فرشید اسماعیلی، سجاد شهباززاده (۸۳- مهدی قائدی)، جابر انصاری، روزبه چشمی و میلاد زکی پور به زمین فرستاد. اتفاق عجیب نیمه نخست در دقیقه ۱۱ رخ داد. داور بازی ابتدا یک ضربه پنالتی به سود پیکان اعلام کرد ولی لحظاتی بعد با مشورت کمک خود، نظرش را تغییر داد و این پنالتی را  پس گرفت. هرچند استقلال توپهای زیادی به سمت دروازه پیکان برد ولی موقعیت صد درصد گل به دست نیاورد.

در نیمه دوم هم دو تیم بازی متعادلی را به نمایش گذاشتند و حملات پراکنده بازیکنان دو تیم راه به جایی نبرد. هرچند وینفرد شفر در این نیمه با انجام سه تعویض و حضور مهدی قائدی در دقایق پایانی قصد تغییر نتیجه را داشت ولی این تعویضها هم راه به جایی نبرد تا بازی در نهایت با تساوی بدون گل خاتمه یابد.
در دقیقه ۷۹، ابوالفضل ابراهیمی با دریافت کارت زرد دوم از زمین مسابقه اخراج شد تا پیکان در ۱۰ دقیقه پایانی ۱۰ نفره بازی کند. استقلال با این نتیجه، ۱۷ امتیازی شد و موقتا جای ذوب آهن را در رده هشتم گرفت. پیکان هم با این تساوی، ۲۵ امتیازی شد.
 
صعود فولاد به رده دوم


 تیم فوتبال فولاد در ادامه روند رو به شد خود در لیگ برتر موفق شد سپیدرود رشت را شکست بدهد. سپاهان هم در دقایق پایانی برد را مقابل استقلال خوزستان از دست داد.

به گزارش خبرنگار مهر، تیم فولاد خوزستان در چهاردهمین دیدار خود در لیگ برتر امروز پنجشنبه در خانه خود میزبان سپیدرود رشت بود که این بازی در نهایت با نتیجه ۲ بر یک به سود فولاد خاتمه یافت.
در این مسابقه که ساعت ۱۵ آغاز شد، رحیم زهیوی (۱۷) و صابر حردانی (۷۷) برای فولاد گلزنی کردند و میثم تهیدست (۸۱) گل سپیدرود را به ثمر رساند. 
شاگردان سیروس پورموسوی در فولاد با این برد ۲۶ امتیازی شدند و با یک بازی بیشتر، در رده دوم جدول جای تیم پارس جنوبی را گرفتند.
در دیگر بازی امروز، تیم سپاهان از ساعت ۱۵:۱۵ در ورزشگاه نقش جهان به مصاف استقلال خوزستان رفت که این بازی با تساوی یک به یک خاتمه یافت.
برای سپاهان جلال الدین علیمحمدی (۷۳) و برای استقلال خوزستان وحید نامداری (۸۹) گلزنی کردند.
منبع: بهارنیوز

آمار و احتمالات گروه ایران را مشخص کرد

به گزارش “ورزش سه”،  یک خبرنگار معروف با نام مستعار MisterChip اقدام به قرعه کشی مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه کرده و بعد از ۲۰ میلیون بار انجام قرعه کشی حالت هایی را که برای هر کشوری با بیشترین احتمال ممکن است اتفاق بیفتد را گزارش نموده است. بر این اساس احتمال رویارویی هر کشور با تیم های سیدهای دیگر مشخص شده و ضریب شانس تقابل آنها ذکر شده است. وقتی ردیف تیم ملی کشورمان در این جدول را مورد بررسی قرار می دهیم، متوجه می شویم در کشورهای سید یک احتمال همگروهی ما با روسیه ۱۶٫۳% بوده و پس از آن بلژیک دیگر تیمی است که بیشترین احتمال همگروه شدن با آن را داریم. آن هم با ضریب ۱۳٫۱% دو تیمی که در مجموع قرعه خوبی به نظر می رسند.در جدول مربوط به سید دو تیم ملی کرواسی با احتمال ۱۵٫۶% گزینه اول همگروهی با ایران است و بعد از آن اسپانیا و انگلیس با ضریب شانس ۱۵٫۴% برای همگروهی در رتبه های بعدی قرار دارند که به نظر کرواسی در مقایسه با اسپانیا و انگلیس گزینه مطلوب تری است.
 

 
اما از بین تیم های سید ۴ که قطعا احتمال همگروهی با تیم های آسیایی صفر خواهد بود، مراکش با ۲۸٫۶% اولین شانس همگروهی با ماست و بعد از آن نیجریه با ۲۸٫۴% احتمال بعدی در همگروهی با تیم ملی ایران است. با توجه به تجربه همگروهی با نیجریه و نتیجه خوب این تیم مقابل آرژانتین در ماه اخیر، شاید مراکش ترجیح بیشتر فوتبال دوستان باشد. بر این اساس همگروهی ایران با روسیه، کرواسی و مراکش در بالاترین احتمال عددی پیش بینی شده اما باید تا لحظه قرعه کشی منتظر بمانیم تا ببینیم حریفان قطعی ما در روسیه چه تیم هایی خواهند بود. لازم به توضیح است تقابل تیم هایی که امکان همگروهی آنها میسر نیست، با عدد صفر مشخص شده است.
منبع: بهارنیوز

افزایش قیمت دو خودروی داخلی

به گزارش ایسنا، قیمت پراید SE۱۱۱ معادل ۱۰۰ هزار تومان و ۲۰۶ تیپ ۵ معادل ۲۰۰ هزار تومان افزایش یافت.
قیمت باقی خودروهای داخلی در بازار تغییر خاصی نسبت به نرخ این محصولات در هفته گذشته نداشت.
قیمت برخی خودروهای داخلی به شرح زیر است:



خودرو
قیمت کارخانه‌ای
قیمت بازار


تیبا
۲۵ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان
۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان


پراید SE۱۱۱
۲۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان
۲۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان


پراید ۱۳۱
۲۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان


پژو ۴۰۵SLX
۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
۳۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان


سمند EF۷
۳۱ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
۳۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان


پژو پارس سال
 ۳۷میلیون و ۳۳۱ هزار تومان
۳۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان


پژو ۲۰۶ تیپ ۵
۳۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
۳۹ میلیون تومان


پژو ۲۰۶ تیپ ۲
۳۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
۳۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان


پژو ۲۰۶ مدل وی‌۸
۳۹ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان
۳۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان


رانا
۳۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
۳۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان


دنا
۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
۴۴ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان


ام وی ام S۱۱۰
۳۲ میلیون تومان
۳۲ میلیون تومان


ام‌وی‌ام ۵۵۰
۵۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
۵۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان


جک S۵
۸۷ میلیون تومان
۸۷ میلیون تومان


جکJ۵  اتومات
۶۳ میلیون تومان
۶۴ میلیون تومان


ساندرو
۴۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
۴۷ میلیون تومان


ساندرو اتومات
۴۹ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان
۵۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان


ساندرو استپ‌وی
۴۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
۵۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان


ساندرو استپ‌وی اتومات
۵۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
۶۲ میلیون تومان


پارس تندر
۴۱ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان
۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان


تندر ۹۰ پلاس اتومات
۴۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان
۵۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان


تندر ۹۰ E۲
۳۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
منبع: بهارنیوز

دلار ۴۰۰۰تومانی و اتفاق‌خاصی که نیفتاد

به گزارش ایسنا، از شهریورماه قیمت دلار در بازار ارز صعودی شد و با خروج از کانال ۳۷۰۰ در نیمه مهرماه ۴۰۰۰ تومان را پشت سر گذاشت و بالای این نرخ باقی ماند. با وجود واکنش‌هایی که اعضای دولت درباره بر برخی نظرها درباره گرانی دلار از سوی دولت و خواسته او برای نگه داشتن آن  در قیمت بیش از ۴۰۰۰ تومان داشتند اما در نهایت این نرخ همچنان پابرجاست. وزیر اقتصاد به طور موکد تمایل دولت برای نگه داشتن دلار در نرخی بیش از ۴۰۰۰ تومان را تکذیب کرده است.دلار در روزهای اخیر تا ۴۱۴۰ تومان هم پیش رفته و با توجه به افزایش تقاضای فصلی به ویژه ژانویه انتظار افزایش قیمت آن وجود دارد، هر چند که رئیس کل بانک مرکزی در مدت اخیراعلام کرد که جریان بازار ارز با وجود نوسانی که دارد قابل کنترل بوده و می‌توان مانع از نوسان بیشتر شد. سیف، از ارزانی قیمت دلار برای روزهای پیش رو سخن نگفت اما روال سال قبل را یادآور شده بود که قیمت ها صعودی شدند اما به کمتر از ۴۰۰۰ تومان برگشت.

تازه‌ترین اظهارات رئیس کل بانک مرکزی از این حکایت دارد که بازار با ثبات همراه است ولی جریان تغییر قیمت مربوط به ایام پایان سال میلادی است که هرساله موجب افزایش قیمت در بازار ارز می شود، اما بعد از این زمان روند کاهشی به خود گرفته و برای سال جاری نیز از این قاعده پیروی خواهد کرد. وی جریان اخیر بازار نرخ ارز را موضوعی غیرمعمول ندانسته و گفته که اتفاق خاص و استثنایی رخ نداده و بازار از ثبات بالایی برخوردار است.
در سویی دیگر رئیس‌جمهور در گفت‌و گو تلویزیونی اخیر خود با مردم گریزی هم به بازار ارز زده و با اشاره به نرخ همه ارزهای دنیا ممکن است در طول سال با افزایش یا کاهش‌هایی مواجه باشد، تعمدی از سوی دولت برای گران فروشی دولت به منظور تامین منابع را رد کرده است و  گفته که تمام تلاش دولت نگه داشتن نرخ متعادل ارز و برابر بودن درآمد ارزی با نیاز ارزی خواهد بود.روحانی البته از اینکه در حال حاضر درآمد ارزی از نیاز ارزی ما بسیار بالاتر است اعلام کرده که تراز ارزی کشور مثبت است و مردم نباید نگران باشند و فکر کنند نوسان شدیدی در نرخ ارز در امسال یا سال‌های آینده ایجاد خواهد شد؛ چراکه برنامه و بنای ما در دولت این نیست.

گذری بر تحولات ارزی در هفته اخیر
اما در جریان تحولات ارزی جهانی و داخلی در هفته اخیر،  ارزش دلار در برابر اغلب ارزهای اصلی ضعیف شده است به طوری که در برابر ین تا ۰.۴۸ و برابر فرانک سوئیس تا ۰.۹ درصد ضعیف شد. در مقابل ارزش یورو تا ۱.۱۸ و پوند تا ۰.۸۸ درصد مقابل دلار تقویت شدند.آن طور که بانک مرکزی گزارش داده در اوایل هفته با ادامه روند نزولی بازار اوراق قرضه آمریکا روند کاهشی ارزش دلار شکل می‌گیرد. در این مدت سخنان خانم یلن -رئیس پیشین فدرال رزرو- در خصوص بروز ریسک شوک‌های منفی در آمریکا و ادامه روند تدریجی و آرام کوچک‌سازی ترازنامه فدرال رزرو و همچنین انتشار صورت جلسه این بانک نکته جدیدی در اختیار فعالان بازار قرار نداد آنهم در شرایطی که معاملات بازار ارز در هفته‌های اخیر براساس افزایش نرخ بهره آمریکا در ماه دسامبر شکل گرفته بود. از این‌رو اخبار جدید تقاضای تازه‌ای برای دلار ایجاد نکرد. از سوی دیگر افت سفارش کالاهای بادوام شاخص مدیران خرید و انتظارات تورمی آمریکا موجب شد تا دلار در مقابل سایر ارزهای عمده با کاهش ارزش مواجه شود.

براساس این گزارش گرچه در ابتدای هفته توانایی مرکل -صدراعظم آلمان- در ایجاد دولت ائتلافی با تردید روبه‌رو و موجب ضعف یورو شده بود، اما در اواخر هفته با اعلام آمادگی حزب سوسیال دموکرات برای تشکیل دولت ائتلافی با حزب خانم مرکل تا حدودی نگرانی‌ها در این مورد کاهش یافت و موجب افزایش ارزش یورو شد.همچنین بهبود شاخص مدیران خرید منطقه یورو در مقابل کاهش این شاخص در آمریکا، تقویت یورو در مقابل دلار را به همراه داشت. در هفته اخیر انتشار صورتجلسه بانک مرکزی اروپا نشان داد که اعضای شورای حکام بر ادامه سیاست‌های فوق انبساطی تاکید دارند که البته تاثیر چندانی بر ارزش یورو نداشت.در شرایطی دلار در بازارهای جهانی با افت ارزش و ارزانی در مقابل سایر ارزها همراه شده که در بازار ایران با وجود این‌که نوسان قابل توجهی رخ نداد، اما قیمت‌ها تا حدودی افزایشی بود. این در حالی است که دلار در هفته اخیر از حدود ۴۱۱۰ تا ۴۱۴۰ تومان قیمت خورد.همچنین در مرکز مبادلات ارزی که بانک مرکزی قیمت‌گذاری دلار را انجام می‌دهد نوسانی ثبت نشد و تغییرات دلار در حد ریالی بود، به طوری که در بیش از یک هفته در رنج ۳۵۲۳ تومان باقی‌مانده بود، به ۳۵۲۴ تومان رسید.
منبع: بهارنیوز

مکرون: ایران شریک ما نیست

به گزارش  ایسنا،رئیس جمهور فرانسه در گفت‌وگو با فرانس ۲۴  در اظهاراتی ضدایرانی، مدعی دخالت ایران در کشورهای منطقه شد.مکرون ادامه داد: ایران شریک ما نیست. ما روابطی با ایران داریم که حول محور توافق هسته‌ای شکل گرفته است. باید این توافق را با بحث و گفتگو درباره برنامه موشکی ایران تکمیل کنیم.همچنین باید گفتگویی راهبردی درباره جایگاه ایران در منطقه؛ به طور ویژه درباره اقدامات بی‌ثبات کننده ایران در بسیاری از کشورها انجام دهیم.رییس جمهور فرانسه همچنین از سفر به ایران و قطر در آینده خبر داد.
منبع: بهارنیوز

روزنامه‌های پنجشنبه ۹ آذر

 لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه


لینک روزنامه
منبع: بهارنیوز

جای حامیان هشت‌ساله خالی است!

فرهاد فخرآبادی- روزنامه بهار: حال و آینده آنچه که احمدی‌نژاد و یارانش در پیش گرفته اند و حکم جدید دادگاه پرونده کهریزک برای سعید مرتضوی،  مجال گفتگوی بهار با جواد امام شد؛ مدیر عامل بنیاد باران در این گفت‌وگو با تایید اینکه رفتار احمدی‌نژادی‌ها جهت خودنمایی است ابراز عقیده کرد که آنها هرچه تلاش می‌کنند توجه بیشتری به خود جلب کنند کمتر موفق می‌شوند جایگاهی به دست آورند.وی همچنین با اشاره به برخوردهای سال‌های اخیر با اصلاح طلبان و انتقادها در این ارتباط و از سوی دیگر اتهاماتی که مدت هاست متوجه احمدی‌نژاد و یارانش است گفت که اگر اتهامی متوجه فردی است باید در برابر قانون و دادگاه منصفانه قرار بگیرد، بتواند از خودش دفاع کند و در صورت اثبات جرم برای او حکم صادر شود.این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین با اشاره به حکم ۲ سال حبس مرتضوی بر سر پرونده کهریزک معتقد است که وقتی می‌بینیم برای کسی که خودش افشاگر کهریزک بوده ۵ سال زندان می‌دهند اما برای متهم ۲ سال حکم می‌دهند، واقعا چه چیزی باید گفت! در ادامه مشروح گفت‌وگوی بهار با جواد امام را می‌خوانید:
***
 طی چند هفته اخیر حواشی و اظهار نظرها از سوی احمدی‌نژاد و یارانش سر و شکل تازه ای گرفته است.از موضوع بست نشینی در حرم شاه عبدالعظیم و سخنان احمدی‌نژاد تا فیلمی که چند روز پیش در فضای مجازی از سوی مشایی منتشر شد.این نوع برخوردها از سمت احمدی‌نژاد و اطرافیانش را چطور ارزیابی می‌کنید؟
این نوع اظهار نظرها و تهدیدهایی که از سمت احمدی‌نژاد، مشایی و یا بقایی صورت می‌گیرد را نباید جدی گرفت. این افراد نه در بین مردم نه در بین خود اصولگراها جایگاهی ندارند. دنبال این هستند که با حرف هایشان واکنش جامعه را برانگیزند اما تا الان هم ادبیاتی که به کار بردند و اتهاماتی را که مطرح کردند اگر قرار بود از سمت جامعه با واکنشی مواجه شود این اتفاق افتاده بود.ما می‌بینیم که جامعه هم در برابر این حرف‌های آنها بی‌توجه است و اصولا بازخوردی که خودشان انتظار دارند را از این حرف‌ها نمی‌بینند.

* علت کاربرد این ادبیات و به اصطلاح افشاگری‌ها را چه می‌دانید و ادامه رفتارهای احمدی‌نژاد را چطور ارزیابی می‌کنید.فکر می‌کنید رفتار او و اطرافیانش در ادامه چگونه خواهد بود؟
بیشتر ادامه پیدا کردن این تهدیدها فقط باعث لوس شدن ماجرا می‌شود.این نوع ادبیات و تهدیدها را می‌توان از این منظر دید که احمدی‌نژاد احساس می‌کند که در دعوای قدرت سیاسی اصولگرایان ذبح شده است و دیگر او را چیزی حساب نمی‌کنند.البته احمدی‌نژاد از اول هم کسی نبوده و الان هم کسی نیست.او و اطرافیانش می‌خواهند مطرح باشند و با این رفتارها بگویند که همچنان در صحنه سیاسی حضور دارند و می‌توانند در تحولات تاثیرگذار باشد.برای همین سمت اظهارنظرهایشان را بیشتر متوجه خود اصولگراها می‌کنند تا بیشتر جلب توجه کنند اما همانطور که گفتم خود اصولگراها هم به این حرف‌ها بی‌توجه هستند و محلی از اعراب برای او و اطرافیانش و حرف‌هایشان قائل نیستند.بیشتر این جوسازی‌هایی که می‌کنند هم همانطور که گفتم برای مطرح بودن در جامعه سیاسی است و اینکه می‌خواهد به نوعی سهم خواهد کنند.امروز احمدی‌نژاد خودش هم متوجه شده است که برای کسی حرف هایش اهمیت ندارد و بخشی از تحرکاتش هم ناشی از همین عصبانیتی که او را چیزی حساب نمی‌کنند.

* از بی‌تفاوت بودن اصولگراها گفتید.چرا جریان‌ها و افرادی که طی ۸ سال پشت احمدی‌نژاد قرار داشتند و از او دفاع می‌کردند در برابر این رفتارها سکوت کرده‌اند؟
دقیقا سئوال اینجاست که چهره‌های سیاسی و احزابی که در آن ۸ سال از احمدی‌نژاد و دولتش دفاع می‌کردند این روزها کجا هستند و چرا به این رفتارهای او و اطرافیانش واکنشی نشان نمی‌دهند. وقتی این روزها می‌بینیم که اقرار می‌شود که احمدی‌نژاد و دولتش کلکسیونی از تخلفات را داشته است واقعا جای حامیان هشت ساله او خالی است؛ آنها باید پاسخگو باشند که طی آن سالها از چه چیزی و چه فردی دفاع می‌کردند.

*برخورد دستگاه قضا را با اتهامات و جوسازی‌های احمدی‌نژاد و یارانش را چطور ارزیابی می‌کنید؟
طی سالهای گذشته افراد زیادی را به اتهامات گوناگون مجازات کردند و با مسئله دار کردن فعالان سیاسی اصلاح طلب سعی کردند آنها را از صحنه خارج کنند.ما منتظریم قوه قضائیه و سایر مقامات درباره تخلفات احمدی‌نژاد چه در دوران مدیریت اش و چه در دوران فعلی واکنش مناسب نشان بدهند.امروز جامعه در انتظار محاکمه احمدی‌نژاد و اطرافیانش است؛ البته در یک دادگاه منصفانه که بتواند افکار عمومی را قانع کند که فصل‌الخطاب قانون خواهد بود.اگر این تغییر نگرش در دستگاه قضا ایجاد شود و شاهد محاکمه منصفانه احمدی‌نژاد و اطرافیانش باشیم افکار عمومی هم قانع خواهد شد.

*در بین شایعات فضای مجازی مباحثی مانند احتمال حصر خانگی احمدی‌نژاد هم دیده می‌شود.
در درجه اول باید گفت که ما به طور کلی با حصر خانگی، محدودیت‌ها و برخوردهای اینچنینی مخالف هستیم.اعتقاد ما بر این است که اگر اتهامی متوجه فردی است باید در برابر قانون و دادگاه منصفانه قرار بگیرد، از خودش دفاع کند و بعد در صورت اثبات جرم برای او حکم صادر شود اما درباره این شایعات می‌توان گفت سازنده‌های این شایعه دنبال این بودند که ارزیابی شان از جامعه را درباره احتمال نبودن احمدی‌نژاد بدانند.حقیقت این است جامعه نسبت به بودن یا نبودن احمدی‌نژاد بی‌تفاوت است و اصولا او ارزشی ندارد که بخواهد با بزرگ‌هایی که با این محدودیت‌ها مواجه شده اند قیاس شود.

 * حکم دو سال زندان برای قاضی مرتضوی هم صادر شده است.از زمان صدور حکم رسانه‌های حامی احمدی‌نژاد و به اصطلاح دولت بهار در حمایت از مرتضوی فعالیت را شروع کرده اند و حتی اتهاماتی را به یکی از قضات پرونده درباره معاونت در قتل زده اند.این موضوع را چطور ارزیابی می‌کنید.
اینکه یک فرد دیگر در کنار پرونده مرتضوی متهم شود ربطی به جریان احمدی‌نژاد و تخلفاتش ندارد که حالا می‌خواهند حکم دو سال زندان برای مرتضوی را در کنار آن قرار دهند.تخلفات احمدی‌نژاد و دولتش در ۸ سالی که قدرت را در اختیار داشتند با آنچه در کهزیرک اتفاق افتاد دو موضوع جداست و اصولا مربوط به هم نیست که رسانه‌های نزدیک به احمدی‌نژاد سعی می‌کنند در مقام دفاع از مرتضوی وارد شوند.از اینکه دست همدیگر را اینگونه رو می‌کنند ما خوشحالیم اما موضوع مهم درباره پرونده مرتضوی این است که به نظر ما اصلا شایسته تخفیف در مجازات نبود. وقتی که می‌بینیم برای کسی که خودش افشاگر کهریزک بوده ۵ سال زندان می‌دهند اما برای متهم ۲ سال حکم می‌دهند واقعا چه چیزی باید گفت.
منبع: بهارنیوز

طاهر احمدزاده درگذشت+بیوگرافی

چکیده ای از بیوگرافی آن مرحوم به نقل از ویکی پدیا را بخوانید:

طاهر احمدزاده هِرَوی:
متولد: ۱۳۰۰ در مشهد، درگذشت: ۹ آذر ۹۶ مشهد
فعال سیاسی ملی-مذهبی و چپ‌گرا
اولین استاندار خراسان پس از انقلاب ۱۳۵۷است که در دوران حکومت پهلوی و جمهوری اسلامی بارها بازداشت و سال‌ها زندانی بود. وی از دهه ۱۳۲۰ از همراهان محمدتقی شریعتی در «کانون نشر حقایق اسلامی» مشهد و از فعالان نهضت ملی شدن نفت و از هواداران نهضت مقاومت ملی بود. احمدزاده بین سال‌های ۱۳۳۶ تا ۱۳۵۷ بارها بازداشت و زندانی شد. او یکی از ۱۱۲۶ زندانی سیاسی بود که در آبان ۵۷ از زندان آزاد شدند. وی آخرین بار در سال ۱۳۸۰ در سن هشتاد سالگی از زندان آزاد شد.

طاهر احمدزاده پس از انقلاب از سوی دولت موقت به عنوان اولین استاندار خراسان انتخاب شد. سیاست‌های چپ‌گرایانهٔ او در این مقام اعتراض‌های زیادی را برانگیخته بود و سخنرانی‌های او پس از ترحیم آیت‌الله طالقانی هم باعث جنجال‌های زیادی شده بود. احمدزاده در مراسم بزرگداشت طالقانی گفته بود:
«پدر طالقانی مظهر مبارزه ضد استعمار و استثمار بود. مسیر طالقانی مسیر امام و انقلاب ما است. خواهران و برادران، هر ثانیه از عمر امام را مغتنم بشماریم و پایه‌های انقلاب اسلامی خود را تحکیم بخشیم. باید با صراحت اعلام کنم که انقلاب، به‌طور جدی در معرض خطر قرار گرفته. به خدا قسم زنگ خطر به صدا درآمده، امپریالیسم در انتظار همین معنی است؛ لذا ای امام، ای رهبر انقلاب، ای امام مستضعفین، تو ای امام به اتکاء خلق مستضعف خود پاسخ شنیدی انقلاب در انقلاب را آغاز کن… ما حاضر نیستیم خون‌هایی که دادیم به وسیله عده‌ای انقلابی‌نما، عده‌ای بازیگر، انقلاب به بازی گرفته شود. آیا تجربه صدر اسلام برای ما کافی نیست؟ تجربه صدر اسلام نخستین انقلاب اسلامی که ما دومین انقلاب اسلامی را در تاریخ خود تجربه می‌کنیم. ما تجربه اسلام را داریم. نگذاریم دیگر تکرار شود… ای طالقانی شهید، ای مجاهد کبیر امروز در مزارت تکرار می‌کنیم. ما نیاز به یک انقلاب در انقلاب داریم. امام تنهاست، اما چگونه امام تنهاست در حالی که امام هست و خلق هست، توده مستضعف هست. پس چگونه امام تنهاست. همه گروه‌ها و سازمان‌ها به هر نحو و شکلی باید بتوانند با امام رابطه مستقیم برقرار کنند. طالبشان را بگویند. جریانات مملکت را از زبان‌های مختلف به گوش امام برسانند. اما نمی‌دانم چرا باید تنها و تنها از یک کانال و طریق با امام رهبر امت ارتباط برقرار شود…»

 احمدزاده آذر سال ۱۳۵۸ از استانداری خراسان استعفا داده و جای خود را به حسن غفوری‌فرد داد. وی در انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی در سال ۱۳۵۸ از حوزه خراسان نامزد شده و مورد حمایت ائتلاف گروه‌های چپ مذهبی از جمله سازمان مجاهدین خلق و جاما قرار داشت اما موفق به ورود به مجلس نشد.
طاهر احمدزاده بعد از استعفای دولت بازرگان به عنوان اولین استاندار خراسان از سمت این استانداری کناره‌گیری کرد و پس از آن از جمله منتقدین سیاست‌های حکومت جمهوری اسلامی بود. وی بارها در جمهوری اسلامی به خاطر انتقادهای خود زندانی گردید و آخرین بار در سال ۱۳۸۰ از زندان آزاد شد.

خانواده
طاهر احمدزاده تباری افغان دارد و پدر او پیش از تولدش به مشهد آمده و در آن جا ازدواج کرده بود و چون چهره‌ای محوری در میان افغان‌های مقیم ایران بود یک بار امان‌الله شاه پادشاه افغانستان در زمان کودکی طاهر به خانه آن‌ها آمده بود. سه پسر طاهر احمدزاده به دلیل فعالیت‌های سیاسی، در قبل و پس از انقلاب اعدام شدند. یکی از پسران او مسعود احمدزاده از بنیان‌گذاران سازمان چریکهای فدایی خلق بود و در سال ۱۳۵۰ اعدام شد. مجید احمدزاده دیگر فرزند او نیز همراه برادرش در ۱۱ اسفند ۱۳۵۰ اعدام شد. مجتبی احمدزاده پسر کوچکتر وی نیز در ۸ آبان ۱۳۶۰ در زندان اوین اعدام شد.
منبع: بهارنیوز

مارک تواین، پدر ادبیات آمریکا را بیشتر بشناسید

برترین ها – محمودرضا حائری: اگر در کودکی و نوجوانی ماجراهای تام سایر و هکلبری فین را نخوانده باشید؛ بی گمان سریال کارتونی هکلبری فین را دیده اید. نویسنده ی این داستان های پر ماجرا و شوخ و شنگ کسی نیست جزساموئل لنگهورن کلمنس مشهور به مارک تواین.

این نویسنده که «ویلیام فاکنر» او را پدر ادبیات امریکا می داند. در سال ۱۸۳۵ در ایالت میسوری همزمان با ظهور ستاره دنباله دار هالی به دنیا آمد و همان طور که خودش پیش بینی کرده بود به ظهور مجدد این ستاره دنباله دار در سال ۱۹۱۰ از دنیا رفت.

مارک تواین

تواین در دوران ابتدایى، شاگردى متوسط بود، اما به قول خودش هیچ دانش آموزى در هجى کردن کلمات به پایش هم نمى رسید. مارک در سال ۱۸۴۷ پدر خود را از دست داد و براى شاگردى نزد یک نقاش رفت و در عین حال، در نشریه «ژورنال» نیز به عنوان خبرنگار آغاز به کار کرد. مارک تواین از سال ۱۸۵۷ با اخذ گواهینامه به عنوان قایقران در رودخانه مى سى سى پى مشغول به کار شد. وی در سال ۱۸۶۱ به ویرجینیا که والدینش اصالتاً اهل آنجا بودند، نقل مکان کرد و به عنوان سردبیر نشریه «تریتوریال اینتر پرایز» انتخاب شد. در روز سوم فوریه ۱۸۶۳ تخلص ادبى مارک تواین متولد شد. او سفرنامه طنزآمیزى را که به رشته تحریر درآورده بود، با این تخلص امضا کرد.

مارک تواین اولین داستان را در ۱۸۶۵ به نام « وزغ جهنده معروف ناحیه کالاوراس» در نیویورک منتشر نمود که شهرتی ناگهانی برای او بوجود آورد و موجب شد که مارک تواین راه قطعی داستان نویسی را دنبال کند. این قصه، داستانی است قدیمی و معروف که مارک تواین آن را تازه گردانیده است و مسابقه ای را نشان می دهد میان معروفترین و جهنده ترین وزغ منطقه متعلق به آسیابانی جوان و وزغ شخص دیگری به نام دنیل وبستر. این داستان به ظاهر ساده، با قلم طنزآمیز و لحن آمیخته با مسخره مارک تواین، به صورت داستانی بسیار زیبا و دلپذیر درآمد و مارک تواین را نویسنده محبوب عامه ساخت.

مارک تواین

پس از آن، مارک تواین سفر طولانی خود را آغاز کرد و تقریباً سیزده سال در خارج از کشور به سر می برد. «ساده دلان در سفر کشتی» (۱۸۶۹) در واقع سفرنامه ای است که آمد و شدهای دریایی نویسنده را به ایتالیا و بیت المقدس وصف می کند. مارک تواین در این سفرنامه، تمدن کهن منطقه مدیترانه را به گونه ای طنز آمیز می نگرد. توصیف موزه ها، شهرها و خرابه ها همگی این امکان را به مارک تواین داده است که هنر مضحکه نویسی خود را آشکار کند و به هر چیز جنبه نمایشی طنز ببخشد. این اثر نیز برای نویسنده شهرت و ثروت به همراه داشت.

در سال ۱۸۶۶ تواین به عنوان روزنامه نگار به هاوایى سفر کرد و یادداشت هاى بسیارى را از اتفاقات و رویدادهاى این سفر جمع آورى نمود. پس از آن، سفرى به فرانسه و ایتالیا داشت و تجربیات خود را در کتابى با نام «بى گناهان فرنگ» ذکر کرد که پس از انتشار، به سرعت به اثرى محبوب در میان آمریکاییان و اروپاییان تبدیل شد. تواین معمولاً براى نوشتن به مسافرت هاى متعددش رجوع مى کرد و شاید به همین دلیل است که آثارش حال و هواى سفرنامه دارد؛ نمونه بارز آن «ماجراهاى تام سایر» است که در سال۱۸۷۶ به چاپ رسید.

مارک تواین

موفقیت اولین کتاب تواین تا حدى او را از لحاظ مالى تامین کرد و او توانست  با «اولیویا لنگدن» ازدواج کند. اولیویا زنى خانواده دوست بود و خود را وقف حفاظت و مراقبت از شوهر و خانواده اش می کرد. یک سال پس از ازدواج به هارتفورد مهاجرت کردند و غیر از مسافرت هاى  مقطعی که به خارج از کشور داشتند، تا سال ۱۸۹۱ در این مکان ماندند. در این زمان تواین سخنرانى هاى متعددى را در ایالات متحده و انگلستان در زمینه ادبیات ایراد نمود و در خلال همین دوران هم آثار درخشان خود را خلق کرد که «ماجراهاى تام سایر»، «شاهزاده و گدا»، «زندگى در ساحل رودخانه مى سى سى پى» و «هاکلبرى فین» از آن جمله اند. تواین داستان «شاهزاده و گدا» را درباره ادوارد ششم پادشاه انگلستان نوشت و آن را به دختران خوش اخلاق و مهربان خود، «سوزى» و «کلارا» تقدیم کرد.

مارک تواین، با داستان هاى پرماجراى خود مانند «تام سایر» و «هاکلبرى فین» به نویسنده اى جهانى بدل شد و در سراسر جهان خوانندگان فراوانى یافت.«ارنست همینگوى» در اثر خود به نام «تپه هاى سبز آفریقا» مى نویسد: «تمام ادبیات نوین آمریکا از یک کتاب سرچشمه مى گیرد و آن «هاکلبرى فین» اثر مارک تواین است… و بهترین کتابی است که در دست داریم.»

مارک تواین

دوران میان انتشار تام سایر و پایان قرن نوزدهم بهترین سال های زندگی مارک تواین بود. در این سال ها او در اوج آفرینندگی و آسایش در کنار همسر و فرزندانش به سر می برد. در سال ۱۸۹۴ بنگاه نشری که مارک تواین در آن سهم عمده داشت زیان سنگینی داد، و نیز ماشین حروفچینی پرخرجی که مارک تواین در آن سرمایه گذاری کرده بود بی فایده از کار درآمد. مارک تواین ورشکسته شد.

ناچار برای پرداخت بدهی های سنگین خود به اروپا رفت و به سخنرانی و خواندن قطعات آثار خود و خنداندن و سرگرم کردن مردم پرداخت. در سال ۱۹۰۰ به امریکا بازگشت و توانست بدیهی های خود را تماماً بپردازد و عنوان «ورشکسته» را از روی نام خود بردارد. اما چند سال کار توان فرسا، و مرگ فرزند و بیماری همسر، او را درهم شکسته بود و ده  سال پایانی عمر به تلخکامی و نومیدی گذشت. با این حال مارک تواین هرگز دست از کار نکشید، چنان که پس از مرگش حجم آثار منتشر نشده اش از آثار منتشر شده اش کمتر نبود.

مارک تواین

چند گزین گویه طنزآمیز از مارک تواین

ما در این سرزمین از وجود سه چیز برخورداریم: وجدان بیدار، آزادی بیان و احتیاط لازم برای اینکه از دوتای اول هرگز استفاده نکنیم!

درباب عقیده: فرد را برای چیزی که به آن اعتقاد دارد به کلیسا راه می‌دهند ولی برای چیزی که می‌فهمد از آنجا اخراج می‌کنند.

درباب پرحرفی: بهتر است دهان خود را ببندید و ابله به نظر برسید تا اینکه آن را باز کنید و همه تردیدها را از میان ببرید.

درباب دروغ: یک «دروغ» ممکن است دنیا را دور بزند و به سر جای اولش برگردد؛ ولی در همین مدت یک «حقیقت» هنوز دارد بند کفش‌های خود را می‌بندد تا حرکت کند.

در باب مذهب: قسمت‌هایی از انجیل را که نمی‌فهمم ناراحتم نمی‌کنند. قسمت‌هایی از آن را که می‌فهمم عذابم می‌دهند.


منبع: برترینها

وایلد؛ مرزنشین نیکی و نفرت

شاید کمتر کسی باشد که به ادبیات به خصوص ادبیات نمایشی و تئاتر علاقه داشته باشد و نام اسکار وایلد به گوشش نخورده باشد و یا اثری از او نخوانده باشد. اسکار وایلد هم مثل بسیاری دیگر از هنرمندان و خاصه نویسندگان و شاعران بزرگ دنیا، زندگی‌ای داشته پر از فراز و نشیب؛ که آثار هر کدام از این دوره‌ها را می‌توان در آثارشان مشاهده کرد.

وایلد؛ مرزنشین نیکی و نفرت
 

اسکار وایلد زمانی کلبی مسلکی عشرت‌طلب می‌شود و زمانی عاشقی شیفته خدا و مسیح و با درد زندگی می‌کند. در هر حال اسکار وایلد را یکی از بزرگ‌ترین نمایشنامه‌نویسان بزرگ دنیا می‌دانند که توانسته است آثار بسیار زیبا و در خور توجهی از خود به جا بگذارد.

نگاهی به زندگی وایلد

فینگل اُ. فِلاهرتی ویلز با نام هنری اسکار وایلد شاعر، داستان‌پرداز و نمایشنامه‌نویس ایرلندی (۱۸۵۴-۱۹۰۰) در دوبلین‌زاده شد، پدرش چشم‌پزشک و مردی بافرهنگ، و ادب دوست بود و مادرش شاعر و مترجم آثار الکساندر دوما و لامارتین. اسکار بسیار زود تحت نفوذ ادبیات خارجی قرار گرفت، زیرا مادر به هنگام تعطیلات او را با خود به فرانسه می‌برد. در این کشور بود که اسکار اولین شعر را درباره مرگ خواهر جوانش سرود. تحصیلات خود را ابتدا در ترینیتی کالج دابلین، سپس در آکسفورد انجام داد و تحت تاثیر راسکین و والتر پیتر قرار گرفت و این تاثیر در اولین شعرش ریونا شده در ۱۸۷۸ آشکار گشته و اصول عقاید او را درباره «هنر برای هنر» بیان کرده بود. این شعر که برق‌آسا پیروزی یافت و شهرتی برای اسکار به همراه آورد، به دریافت جایزه نیودیگیت نایل آمد. وایلد در ۱۸۷۸ در لندن اقامت گزید و اولین دیوانش را در ۱۸۸۱ انتشار داد، پس از آن به آمریکا سفر کرد و درباره اصول زیبایی‌شناسی در ایالت‌های مختلف سخنرانی‌هایی ایراد کرد که بسیار درخشان و پیروزمندانه بود. در ۱۸۸۲ در پاریس مقیم شد و دو نمایشنامه خود را به نام ورا و دوشس پادوا به پایان رساند.

نمایشنامه دوسش پادوا در پنج پرده در ۱۸۹۱ در آمریکا بر صحنه آمد و چندان جلب توجه نکرد و در واقع کمتر سبک شخصی وایلد را در برداشت و بیشتر به تقلید نمایشنامه‌نویسان عصر الیزابت نوشته شده بود. منظومه کوچک ابوالهول (۱۸۹۴) در چاپ فاخر انتشار یافت. شاعر در این منظومه ابوالهول را مجسم می‌کند که با چهره‌ای فرسوده و پیر و مرموز در کنج اتاق و در برابر او نشسته است. اولین بیت‌های منظومه، آهنگی نرم و دلنشین و خفه دارد که سکوت اتاق را بیان می‌کند و شاعر که از وجود او در کنار خود و از نگاه خیره‌اش ملول گشته، از او می‌خواهد که به مصر برود و عشق‌های گذشته را دریابد. این شعر از کاملترین و خوش‌آهنگ‌ترین اشعار وایلد است که به غرابت‌های اساطیری و باستانی شکوه و جلال خاصی بخشیده است.

وایلد سخنگویی پرجاذبه و دارای حرکات و رفتاری دلپسند بود، زیبایی ظاهر، موهای بلند، لباس‌های عجیب و غریب و به دست گرفتن گل هنگام سخنرانی، چیزهایی بود که در او جلب توجه می‌کرد و در محافل ادبی با حسن استقبال روبه‌رو می‌شد. وایلد نیز مانند بایرون بیشتر به سبب شخصیت افسانه‌ای مردم را شیفته می‌ساخت تا به سبب ارزش آثار. وایلد در غالب رشته‌های ادبی آثاری خلق کرده است: شاهزاده خوشبخت و قصه‌های دیگر (۱۸۸۸) که در آن نفوذ نویسندگان سمبولیست فرانسه دیده می‌شود. باغچه اناری (۱۸۹۱)، مجموعه‌ای از قصه‌های دنیای پریان که صاحبنظران آن را از حیث موضوع تحت نفوذ قصه‌های آندرسن دانسته‌اند و از طرف دیگر خصوصیت‌های سبک سمبولیسم فرانسه و آخرین نشانه‌های رومانتیسم در آن دیده می‌شود. مجموعه داستان کوتاه جنایت لرد آرتور سیویل در ۱۸۹۱ انتشار یافت، اسکار وایلد تنها یک رمان نوشت که پیروزی فراوان به دست آورد و آن تصویر دوریان گری (۱۸۹۱) است. تصویر دوریان گری به سبب تازگی موضوع و شاید نیز به سبب آنکه چهره خود نویسنده را منعکس می‌کند، شهرتی عظیم یافت.

وایلد؛ مرزنشین نیکی و نفرت 

وایلد با این اثر تمثیلی قصد داشته است نشان بدهد که تغییر شکلی که از هنر بر امور واقعی پدید می‌آید تا چه حد می‌تواند نیرومند و نافذ باشد. مقاله‌های تحقیقی و انتقادی وایلد در مجموعه‌ای با عنوان نیتـها (۱۸۹۱) در اصول زیبایی‌شناسی و هنر محض، شامل چهار مقاله است که وایلد در آنها خواسته ثابت کند که مسائل بی‌شماری که حل آن به وسیله مذهب و اخلاق میسر نمی‌‌شود، به وسیله هماهنگی در هنر حل می‌شود؛ و همچنانکه هر قطره‌ای در دریا به مروارید خالص تغییر شکل می‌دهد، در عالم هنر نیز هرچه وارد می‌شود به زیباترین حالت تبدیل می‌‌شود. این مجموعه که وایلد در آن زیبایی را به همه صورت‌ها خاصه زیبایی در شعر مورد توجه قرار داده است، در ادبیات جدید انگلستان مقام مهمی به دست آورد.

وایلد پس از آن به خلق آثار نمایشی روی آورد. نمایشنامه سالومه (۱۸۹۱) در یک پرده که به زبان فرانسوی برای هنرپیشه مشهور سارابرنار نوشته شد و در ۱۸۹۶ بر صحنه آمد و به وسیله آلفرد داگلاس به انگلیسی ترجمه شد. نمایشنامه سالومه که در پاریس با موفقیت بسیار همراه گشت، در انگلستان به ملاحظات مذهبی از نمایش آن جلوگیری شد. وایلد در این نمایشنامه هریک از قهرمانان را آلت کورکورانه دست تقدیر ساخته است. منتقدان مدتها درباره ارزش آن به بحث پرداختند، گروهی آن را دارای ارزش فراوان توصیف کردند و گروه دیگر آن را بی‌ارزش خواندند. کمدی‌های وایلد، برخلاف سالومه، بر صحنه‌های تئاتر انگلستان با استقبال فراوان روبه‌رو شد وحتی از نظر مالی هم موفق‌تر بود. بادبزن خانم ویندرمر در چهار پرده در ۱۸۹۲ در لندن به نمایش گذارده شد. وقایع این کمدی درجامعه آداب‌دان لندن می‌گذرد و در آن تفوق احساس بر قیود و تعصب اجتماعی عرضه می‌شود، چنانکه مادری شرافت خود را فدای آبروی دختر می‌کند.

بر سراسر این نمایشنامه طنزی لطیف حکمفرما است. اهمیت جدی‌ بودن در نظر عده‌ای از منتقدان شاهکار وایلد به شمار آمد و در سه پرده در ۱۸۹۵ در لندن اجرا شد. متن نمایشنامه در ۱۸۹۹ به چاپ رسید. این نمایشنامه وایلد را در ردیف اول نویسندگان آثار نمایشی مطایبه‌آمیز انگلستان و در کنار کسانی چون شریدن جای داد و تنها کمدی‌ای بود که اسکار وایلد خود از آن رضایت کامل داشت و می‌توان گفت که پیروزی آن بیشتر به سبب بذله‌گویی و شوخ‌طبعی و صنعت لفظی فراوانی بود که در سراسر کمدی وجود داشت و در عین حال به ابتذال کشیدن همه چیز از طرف نویسنده به آن جاذبه خاص بخشیده بود. منتقدان همگی اعلام کردند که مردم انگلستان تا به حال به این حد نخندیده بودند.

شوهر دلخواه (۱۸۹۸) نیز هجوی بود از جامعه عصر نویسنده. پیروزی‌های اسکار وایلد تاثیر مطلوبی در زندگی او نگذاشت. وی که در ۱۸۸۴ ازدواج کرده بود، پس از اولین بارداری همسرش، از کانون خانوادگی نفرت یافت و با جوانی به نام آلفرد داگلس رابطه برقرار کرد، پدر آلفرد، وایلد را به انحراف اخلاقی متهم کرد و مانع معاشرت پسرش با او شد. وایلد بر ضد او اقامه دعوی کرد، اما چون نتوانست ادعای خود را ثابت کند دادگاه او را به دو سال زندان همراه با کار اجباری محکوم کرد. وایلد از ۱۸۹۵ تا ۱۸۹۷ در زندان ریدینگ به سر برد و به هنگام آزادی از زندان از نظر جسمی، روحی و مالی با ورشکستگی کامل روبه‌رو بود. وایلد سال‌های آخر عمر را در فرانسه به نام مستعار سیباستین ملماث گذراند و ناله‌هایی از زندان ریدینگ را ساخت که برجسته‌ترین شعر او بود، سرشار از اضطراب های روحی و در عین حال اثری باشکوه. وایلد در پاریس زندگی آمیخته با لذت‌جویی را از سر گرفت- زندگی‌ای که بر اثر بیماری مننژیت به پایان رسید.

وایلد؛ مرزنشین نیکی و نفرت 

اسکار وایلد در زندان ابتدا دوره مشقت‌باری را گذراند و ماه‌ها درباره خودکشی می‌اندیشید، اما پس از ساعت‌ها کار جسمی که به آن محکوم شده بود، روحش اولین بار به عظمت اندوه و لذت رنج پی برد و این خود کشف دنیایی بود که تا آن زمان بر او ناشناخته مانده بود. در این هنگام بود که اثر او از اعماق نوشته شد که نقطه اوج زندگی و فلسفه وایلد را نشان می‌دهد و سند تازه و روشنی است از تجربه‌های زندگی او که ارزش و ادراکی هنری یافته است. این اثر بی‌شک بهترین اثر منثور وایلد است. الهامات شاعرانه از صنایع لفظی که در آثار دیگر وایلد دیده می‌شود، برکنار مانده و زوایای درون و توجه وایلد را به مذهب آشکار می‌کند. گفته شده است که اگر وایلد این تغییر روحی را قبلاً یافته بود، شاهکارهایی زیادی خلق می‌کرد. اثر به صورت نامه‌هایی بود که از زندان به آلفرد داگلس نوشته شده بود و پس از مرگ وایلد در ۱۹۰۵ انتشار یافت. آثار وایلد با آنکه فاقد خصوصیت آثار نویسندگان کلاسیک است، ولی هوشمندی، طبع بذله‌گو و ذوق طنزنویسی او که توانسته از عصر خود تصویری مسخره‌آمیز بسازد،‌ مانع کهنگی آثارش گشته است. وایلد در توسعه تئاتر جدید انگلستان سهم بسزایی دارد.

نگاهی به برخی آثار

از اعماق:سومین بخش از کتابی به همین نام است که از زندان ریدینگ برای آلفرد داگلس فرستاد، و پنج سال بعد از مرگ شاعر به اهتمام دوست و وصی‌اش، رابرت راس، انتشار یافت. دستنویس کامل اثر، که راس به موزه بریتانیا تحویل داد، تنها در ۱۹۶۰ ویرایش و چاپ شد. در ۱۹۲۵، ماکس وایرفلد، در برلین،‌ چاپ جدیدی و به ادعای او چاپ کاملی، از اعماق، همراه با افزوده‌های بسیار، منتشر کرد. شاید این چاپ ماخوذ از رونوشتی از دست‌نویس اثر بود که از دست راس به دست مایرفلد رسیده بود. از اعماق، نقطه اوج زندگی و فلسفه وایلد است؛ و شاهدی تازه، و شاید ساده‌ترین راه است بر اینکه چگونه هریک از تجارب او ارزش و معنی هنری به خود می‌گیرد. او که می‌خواست از رنج، به عنوان اینکه نوعی تنزل مرتبه روح است، بگریزد، دچار رسوایی و شرم محاکمه‌ای وحشتناک، محکومیت، تحقیر مردم و زخم زبان‌های دشمنان متعدد خود می‌شود. نخست چون نمی‌تواند تسلیم شود، ماه‌ها در اندیشه خودکشی برمی‌آید: سپس، در زندان پس از ساعت‌ها کار توان‌فرسا، روح شاعر نخستین‌بار به عظمت درد و شادی رنج پی می‌برد، و این کشف، جهانی است که تا آن زمان برای او ناشناخته بود.

«از اعماق»، که تا اندازه‌ای ملهم از زندگی مسیح اثر رنان بود، این تحول را نشان می‌دهد، وایلد در این اثر خود ضمن اعتراف به گناه، احساس نیاز به توبه می‌کند که نزدیک کننده انسان به مسیح است. درد به او می‌آموزد که لحظه پشیمانی و لحظه بخشایش یکی است و اشک هر آلودگی را می‌شوید. صفحات مختص به مسیح که مهمترین و بهترین بخش اثر است نشان می‌دهد که چگونه اندیشه وایلد به معانی مذهبی که عمق زیباشناسی اوست دست یافته است. بینش مذهبی او به معنی پیروی از اعتقاد جزمی نیست. او تفسیری خاص خود از زندگی و شخصیت مسیح می‌کند. در مسیح «شاعر»ی آرمانی می‌بیند که زندگی‌اش شاهکار شعر است، شعری که صور همه هنرها را در بردارد. و چون مسیح «انسانِ» درد بود، پس رنج دیگر یک راز نیست، بلکه یک کشف است: رنج «به ما امکان می‌دهد که چیزهایی را که قبلاً هرگز ندیده‌ایم بازشناسیم و تاریخ را از زاویه کاملا متفاوتی بنگریم». به این ترتیب، وایلد درمی‌یابد که تحقیر و زندان به او می‌آموزند که نه‌تنها زندگی خود را از نو بسازد، بلکه به کشف سعادت تازه‌ای نایل آید. شاعر در اوج شور و هیجان آرزو می‌کند که از این زندگی تازه آثاری پدید آید که بتواند ریشخندهای بددلان و تحقیرهای ناآگاهان را خاموش کند.

وایلد؛ مرزنشین نیکی و نفرت 

«از اعماق»، بی‌گمان بهترین نثر وایلد است. الهام غنایی در آن فارغ از تصنع است که در دیگر آثار او با آن همراه است. این الهام زنده‌ترین و نهایی‌ترین جنبه شاعر را آشکار می‌کند و به ما امکان می‌دهد که آثار دیگر او را از زاویه حقیقی آنها ببینیم. چنانکه فرانک هریس یکی از منتقدان بزرگ انگلیسی می‌گوید، همه چیز ما را به این تصور می‌رساند که اگر وایلد این کشف تازه روح خود را بیشتر ادامه داده بود به خلق شاهکارهای حقیقی خود نایل می‌آمد.

بادبزن بانو ویندرمر: نمایشنامه‌ای در چهار پرده که به سال ۱۸۹۳ در لندن به روی صحنه آورده شد. وایلد، که در آن زمان مشهور بود، با این کمدی، نخستین کمدی‌ای که جنبه‌ای نوین دارد و از شیوه نویسندگان دوره ملکه الیزابت که تا آن زمان رعایت می‌شد، دوری می‌جوید و به شکلی که با روح و تئاتر معاصر فرانسه تطابق بیشتری داشته باشد می‌نگارد. او حتی از لحاظ انتخاب موضوع‌ها نیز بیشتر از پیش نزدیک می‌شود. حوادث نمایشنامه در اجتماعی متشخص، و به زبان دیگر در محافل اعیان و اشراف لندن اتفاق می‌افتد و در ضمن نشان دادن تفوق احساس بر عقل آشتی‌ناپذیر زهدفروشان به نتیجه‌ای اخلاقی منتهی می‌شود. بانو ویندرمر، این زن درستکار و گرانمایه که دلباخته شوهر خویش است و اعتماد مطلق به او دارد، دست رد بر سینه لرد دارلینگتون،که از دوستان خانوادگی است، می‌زند و به وی اظهار عشق نمی‌کند.

با این همه وقتی که تلقین‌های بدخواهانه دوستش دوبرویک، و برخی دلایل و شواهد به ظاهر رد نکردنی، ایمان و عشق وی را به شوهرش به هم می‌زند و خللی در این ایمان و عشق پدید می‌آورد، به حکم انتقامجویی و تقریبا برای ابراز عکس‌العمل در مقابل اهانتی که به گمانش بر وی صورت گرفته است، خود به خود به خانه لرد دارلینگتون می‌رود. اما به دست بانو ارلین، که لرد ویندرمر گاهی در خفا به دیدنش می‌رفت و همه کس چنین گمان می‌برد که معشوقه لرد ویندرمر است، از خطایی جبران‌ناپذیر، نجات داده می‌شود. این زن، در واقع مادر بانو ویندرمر است. در صورتی که گمان برده می‌شد که چندین سال پیش مرده باشد، در زمان گذشته فاجعه‌ای بر سرش آمده است که اکنون تکرارش را در زندگی دخترش می‌بیند و نیز خاطره ناکامی‌ها و سرخوردگی‌هایش، مهر مادری را که در وجودش به خواب رفته بود را زنده می‌کند. شوق نجات فرزند مایه الهام سخنانی برای مادر می‌شود که باید به زبان آورده شود تا وی را، پشیمان از گناه، به کانون زناشویی‌اش بازگرداند.

و بعدا که بادبزن بانو ویندرمر در خانه لرد دارلینگتون پیدا می‌شود، بانو ارلین برای نجات دخترش بی‌تردید گناه را به گردن خود می‌گیرد و می‌گوید که این بادبزن را، که به اشتباه از خانه ویندرمر برداشته بود، روزی که به مناسبتی به خانه لرد دارلینگتون رفته بود در آنجا جا گذاشته است. سپس بی‌آنکه هویت خود را بر دخترش فاش کند، تا ابد از او دور می‌شود تا خوشبختی تازه‌ای را که به دست خود برای وی فراهم آورده است برهم نزند. این کمدی، در عین حال که چنین می‌نماید که تن به ذوق منحط اواخر قرن نوزدهم داده است و در گفت و شنودهایش که جریان استادانه‌ای دارد اندیشه پیچیده‌ای را نشان می‌دهد که دارای وجوه متعددی است و با طنزی باریک‌بینانه بر همه حوادث نمایشنامه تسلط دارد.

 وایلد؛ مرزنشین نیکی و نفرت

دوریان‌گری: تنها رمان اسکار وایلد ‌که در ۱۸۹۰ در مجله ماهانه لیپینکات و در ۱۸۹۱ به صورت کتاب انتشار یافت. تصویر دوریان‌گری که به سبب موضوع وهمی و خیالی‌اش مشابهت‌هایی با چرم ساغری بالزاک و «تصویر بیضی شکل» داستان‌های شگفت‌انگیز پو دارد، رمانی حقیقی نیست، بلکه داستان فلسفی مهمی است. دوریان گری جوان بسیار زیبایی است که تا سرحد پرستش عاشق زیبایی و لذت است، اما این عشق و علاقه، آرام و بی‌دغدغه نیست، بلکه به صورتی درخور وارث واپسین رمانتیسم، عشق و علاقه‌ای آتشین و اضطراب‌آور است. وقتی که دوست نقاش دوریان، بازیل هالوارد، تصویری را که از او کشیده است و وی را در اوج جوانی و زیبایی نشان می‌دهد به او پیشکش می‌کند، از تصور زودگذریِ این نعمت‌های بی‌بدیل به شدت دست‌خوش درد و غم می‌شود: زمان، با آن قوت و نفوذ یگانه‌اش زیبایی و جوانی را نابود می‌کند.

با این همه،‌ در پرتو جادوی نذری که کرده است، هیچ‌یک از تبدل‌ها و فراز و نشیب‌های زندگی در چهره زنده و کامل دوریان اثری به جای نمی‌گذارد. دوریان به رغم فسادها و جنایت‌هایش، جوان و پاک خواهد ماند و تنها تصویرش حامل آثار گذشت عمر و زمان خواهد شد. آنگاه دوریان، به اتفاق لرد هنری واتون، کلبی مذهب ظریف و متشخصی که اندرزهایش سرانجام باعث فساد اخلاق وی شده است، ‌زندگی هرزه و عشرت‌پرستانه‌ای پیش می‌گیرد و به عشق سیبیل وین، سیمای بسیار نازنین دوشیزه‌ای که به سرعت پای در زندگی وی می‌گذارد و عشقش هرآیینه می‌توانست وسیله نجات وی را فراهم بیاورد، به چشم تحقیر می‌نگرد و حتی به جایی می‌رسد که بازیل، آن مرد صدیق و بی‌ریا و پاکدامن را هم، به هنگامی که در مقام ملامت راه و رفتار و زندگی ننگینش برمی‌آید، می‌کشد. اما تصویر، بهتر از هرسخنی، مدام فریب و نیرنگ زندگی دوگانه دوریان را به وی یادآور می‌شود و سیمای راستین او را که بر همه ناشناخته است، با گویایی بی‌رحمانه خود در برابر چشم وی قرار می‌دهد. سرانجام، دوریان که در برابر اضطراب شکست خورده است، ضربه خنجری بر تصویر می‌زند؛ چنان که گویی خنجر را برسینه خود زده است، نعشش بر زمین می‌افتد.

پیشخدمت‌ها به سویش شتافته‌اند، تصویر مخدوم خود را، به گونه‌ای که همیشه دیده بودند، بسیار زیبا و جوان می‌بینند و روی زمین چشمشان به جسد مردی می‌افتد که «لباس شب به تن و کاردی بر سینه دارد. چهره‌اش پژمرده و چین خورده و نفرت‌انگیز بود. و پس از بررسی انگشترهایش بود که این مرده را بازشناختند.» زندگی، به محض درهم شکستن افسون، بر دوریان چیره شده است. تصویر دوریان گری، چه از حیث اصالت موضوع و چه به سبب برانگیختن کنجکاوی بیمارگونه مردم کتاب‌خوانی که خواستند در میان زندگی سراپا فساد دوریان و زندگی وایلد مشابهتی ببینند، انعکاس بزرگی یافت.

سبک متصنعی که در جای‌جای داستان دیده می‌شود قدرت هیجان‌انگیزی این اثر را، که در هرحال کاملترین و بارزترین نمونه مکتب منحط انگلستان در اواخر قرن نوزدهم است، کاهش می‌دهد. این اثر نشانه واکنش شدید و تهورآمیزی در مقابل تمام عصر ملکه ویکتوریا و در مقابل اخلاق سراپا وسواس طبقه بورژوازی است که دعوی آن داشت که هنر را ابزار تعلیم و تربیت بسازد. این رمان، که غنای انشا و ابداع نویسنده، در خلال آن، موفقیت‌آمیزترین بیان خویش را پیدا می‌کند، به سبکی بسیار درخشان و ظریف نوشته شده است و جای وسیعی به امور موهم تناقض می‌دهد. وایلد، با این اثر، بر آن بود که نشان بدهد هنر که با یگانه قوت و نفوذ خویش مرزهای نیکی و بدی را نابود می‌کند، چه «تحول و تغیر» نیرومند و موثری در واقعیت پدید می‌آورد.

وایلد؛ مرزنشین نیکی و نفرت 

اسکار وایلد پس از فراز و نشیب‌های بسیار در زندگی‌اش در ۳۰ نوامبر ۱۹۰۰ در هتلی به نام دآلساس در پاریس درگذشت.

برخی از آثار وایلد

باغچه اناری، تصویر دوریان‌گری، شاهزاده خوشبخت، ماهیگیر و روحش، از اعماق، اینخانتا، بادبزن بانو ویندرمر، دوست وفادار، سالومه شوهر دلخواه، ناله‌هایی از زندان ریدینگ، شاه جوان و تاجگذاری او، دوعش دوپارو، جنایت لرد آرتور، زن بی‌اهمیت.


منبع: برترینها