۱۵ میلیون گردشگر کم داریم!
همراه با انتشار خبر ورود هتل سازان انگلیسی به ایران، اما و اگرهای بسیاری مطرح می شود. با اینکه اتاقهای هتلهای داخلی کشور، خالی مانده، کارشناسان می گویند اگر حضور هتلسازان خارجی قطعی شود، می تواند در جذب گردشگر خارجی تحول ایجاد کند.

این در حالی است که رییس اتحادیه هتلداران کشور و مسئولان میراث فرهنگی اعلام بیخبری از این سرمایهگذاری میکنند. حالا فارغ از صحت و سقم این خبر، سوالات بسیاری در این میان مطرح میشود. چه کسی متولی ورود این هتل هاست؟ نرخگذاری این هتلها چگونه انجام خواهد شد؟ و آیا اساسا بازار داخلی هتلهای ایران پتانسیل پذیرش این هتلهای بینالمللی را دارد؟
بازار هتلهای کشور کساد است
محمدعلی فرخ مهر، رییس اتحادیه هتلداران به پول نیوز میگوید: روزهایی که پشت سر می گذاریم را می توان روزهای کسادی در بازار هتل های کشور دانست. اتاق های خالی بسیاری در هتل ها دیده می شود اما این به سرمایه گذار خارجی ارتباطی ندارد.
فرخ مهر ادامه داد: نه فقط راجع به این هتل، تمامی سرمایهگذاران خارجی با مطالعه و کار کارشناسی وارد یک پروژه میشوند و اگر این خبر صحت داشته باشد، حتما بازار ایران را برای سرمایه گذاری مناسب دیدهاند.
این در حالی است که خرداد ماه سال ۹۶، محمد قانعی رئیس اتحادیه هتلداران خراسان رضوی گفته بود: ۸۰ درصد گنجایش هتل های مشهد خالی است.
باید از سرمایهگذار حمایت شود
البته در این میان، برخی هتلداران نسبت به حضور این هتل ها در کشور اعلام نگرانی کرده و گفتهاند احتمال دارد بازار خود را برای جذب و حضور گردشگران خارجی از دست بدهند. رییس اتحادیه هتلداران این نگرانی را بیمورد دانسته و توضیح داد: تحت هر شرایطی باد از سرمایهگذار خارجی حمایت شود. حضور آنها بازار را برای هتلداران داخلی هم تبدیل به یک بازار رقابتی می کند.
فرخ مهر متولی ورود این هتل های زنجیره ای به کشور را سازمان میراث فرهنگی دانست و گفت: امیدواریم اجازه داده شود خود سرمایهگذار برای خدماتش نرخ گذار کند نه دولت و ارگانها و نهادهای مربوطه.
خود سرمایهگذار نرخگذاری را انجام میدهد
ناصر عندلیب، فعال صنعت گردشگری بخش خصوصی کشور میگوید: اگر بنا باشد این هتل ها وارد کشور شوند، شرط سرمایهگذاری آنها حتما تابع بازار بودن است. برندهای بین المللی بر اساس سطح خدمات خود، باید بتواند نرخگذاری کند.
این کارشناس و فعال گردشگری ادامه میدهد: هیچ سرمایهگذاری با من و شما تعارف ندارد و حتما بازار ایران را برای گذاشتن سرمایه خود مناسب دیده است.
سالانه ۵ میلیون گردشگر به ایران می آیند
«یکی از خلاهای جدی برای جذب گردشگر در کشور ما، اماکن گردشگری ما است.» عندلیب با تاکید بر این موضوع، ادامه می دهد: بنا بر اهداف توسعه اقتصادی سند چشم انداز ۱۴۰۴، باید تا ۸ سال دیگر، به عدد ۲۰ میلیون گردشگر در سال برسیم. این در حالی است که در خوشبینانهترین حالت، تنها سالی ۵ میلیون توریست به ایران میآیند. تسریع و اعمال این تصمیمات میتواند ما را تا حدی از این عقبماندگی نجات دهد.
منبع: پول نیوز