۱۰ قلعهی بزرگ دنیا
برترین ها – ترجمه از محمدپارسا حاتمی: پیدا کردن بزرگترین قلعههای دنیا به همین سادگی نیست، اول باید واژهی قلعه را برای شما توضیح بدهیم. قلعه (castle) بنابر تعاریف به جایی گویند که از نظر دفاعی در سطح بالایی قرار داشته و جایگاه و محل اقامت حاکمان و نجیب زادگان باشد. پس با این تعریف هر جایی را نمیتوان به عنوان قلعه از آن نام برد. برای مثال اکثر مردم قبول دارند که کاخ کرملین (Kremlin) در شهر موسکو، یک قلعه نیست.
قدم دوم این است که ما مبنای سایز و تخمین را چه چیزی قرار دهیم؟ مثلا بر اساس و مبنای کتاب رکوردهای گینس، قلعه شهر پراگ (Prague Castle) در کشور جمهوری چک بزرگترین قلعه در جهان است اما بر اساس ویکیپدیا قلعه ویندسور (Windsor Castle) بزرگترین قلعه جهان است.
۱۰٫ قلعه ادینبرگ (Edinburgh Castle) با ۳۵,۷۳۷ متر مربع

ادینبرگ بر روی یک کوه آتشفشانی خاموش در شهر قدیمی ادینبرگ قرار گرفته است و از نظر ارتفاع به قدری بالا است که از هر نقطهی اسکاتلند میتوانید آن را ببینید. زمان دقیقی از ساخت این بنا مشخص نیست اما میدانیم حداقل از قرن ۱۲ میلادی این بنا وجود داشته است. تا قرن ۱۵ میلادی از این مکان بعنوان محل زندگی افراد سلطنتی استفاده میشده اما بعد از آن تماما تبدیل به یک پادگان نظامی شد.
۹٫ قلعه حلب (Citadel of Aleppo) با ۳۹,۸۰۴ متر مربع

قلعه شهر حلب در سوریه از قدیمیترین قلعههای جهان محسوب میشود و در بالای تپهای به ارتفاع ۵۰ متری در مرکز شهر واقع شده است. زمان ساخت آن نیز به هزاره سوم پیش از میلاد برمیگردد که بر این اساس میتوان فهمید که از یونانیان باستان گرفته تا امپراطوری روم شرقی (Byzantines) و ایوبیان (Ayyubids) در آن سکونت داشتهاند و بنایی که امروزه ما میبینیم ساخته شده و بازسازی شدهی قرن ۱۳ است.
۸٫ قلعه هیمجی (Himeji Castle) با ۴۱,۴۶۸ متر مربع

این قلعه همانطور که از اسماش مشخص است، در شهر هیمجی قرار دارد و یکی از زیباترین قلعههای این کشور است. با این وجود یکی از خوش شانسترین قلعهها نیز میباشد چرا که با وجود جنگ جهانی دوم، بمب اتمی و زمین لرزههای متنوع جان سالم بدر برده است. در قرن ۱۴ میلادی این بنا ساخته شد اما به این بزرگی نبود و طی قرنها گسترش یافت و نمونهای که امروزه ما میبینیم حاصل تغیرات سال ۱۶۰۹ میلادی میباشد.
۷٫ قلعه بودا (Buda Castle) با ۴۴,۶۷۴ متر مربع

قلعه بودا در قسمت جنوبی منطقه Castle Hill مجارستان واقع شده است که این قلعه جز اولین قلعههایی با دیوارهای حفاظتی بلند در قرن ۱۳ میلادی بوده و مختص به افراد درباری نبوده است و مردمان عادی نیز در این قلعه زندگی میکردند. امروزه این قلعه استایلی هنرمندانه داشته درحالی که بارها و بارها مورد حمله قرار گرفته است که نشان از بازسازی خیلی خوب آن میباشد.
۶٫ قلعه اسپیش (Spiš Castle) با ۴۹,۴۸۵ متر مربع

قلعه اسپیش در شرق اسلواکی یکی از بزرگترین قلعههای قرون وسطایی است که بدنه و ساختار بیرونی آن تماما از تخته سنگهای عظیم در اوایل قرن ۱۳ میلادی ساخته شده است. اما قسمت جلویی و حیاط این مجموعه در قرن ۱۵ میلادی ساخته شد. وسعت منطقه و زیبایی مجموعه باعث شده تا مکانی برای فیلم برداری فیلمهایی نظیر Dragonheart و The Last Legion باشد.
۵٫ قلعه هوهنسالبرگ (Hohensalzburg Castle) با ۵۴,۵۲۳ متر مربع

این قلعه حیرت انگیز در شهر زالتسبورگ کشور اتریش بنا شده که یکی از بهترین و بزرگترین قلعههای محافظت شده با دیوارهای حفاظتی به طول ۲۵۰ متر و عرض ۱۵۰ متر است. در سال ۱۰۷۷ میلادی که برای اولین بار این بنا ایجاد شد، همهی دیوارها چوبی بودهاند اما بین سالهای ۱۴۹۵ تا ۱۵۱۹ تغیر یافت و به شکل امروزی درآمد.
۴٫ قلعه ویندسور (Windsor Castle) با ۵۴,۸۳۵ متر مربع

ویندسور که اغلب به عنوان بزرگترین قلعه جهان شناخته میشود، بی تردید بزرگترین قلعه در انگلستان و در منطقه یورکشیر میباشد. این قلعه یکی از قلعههایی است که بصورت رسمی محل سکون شاهزاده الیزابت دوم از خانواده سلطنتی بریتانیا در اواخر هفته بوده است، شخصی که پول زیادی خرج میکرده است چه برای خود و چه برای دولتاش.
۳٫ قلعه پراگ (Prague Castle) با ۶۶,۷۶۱ متر مربع

بر اساس کتاب رکوردهای گینس این قلعه به عنوان بزرگترین قلعه موجود حال حاضر دنیا معرفی شده است. قلعهای که در قرن ۹ میلادی ساخته و تا قرن ۱۸ میلادی به مرور گسترش یافته است. این قلعه مجموعهای بزرگ است و علاوه بر خانهها شامل کلیساهای معروفی مانند کلیسای ویتوس (Vitus Cathedral) و کلیسای جورج (George’s Basilica) میباشد.
۲٫ قلعه مهرانگاه (Mehrangarh Fort) با ۸۱,۲۲۷ متر مربع

این قلعه با نام فورت (Fort) نیز شناخته میشود. در نگاه اول متوجه معماری خاص که مربوط به هندیها میباشد، میشویم. فورت در ارتفاع ۱۲۲ متری بر روی تپهای واقع شده است با دیوارهایی به طول ۳۶ متر و عرض ۲۱ متر. هنگام ورود به این قلعه میبایست ۷ ورودی را طی کنید تا به محوطهی اصلی برسید. این بنا در سال ۱۴۵۹ توسط رائو جودا (Rao Jodha) بنیان گذاری شد هنگامی که میخواست پایتخت را از ماندور (Mandore) به جوادپور (Jodhpur) منتقل کند. این بنا در قرن ۱۷ میلادی توسعه و گسترش پیدا کرد.
۱٫ قلعه مالبورک (Malbork Castle) با ۱۴۳,۵۹۱ متر مربع

قلعه مالبورک، یعنی بزرگترین قلعه جهان، در کشور لهستان واقع شده است. در سال ۱۲۷۴ توسط شوالیههای تتونیک (Teutonic Knights) این قلعه ساخته شد. قلعهای که تتونیکها از آن به عنوان مرکز فرماندهی و کمک به مسیحیان استفاده میکردند. این گروه مداوم قلعه را گسترش میدادند تا اینکه در سال ۱۴۶۶ به کُنیگزبرگ (Königsburg) نقل مکان دادند. اما متاسفانه در طی جنگ جهانی دوم قسمت اعظم این قلعه تخریب شده است.
منبع: برترینها