گزارش آمریکا و ۳ کشور اروپایی به سازمان ملل علیه ماهواره‌بر ایرانی سیمرغ/ اقدام ایران ناقض قطعنامه صادر شده از سوی شورای امنیت است

ایالات متحده آمریکا و سه کشور متحد اروپایی‌اش در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، اقدام ایران در پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ به فضا را «تهدیدآمیز و تحریک‌آمیز»‌ و مغایر با قطعنامه شماره ۲۲۳۱ این شورا دانسته‌اند.

در این نامه که خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه به آن دست‌پیدا کرده، آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه ادعا کرده‌اند که ماهواره‌بر سیمرغ در صورتی که به صورت موشک بالستیک ترکیب‌بندی شود از بُرد و «بار مفید کافی برای حمل کلاهک هسته‌ای» برخوردار است.

چهار کشور در این نامه مدعی شده‌اند اقدام ایران با قطعنامه شماره ۲۲۳۱ شورای امنیت مغایر است. این قطعنامه از ایران می‌خواهد « هیچ فعالیتی مرتبط با موشکهای بالستیکی طراحی شده برای قابلیت حمل سلاح های هسته‌ای، شامل پرتاب با استفاده از چنین فناوریهای موشکهای بالستیک، صورت ندهد.»

مقام‌های جمهوری اسلامی ایران می‌گویند موشک‌های بالستیک ایران برای قابلیت حمله سلاح‌های هسته‌ای طراحی نشده‌اند و به این دلیل آزمایش‌های موشکی ایران ارتباطی با این قطعنامه ندارند.

آمریکا و متحدان غربی این کشور از «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد خواسته‌اند «فعالیت‌های ایران در زمینه موشک‌های بالستیک و پرتاب ماهواره» را در قالب گزارشی «کامل و جامع» به اعضای شورای امنیت گزارش کند.

در بخشی از نامه که خبرگزاری رویترز گزارش داده آمده است: «فناوری‌های لازم برای طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره‌بر، ارتباط نزدیکی با فناوری‌های موشک‌های بالستیک و به ویژه موشک‌های بالستیک قاره‌پیما دارند. بنابراین، این پرتاب، نشان‌دهنده گامی تهدیدآمیز و تحریک‌آمیز از سوی ایران است.»

چهار کشور در ادامه ادعاهای خود نوشته‌اند: «برنامه سابقه‌دار ایران برای ساخت موشک‌های بالستیک کماکان با قطعنامه شورای امنیت مغایر است و در منطقه آثار بی‌ثبات‌کننده دارد.»

گفتنی است ایران روز پنجشنبه ۵ مرداد پرتاب آزمایشی ماهواره‌بر «سیمرغ» را انجام داد و پایگاه ملی فضایی امام خمینی (ره) با پرتاب آزمایشی این ماهواره بر بطور رسمی افتتاح شد.

ماهواره بر سیمرغ قادر است ماهواره های تا وزن ۲۵۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار دهد. پایگاه فضایی حضرت امام خمینی(ره) که نخستین پایگاه سکو ثابت جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود مجموعه عظیمی است که تمام مراحل آماده سازی، پرتاب، کنترل و هدایت ماهواره برها را برعهده دارد.

این پایگاه از نظر فناوری مطابق با استانداردهای روز دنیا طراحی و ساخته شده و قادر است در مرحله نهایی همه نیازمندی های کشور در مدار LEO را نیز پوشش دهد.


منبع: الف