گروه های غذایی کدامند؟
گروه های غذایی کدامند؟
گروه های غذایی
آیا می دانید بدن شما در طول یک شبانه روز به چه مواد غذایی نیاز دارد ؟
به نظر شما گروه های اصلی غذایی کدامند ؟
برای هریک از گروه های اصلی غذایی فهرستی از مواد غذایی تهیه کنید.شما باید بدانید که به طور کلی در طول شبانه روز نیازهای غذایی ما شامل کربوهیدرات ها، پروتئین، چربی، ویتامین ها، مواد معدنی و آب است.برای سهولت کار مواد غذایی در چهار گروه اصلی غذایی طبقه بندی می شوند :
گروه های اصلی غذایی فهرستی از مواد غذایی هستند که از نظر مواد مغذی باهم تشابه دارند و برای تأمین نیازهای غذایی، هر روز باید از آنها استفاده شود. مواد غذایی هر گروه تقریباً ارزش یکسانی دارند و می توانند به صورت جانشین هم به کار برده شوند. هیچ گروهی به تنهایی تمام موادمغذی را در برندارد و باید همه گروه ها استفاده شود.
آنچه باید بدانید :
گروه نان و غلات و مواد نشاسته ای
گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها
گروه شیر و لبنیات
گروه میوه ها و سبزیجات
فهرست مواد غذایی موجود در هر گروه
گروه نان و غلات و مواد نشاسته ای
موادغذایی مانند نان، ماکارونی، گندم، جو و ذرت در این گروه قرار می گیرند مواد غذایی این گروه بیشترین سهم را در تأمین انرژی بدن دارند همچنین حاوی فیبر و انواع ویتامین ها از جمله ویتامینهای گروه B هستند.
گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها
انواع گوشت های قرمز (گوسفند و گوساله)،گوشت های سفید (مرغ و ماهی)، اعضای داخلی بدن (جگر، دل، قلوه، زبان و مغز)، تخم مرغ، حبوبات (نخود، لوبیا، عدس، لپه، ماش) و مغزها (گردو، فندق، بادام، پسته و تخمه ها) در این گروه قرار دارند. این گروه مهم ترین نقش را در تأمین پروتئین مورد نیاز بدن دارند و به علاوه، منابع مهمی برای تأمین آهن و روی و ویتامین ها برای خون سازی محسوب می شوند.
گروه شیر و لبنیات
شیر، ماست، کشک، پنیر و بستنی از نمونه های غذاهای این گروه هستند. غذاهای این گروه، منبع اصلی تأمین کلسیم و فسفر بدن هستند و مصرف آنها برای رشد و استحکام استخوان ها (جلوگیری از پوکی و نرمی استخوان) و دندان ها ضروری است. علاوه بر کلسیم و فسفر، غذاهای این گروه حاوی ویتامین های B و A نیز هست و در سلامت بینایی و پوست نیز موثرند.
گروه میوه ها و سبزیجات
سبزی های برگی، اسفناج، هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی، طالبی، زرد آلو، آلو، هلو، شلیل و انبه از نمونه های این گروه هستند و علاوه بر میوه های تازه، کمپوت ها (میوه های کنسرو شده) و خشکبار (میوه های خشک شده) و آب میوه را نیز می توان جزء این گروه به حساب آورد. میوه ها و سبزی ها منابع اصلی تأمین فیبر، ویتامین و مواد معدنی بدن ما محسوب می شوند. این مواد علاوه بر این که برای رشد و ترمیم بافت ها لازم اند، به علت خاصیت آنتی اکسیدانی خود در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش مهمی دارند.
منبع: مه شو