کژراهه/ دشمن درون را دریابیم

یک سال از اجرای برجام گذشته است. بد نیست در این خصوص یک بازخوانی از رفتار دشمن داشته و تجربیات خود را در گفتگوهای قبل و بعد از برجام جمع‌بندی کنیم. بی‌تردید دیوار بی‌اعتمادی به آمریکا ضخیم‌ تر  و بلندتر از گذشته شده است. دولت یازدهم تجربه گفتگوهای دوجانبه را داشته است. این تجربه هزینه‌های بسیاری بر دوش ملت نهاده که مدت‌ها طول خواهد کشید تا این خسارت را جبران کنیم. آمریکا، انگلیس، صهیونیسم بین‌الملل و نیز زرسالاران جهان، دشمنی آشکار و انکارناپذیر با ملت ایران دارند و این دشمنی را طی ۳۷ سال گذشته هیچ‌گاه پنهان نکرده‌اند.

انقلاب اسلامی ایران نیز فراز و فرودهای زیادی داشته اما همیشه یک حرکت رو به رشد و بالنده را در تمام دوران طی کرده است. انقلاب آسمانی و ارزشی ما همواره مورد تأییدات الهی بوده و شاهد ‌آن هم برخورداری از رهبری هوشمند و مدبر است که با مدیریت بی‌نظیر خود بحران‌های کشور و ملت را از پیچ‌های خطرناک و تند به سلامت عبور داده است.
رهبر معظم انقلاب در دیدار جمع عظیم مردم قم در سالروز قیام ۱۹ دی پس از روشنگری در مورد دشمنان قسم‌خورده نظام به یک دشمن جدی در درون اشاره می‌فرمایند و به همه هشدار می‌دهند که مراقب این دشمن باشیم. رونمایی از این دشمن چیز تازه‌ای نیست اما وصف مختصات آن تازه است.

رهبر فرزانه و بصیر انقلاب از بی‌انگیزگی، ناامیدی، بی‌حالی، بی‌نشاطی و تنبلی به عنوان دشمنان درونی ما نام می‌برند. هر یک از این صفات، سمّ مهلک برای یک انقلابی است. ایشان از زبان پیامبر گرامی و عظیم‌الشان اسلام (ص) از این دشمنان به خدا پناه می‌برند؛ «اللهم انّی اعوذ بک من الکسل و الهرم و الجبن و البخل و الغفله و القسوه و الفتره و المسکنه»؛ اینها دشمن‌های ما هستند. «اللهم انی اعوذ بک من نفس لا تشبع و من قلب لا یخشع و من دعاء لا یسمع و من صلاه لا تنفع» (۱)
بیماری‌هایی که رهبر انقلاب یاد کردند روح یک انقلابی را دچار فرسایش و زمینه‌های سازش و تسلیم به دشمن را فراهم می‌کند.

معظم له سپس از افعالی یاد می‌کنند که می‌تواند دشمن درونی ما باشند؛

۱- اجرای سیاست‌های غلط و بد
۲- رفتارهای بد
۳- اختلافات بی‌وجه
۴- اقدام نکردن، تنگ نظری و تنبلی 

اینکه می‌بینیم ده‌ها مشکل در کشور به وجود آمده بی‌تردید مربوط به اجرای سیاست‌های غلط و بد است. دولت باید بر ریل گذاری اجرای سیاست‌های ابلاغی از سوی رهبری حرکت کند. اگر حرکت روی این ریل سامان می‌یافت با انبوهی از مشکلات روبه رو نبودیم.

 در مورد برجام، رهبری معظم انقلاب دقت‌هایی داشتند، شورای عالی امنیت ملی نکاتی را به عنوان سیاست‌های نظام به تصویب رساند، مجلس نیز در این مورد نکات موشکافانه و شروطی را گذاشت، اما کار بر این روال صورت نگرفت. حتی رئیس جمهور عنوان کردند؛ «ما هیچ توافقی را امضاء نمی‌کنیم مگر آنکه  در اولین روز اجرای توافق تمامی تحریم‌های اقتصادی در همان روز لغو شود.» امروز پس از گذشت یک سال نه تنها بخش عظیمی از تحریم‌ها از جمله تحریم‌های بانکی لغو و حتی تعلیق نشده بلکه تحریم‌های جدیدی نیز اضافه شده است.

مطابق گزارش چهارم وزارت خارجه درباره روند اجرای برجام که دیروز منتشر گردید آمریکا در برداشتن تحریم‌ها کارشکنی می‌کند مجموعا ۲۴۱ شخص و نهاد ایرانی در فهرست تحریم‌های مرتبط باقی مانده‌اند که حداکثر تا هفت سال دیگر از فهرست سه‌گانه شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا و اتحادیه اروپا خارج می‌شوند!

این بدعهدی آمریکا را باید در حین مذاکرات و هنگام توافق پیش‌بینی می‌کردیم. تعجیل در توافق با هیچ مبنای عقلانی سازگار نبود، اما عجله کردند و حاضر نشدند به نقد مشفقانه دلسوزان نظام توجه کنند.

 رفتارهای بد با منتقدان و بی‌سواد و بی‌شناسنامه و کودک‌صفت خواندن آنها، دولت را به این کژراهه کشاند. بازگویی بی‌مهری‌های رئیس دولت یازدهم به منتقدان، تکراری و ملال‌آور است، لذا از بیان آنها خودداری می‌کنم.

یکی از دشمنان درونی و کژراهه‌ها همین اختلافات گوناگون بی‌وجه است. انقلاب از ابتدا از این مقوله آسیب‌های سختی خورده است. اختلاف نظر و اجتهاد متفاوت همیشه باعث رشد و بالندگی انقلاب بوده است، اما وقتی این اختلافات به سمت کژراهه، بی‌وجهی و بی‌منطقی کشیده می‌شود خسارت‌بار است و حتی آیین گفتگو به کنار رفته و کار به اردوکشی و فحاشی و هتاکی می‌رسد و لذا خود را به صورت یک دشمن درونی، نشان می‌دهد. در این وادی، دشمنی دشمنان قسم‌خورده نظام نادیده گرفته می‌شود، حیله‌های آنها مورد اغماض قرار می‌گیرد و از ‌آنچه باید به موقع عمل کنیم غفلت می‌شود. درست ضربه را از همین نقطه می‌خوریم.

انقلاب اسلامی ایران در آستانه ۴۰ سالگی است. امید، نشاط و سرزندگی در نسل سوم انقلاب موج می‌زند. نباید بی‌انگیزگی، بی‌حالی و تنبلی برخی، خاطر جوانان پاکباز و شوریده انقلاب را بیازارد. انقلاب شکوهمند اسلامی مان طی چهار دهه گذشته به بسیاری از اهداف خود رسیده، ابرقدرت‌ها را به خاک مذلت انداخته و قوی، نیرومند و با نشاط جلو می‌رود. انقلاب، اهداف اسلامی شدن جهان و جهانی شدن اسلام  را در دستور کار خود دارد.

این اهداف دست یافتنی است و هرگز دور از دسترس نیست، به شرطی که برخی که به کژراهه رفته‌اند به راه امام (ره) و رهبری انقلاب برگردند و راه‌های غلط و تجربه شده را نپیمایند.
پی‌نوشت:
۱- نهج الفصاحه – پیامبر اعظم (ص) – حدیث‌های ۵۱۰ و ۵۱۸
 
 


منبع: alef.ir