کلاس درس برجام تعطیل است
یک سال قبل، نه دقیقا چنین روزی بلکه ۲۱دیماه دانشآموزان یک دبیرستان در منطقه۱۶ پایتخت برای نخستین بار در کلاس درس برجام شرکت کردند.سال گذشته و در اوج بحثهای مربوط به برجام، وقتی رئیسجمهور حسن روحانی برای آغاز بهرهبرداری از ۵۴۹پروژه آموزشی به دبیرستان «شهیدان سیدفاطمی و دبیریان» در خیابان شهید عراقی نازی آباد رفت، هم این مدرسه را افتتاح کرد و هم در کلاس درسی شرکت کرد که بعدها به «کلاس برجام» معروف شد.
در یکی از کلاسهای مدرسهای که تازه افتتاح شده بود و همه دانشآموزانش روپوش نو پوشیده بودند، زنگ تاریخ بر قرار بود و معلم کلاس هم در حال تدریس مبحث برجام بود. رئیسجمهور به این کلاس رفت و وقتی فهمید دانشآموزان در حال یاد گرفتن مبحث برجام در درس تاریخ هستند، از یکی از آنها خواست که درباره آنچه فرا گرفتهاست، توضیحاتی بدهد.
او هم گفت: «ما در این درس یاد میگیریم که ملت ایران چگونه تحت هدایتهای مقام معظم رهبری، مدیریت رئیسجمهور و عزم راسخ و قدرت استوار خود بر تحریمهای ظالمانه دشمنان فائق آمد.» از جزئیات بیشتر این بازدید خبر دیگری در دسترس نیست چون فیلمهای مربوط به آن نیز صدا ندارند اما خبر این بازدید با جزئیات کم آن با عنوان «روحانی در کلاس درس برجام» مخابره شد. از اینجا بود که نخستین زمزمهها درباره اضافه شدن درسی به نام برجام به مدارس هم آغاز شد.
کلاس برجام
اضافه شدن درسی به نام برجام بعد از بازدید رئیسجمهور از آن مدرسه برای چند روزی سوژه رسانهها بود. خبرنگارها با رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی تماس میگرفتند و او البته تأکید میکرد اضافه شدن چنین درسی نیاز به مصوبه دارد. کمی بعد یعنی در ۱۰بهمنماه سال گذشته مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران از گردآوری ۴سند درباره برجام با عنوان «کلاس برجام» و ابلاغ آن به مناطق خبر داد. بعد هم قرار شد این درس به صورت فوق برنامه و بهعنوان ضمیمه درس تاریخ در دوره متوسطه همه مدارس تدریس شود. علیاصغر فانی، وزیر سابق آموزش و پرورش هم بهمن۹۴ در حاشیه مراسم زنگ انقلاب در یکی از مدارس شهرری در اینباره گفت: «درسی به نام برجام اضافه نشده بلکه مبحثی درباره برجام داریم که ضمیمه درس تاریخ شده و کلا ۴ساعت ارائه میشود تا دانشآموزان با مبحث برجام آشنا شوند.» کمی بعد محتوایی نیز تهیه شد و در اختیار معدودی از دبیرستانهای تهران قرار گرفت.
کلاس برجام اختیاری است
در واپسین روز بهمن سال گذشته اما مدیرکل دفتر تألیف کتابهای درسی اعلام کرد برجام به کتاب درس تاریخ وارد نشده ولی مدارس به خواست خود میتوانند در قالب فعالیتهای فوقبرنامه و مکمل درخصوص برجام به دانشآموزان اطلاعاتی را ارائه دهند.
محمود امانی طهرانی توضیح داد که دفتر برنامهریزی و تالیف کتابهای درسی در اینباره اقدامی نکرده و تاکنون درخواستی برای تولید محتوا یا تأیید آن دریافت نشده و موافقتی نیز صادر نشده است. او با تأکید بر اینکه کلاس درس برجام در برخی مدارس برگزار میشود گفت: «ورود بحث برجام به کتابهای درسی سازوکار خاصی دارد و باید محتوای مورد نظر تولید شده و مورد تأیید شورایعالی آموزش و پرورش قرار گیرد.»
فراموشی کلاس «برجام»
اکنون برجام یکساله شده و خبری از برگزاری کلاس درس چهارساعته آن نیست. معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در اینباره به همشهری میگوید: «همانطور که پیشتر هم اعلام شده درسی به نام برجام اضافه نشده، سال گذشته مدیریت آموزش و پرورش شهر تهران تصمیم گرفت تا بحث برجام در حد ۴ساعت در دبیرستانهای دوره دوم متوسطه ارائه میشود تا دانشآموزان با مبحث برجام آشنا شوند. » علی زرافشان با تأکید براینکه این موضوع مختص شهر تهران بود، توضیح داد: «این نوع تصمیمگیریها در حوزه اختیارات آموزش و پرورش استانهاست.»
تدریس برجام ابلاغ نشده
به گفته مدیران برخی از دبیرستانهای تهران باوجود اینکه امسال هنوز دستوری درخصوص تدریس مبحث برجام ابلاغ نشده است، مدیر یکی از دبیرستانها میگوید: «سال گذشته نیز این موضوع تنها در برخی مدارس تدریس شد و حتی برای ما از محتوایی که برای این منظور تهیه شده ارسال نشد.»
تلاش خبرنگار همشهری برای پیدا کردن مدرسهای که اعلام کند این کلاس را به اندازه همان ۴ساعت و داوطلبانه برگزار کرده به نتیجه نرسید. یک سال پس از برجام؛حالا دستکم کلاس برجام تعطیل است.
دانشآموزان آماده میشوند
در بخشی از مقدمه محتوای تهیه شده کلاس برجام مدارس تهران آمده است: «آموزش و پرورش نیز بهعنوان یکی از ارکان تأثیرگذار و مولد سرمایه انسانی، با درک صحیح از تحولات اخیر و بایدها و نبایدهای آن، با اجرای مؤثر سند تحول بنیادین، دانشآموزان را برای مشارکت هرچه بیشتر در شکلگیری تحولات علمی، اقتصادی و فرهنگی با تأکید بر هوشیاری، دشمن شناسی، تلاش و نوآوری که لازمه عبور از این دوران حساس و سرنوشت ساز است، آماده میکند.
بر همین اساس آگاهی دانشآموزان از مجاهدتهای علمی دانشمندان هستهای و شهدای گرانقدر آن و دیپلماتهای شجاع و غیور کشورمان در موفقیت دیپلماسی هستهای دولت تدبیر و امید آقای دکتر روحانی رئیسجمهور محترم تحت حمایت و رهبری حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) و دستاوردهای آن یکی از الزامات تربیتی و بصیرت افزایی آنان درباره تحولات اخیر و تقویت هویت ملی آنان است.»
منبع: alef.ir