کشنده ترین سرطانها را بشناسید
هرچند خواندن این مقاله لذت خاصی ندارد اما شاید دانستن حقایقی در مورد انواع سرطان های کشنده شما را به سمت رعایت یک سبک زندگی سالم سوق دهد.
به گزارش آلامتو و به نقل از بازده؛ این نوشتار به انواع سرطان شامل ۱۰ کشنده ترین نوع سرطان در جهان می پردازد که بیشترین قربانیان را می گیرند.
بر اساس آمار ۲۰۱۶ انجمن سرطان امریکا، نرخ مرگ در اثر سرطان در کشور امریکا در حال کاهش است.در ۱۹۹۱ این آمار بالاترین رقم را داشت. در آن زمان از هر ۱۰۰۰۰۰ مرگ، ۲۱۵ مرگ در اثر سرطان بود. این رقم از ۱۹۹۱ تاکنون ۲۳ درصد کاهش داشتهاست. همان طور که انجمن سرطان امریکا گزارش کردهاست، نرخ مرگ در میان مبتلایان به ۴ شایعترین انواع سرطان – یعنی سرطان ریه، سرطان رودهی بزرگ، سرطان پستان و سرطان پروستات – در حال کاهش است.
اما با اینکه روشهای بهتر غربالگری و درمان، زندگی خیلیها را نجات میدهد، برخی از انواع سرطانها همچنان بینهایت مرگبار است. سرطانهایی که در این فهرست آمدهاست به احتمال خیلی زیاد در عرض ۵ سال پس از تشخیص بیماری منجر به مرگ خواهدشد. این بر اساس آخرین آمار موسسه ملی سرطان است. در ادامه این فهرست را به ترتیب کمترین نرخ بقا تا بیشترین نرخ بقا در ۵ سال بخوانید.
در ادامه با انواع سرطان های کشنده آشنا شوید:
سرطان لوزالمعده
نرخ بقا در ۵ سال: ۷.۲ درصد
احتمال خطر ابتلا در طول عمر: ۱.۵ درصد
لوزالمعده اندامی شبیه به انگشت است که پشت معدهی شما قرار دارد. این اندام به گوارش کمک میکند، و همچنین هورمونهایی مانند انسولین ترشح میکند که میزان قند و سوخت و سازتان را کنترل میکند.
سابقهی خانوادگی یکی از عوامل خطر برای ابتلا سرطان لوزالمعده است. اگر دیابت، سابقهی ناراحتی معده یا سیروز کبدی دارید، همهی اینها با افزایش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده در ارتباط است، که معمولا بعدها در زندگیتان بروز میکند.
هرچند ممکن است آزمایشهای جدید به تشخیص زودهنگام سرطان لوزالمعده کمک کند، اما این بیماری بسیار مهلک است چون علائم آن به ندرت قبل از سرایت به اندامهای دیگر سرایت بروز میکند.
مزوتلیوما
نرخ بقا در ۵ سال: ۹.۲ درصد
خطر ابتلا در طول عمر: ۰.۷۱ درصد برای مردان، ۰.۱۴ درصد برای زنان
ریه، قلب، و بسیاری از اندامهای دیگر بدن شما در لایهای از بافت نازک به نام مزوتلیوم پیچیده شدهاست. همانطور که از اسمش مشخص است، مزوتلیوما سرطان این بافت نازک است.
بر اساس پژوهشی که در استرالیا انجام شدهاست، در ۸۰ درصد موارد، قرار گرفتن در معرض پنبه نسوز علت ابتلا به این بیماری است. به همین دلیل افرادی که شغلشان لولهکشی، ساختمانسازی، یا دیگر فعالیتهای مرتبط با ساختمان است، بیشتر در معرض خطر هستند.
علائم این بیماری – بسته به محل سرطان در بدن – شامل درد قفسهی سینه، تنگی نفس، و درد یا تورم شکمی است.
سرطان کبد و مجرای صفراوی
نرخ بقا در ۵ سال: ۱۷.۲ درصد
خطر ابتلا در طول عمر: تقریبا ۱ درصد
کبد، که بزرگترین اندام بدن است، زیر ریهی سمت راست قرار گرفتهاست. این اندام نقش مهمی در شکستن موادی که میخورید و استحراج مواد مغذی خوراکیها دارد.
مصرف بیش از حد الکل و تشخیص هپاتیتهای B یا C و نیز دیگر بیماریهای کبدی مانند سیروز، برخی از مهمترین عوامل خطر ابتلا به سرطان کبد است.
به عنوان نشانههای هشداردهنده میتوان به کاهش وزن ناگهانی، کاهش اشتها، و احساس سیری حتی بعد از مصرف مقداری بسیار کمی غذا اشاره کرد. اما این نشانهها با علائم بیماریهای معده و روده همپوشانی دارد، که بسیاری از آنها چندان جدی نیست.
سرطان ریه
نرخ بقا در ۵ سال: ۱۷.۴ درصد
خطر ابتلا در طول عمر: ۷.۱ درصد برای مردان، ۵.۸ درصد برای زنان
هرچند سرطان پستان و سرطان پروستات شایعتر از سرطان ریه است، اما بر اساس گزارش انجمن سرطان امریکا، سرطان ریه بیشترین آمار مرگ را در میان زنان و مردان دارد.
انجمن سرطان امریکا گزارش میکند مانند دیگر سرطانهای کشندهی این فهرست، تشخیص سرطان ریه نیز تا قبل از مراحل پیشرفتهی آن دشوار است. در ۸۰ درصد موارد مصرف دخانیات علت اصلی ابتلا به این بیماری است، و هر چه مدت بیشتری به عادت مصرف دخانیات ادامه بدهید، خطر ابتلا به این بیماری در شما بالاتر میرود.
انجمن سرطان امریکا میگوید اگر مدت زیادی است که گرفتار دخانیات هستید، شاید غربالگری برای سرطان ریه خطر مرگ در اثر سرطان را تا ۲۰ درصد برای شما پایین بیاورد. با پزشکتان در اینباره صحبت کنید.
سرطان کیسهصفرا
نرخ بقا در ۵ سال: ۱۷.۹ درصد
خطر ابتلا در طول عمر: حدود ۰.۰۷ درصد برای مردان و ۰.۱۸ درصد برای زنان
کیسه صفرا نیز مانند لوزالمعده اندامی کوچک است که درون شکم زیر کبد قرار دارد. وظیفهی این اندام نگه داشتن صفرا است، مایعی که در معده به دستگاه گوارش کمک میکند خوراکیها را بشکند. الدن شافر، پزشک، استاد دانشگاه، و پژوهشگر در حوزهی سرطان کیسه صفرا در دانشگاه کلگری، میگوید: : “درد شدید دائمی در ناحیهی بالای شکم میتواند نشانهی اولیهی سرطان کیسه صفرا باشد.”
او میگوید تورم مزمن به علاوهی عوامل ژنتیکی معمول، مهمترین عامل خطر ابتلا به سرطان کیسه صفرا است.
۵ کشنده ترین سرطان بعدی
از لحاظ نرخ بقا در ۵ سال، سرطان مری (۱۷.۹ درصد نرخ بقا)، سرطان رحم (۲۷.۲ درصد)، سرطان معده (۲۹.۳ درصد)، و سرطان مغز (۳۰.۳ درصد)، و نیز برخی از انواع سرطانهای خون در این فهرست ترسناک قرار میگیرد.
هرچند هر یک از این سرطانها عوامل خطر و علائم خاص خود را دارد، اما پژوهشها مدام نشان میدهند ورزش، رژیم غذایی سالم، و حفظ وزن در سطح سالم مطمئنترین روشها برای کاهش خطر انواع سرطانها است.
The post کشنده ترین سرطانها را بشناسید appeared first on آلامتو.
منبع: alamto.com