چگونگی کشت گیاه انجیر و انواع آن
بلندی درخت انجیر به ۴ تا ۹ متر می رسد. انجیرها از نظر چگونگی بارور شدن و میوه دادن به ۳ گروه عمده تقسیم می شوند :
۱- گروهی از انجیر ها به وسیله کل های نر و ماده گل آذین خود بارور می شوند و میوه می دهند. میوه این نوع انجیرها بی دانه است و بیش تر به صورت تازه مصرف می شوند.
۲- بعضی از انجیرها فقط دارای گل های ماده هستند و به وسیله گرده افشانی به کمک بلاستوفاگار میوه می دهند . این نوع انجیرها دانه دار هستند، قند بیشتری دارند و به مصرف خشک کردن می رسند.
۳- بعضی از انجیرها، هم می توانند میوه بی دانه بدهند و هم می توان آن ها را از راه گرده افشانی بارور کرد تا میوه دانه دار بدهند.
درخت انجیر در بعضی از مناطق ۲ تا ۳ بار در سال میوه می دهد. یک نوبت در بهار و نوبت دوم در تابستان و در نوبت آخر، و سوم در پائیز از میوه های انجیر استفاده می شود و از هر ۳ کیلوگرم انجیر تازه نزدیک به یک کیلوگرم انجیر خشک به دست می آید.
انجیر دارای ارزش غذایی بسیار خوبی است. انجیر دارای قند، مواد پروتیک، نشاسته، مواد چرب، سلولز، مواد معدنی، مواد ازته، کاروتن، ویتامین A، ویتامین B6، و C می باشد. این میوه از لحاظ موادی که در خود ذخیره دارد به عنوان یک ماده مغذی بسیار ارزشمند محسوب می شود.
ارزش غذایی و میزان فیبر در انجیر خشک شده به مراتب بیش تر از انجیر تازه می باشد. زیرا مقدار زیادی آب که فاقد ارزش غذایی می باشد را از دست داده است و با کم شدن نسبت مواد غیرموثر به ارزش غذایی آن افزوده می شود.
انجیر یک میوه سهل الهضم است و باید قبل از مصرف غذا مورد مصرف قرار گیرد تا مجازی دستگاه هاضمه و گوارش را تحریک نماید. این میوه امکان هضم و دفع بهتر، غذا را آماده نموده، و سبب تخلیه شکم می شود.
منبع: مه شو