چگونه با تنبلی مقابله کنیم؟

 Laziness

تنبل بودن راحت تر از آنی است که بخواهیم بی خیالش شویم! اما چند لحظه فکر کنید و ببینید چقدر با رسیدن به موفقیت نزدیک هستید؟ همین امروز ترک تنبلی را به اولویت اصلی خود تغییر دهید.

به گزارش آلامتو و به نقل از بازده؛ اگر بخواهیم تعریف تنبلی را بیان کنیم باید بگوییم تمایل به بیکار بودن، هیچ کاری انجام ندادن و مقاومت در برابر تلاش و کوشش. حالتی از انفعال است؛ از این‌که دائما دوست دارید همه چیز همان‌گونه که همیشه بوده‌ است، سر جای خود بماند. حالا برای اینکه از این وضعیت خلاص شویم با ما در این نوشتار همراه شوید تا ۱۲ نکته برای مبارزه با تنبلی به شما بگوییم.

گاهی اوقات از این‌که کمی تنبلی کنیم لذت می‌بریم؛ مثلا وقتی ساعت‌ها کار زیاد انجام داده‌ایم، یا در روزهایی که هوا خیلی سرد یا خیلی گرم است؛ ولی اگر این حالت اغلب اوقات در شما وجود دارد، حتما باید فکری برای‌اش بکنید.

برای این‌که بتوانیم از عهده‌ی وظایف روزانه‌مان برآییم، پربازده و موثر کار کنیم، از حداکثر ظرفیت‌های زندگی‌مان بهره‌مند شویم، و به موفقیت برسیم، باید یاد بگیریم چگونه بر تنبلی غلبه کنیم.

مقاله مرتبط: چگونه تنبلی و تعلل را کنار بگذاریم؟

در ادامه ۱۲ نکته برای مبارزه با تنبلی و بی حوصلگی را مرور می کنیم:

۱. وظایف‌تان را به وظایف کوچک‌تر تقسیم کنید

غالبا به این دلیل از انجام برخی وظایف طفره می‌رویم که خیلی بزرگ، دشوار، خسته‌کننده یا زمان‌بَر هستند.

شکستن یک کار یا وظیفه‌ی بزرگ به چند کار یا وظیفه‌ی کوچک‌تر می‌تواند مشکلات‌تان را حل کند. با این کار، دیگر آن کارهای کوچک‌تر سخت یا ترسناک به نظر نمی‌رسند. به این ترتیب، به جای سر و کله زدن با یک کار بزرگ، با مجموعه‌ای از کارهای کوچک مواجه هستیم که انرژی زیادی از ما نمی‌گیرند.

نه تنها این روش برای انجام کارها و وظایف قابل استفاده است، بلکه آن را می‌توانید برای رسیدن به اهداف و هر چیز دیگری که به آن نیاز دارید یا باید انجام‌اش دهید اعمال کنید. این روش درصد زیادی از تنبلی‌مان و مقاومت درونی را که گاهی اوقات به سراغ‌مان می‌آید، در خود ذوب می‌کند.

۲. استراحت کنید، بخوابید، و ورزش کنید

در برخی موارد، تنبلی به دلیل خستگی و کمبود انرژی به سراغ‌مان می‌آید. اگر این حقیقت در مورد شما صادق است، باید به خودتان استراحت دهید و به اندازه‌ی نیازتان بخوابید، و هم‌چنین به اندازه‌ی کافی ورزش کنید و از هوای تازه و تمیز بهره‌مند شوید.

در برخی موارد، کمبود انگیزه دلیل تنبلی‌ است. می‌توانید از طریق مثبت‌اندیشی، تجسم فکری، و تفکر در مورد اهمیت انجام وظیفه یا کار روزمره یا رسیدن به هدف، انگیزه‌تان را قوی کنید.

۴. چشم‌اندازی از آن‌چه و آن‌که می‌خواهید باشید، برای خود ترسیم کنید

مرتبا به شخصیتی فکر کنید که می‌خواهید همان باشید؛ به اهدافی که می‌خواهید به آنها برسید؛ و به زندگی دلخواهی که می‌خواهید داشته باشید؛ این تفکرات به شما انگیزه‌ی عمل می‌دهند.

۵. به فواید و مزایای عمل بیندیشید

به جای اندیشیدن به دشواری‌ها و موانع، به مزایا و فوایدی بیندیشید که در صورت غلبه بر تنبلی و دست به کار شدن، به آنها دست خواهید یافت. تمرکز بر دشواری‌های انجام یک وظیفه، به ناامیدی، خودداری از عمل و تنبلی می‌انجامد. تمرکز ذهن و توجه بر فواید عمل، و نه بر دشواری‌های آن بسیار حائز اهمیت است.

۶. به پیامدهای تنبلی بیندیشید

برای مبارزه با تنبلی و بی حوصلگی به این بیندیشید که اگر تسلیم تنبلی شوید و وظیفه و کار روزانه‌تان را انجام ندهید، چه اتفاقی می‌افتد. اندیشیدن در مورد پیامدهای عدم انجام کارها، می‌تواند شما را به اقدام و عمل سوق دهد.

۷. در یک زمان فقط یک کار انجام دهید

در یک زمان فقط به انجام یک کار تمرکز کنید. اگر در یک لحظه احساس ‌کنید خیلی کار برای انجام دادن دارید، به احتمال زیاد احساس خواهید کرد در دریایی از کارهای انجام نشده غرق شده‌اید و عاقبت تنبلی بر شما غلبه خواهد کرد.

۸. تجسم فکری

خیال‌پردازی تاثیر به‌سزایی بر ذهن، عادات و عمل‌تان می‌گذارد. در فکرتان تجسم‌ کنید کارها را به آسانی، با انرژی و با اشتیاق انجام داده‌اید. پیش از آغاز انجام یک وظیفه یا حرکت به سوی هدف، یا زمانی که احساس تنبلی می‌کنید، یا وقتی ذهن‌تان نجوا می‌کند کارها را ناتمام رها کنید، این کار را انجام دهید.

این جملات را دائما برای خود تکرار کنید:

“‌من می‌توانم به هدف‌ام برسم.‌”

“‌برای اقدام و انجام هر کاری که می‌خواهم یا باید انجام دهم، به اندازه‌ی کافی انرژی و انگیزه دارم‌.‌”

“‌انجام کارها من را قوی‌تر می‌کند.‌”

“فقط با انجام کارها می‌توان به هدف رسید.‌”

۱۰. کارها را به مثابه‌ی تمرینات فکری و بدنی ببینید

هر کار را مثل تمرینی در نظر بگیرید که قوی‌تر، قاطع‌تر، و مصمم‌ترتان می‌کند.

۱۱. از تاخیر اجتناب کنید

برای مبارزه با تنبلی و بی حوصلگی از تاخیر اجتناب کنید، که شکلی از تنبلی است. اگر کاری را باید انجام دهید، چرا آن را هم‌اکنون انجام ندهید و آن را به پایان نرسانید؟ چرا در پس‌زمینه‌ی ذهن‌تان مدام نق می‌زنید و خود را آزار می‌دهید؟

۱۲. از آدم‌های موفق درس بیاموزید

به آدم های موفق نگاه کنید؛ ببینید چگونه به تنبلی اجازه نمی‌دهند بر آنها پیروز شود؟ از آنها درس بیاموزید، با آنها صحبت کنید، و ارتباط‌تان را با آنها حفظ کنید.

غلبه بر عادت تنبلی فقط از طریق اقدام به انجام مجموعه‌ای از کارها و فعالیت‌های روزانه محقق می‌شود؛ وقتی که تصمیم بگیرید به جای منفعل و بی‌حرکت بودن، دست به کار شوید. هر قوت بر تنبلی غلبه کنید، قوی‌تر می‌شوید. هر وقت دست به کار شوید، توانایی‌تان را برای پیروزی، رسیدن به هدف، و بهبود زندگی‌تان افزایش می‌دهید.

برترین جاهای دیدنی روسیه برای تفریح

۶ راه خانگی برای سفید کردن دندان‌ها


منبع: آلامتو