چه مفاصلی در آرتروز گرفتار می شوند؟

بسیاری از مفاصل به آرتروز مبتلا می شوند ولی گرفتاری بعضی از مفاصل شایع تر از سایر مفاصل است. در اندام تحتانی گرفتاری زانوها بسیار شایع است ولی مچ پاها کمتر گرفتار می شوند. در کشورهای غربی، گرفتاری مفاصل ران (محل اتصال استخوان ران به لگن) نیز شایع است ولی در کشور ایران و کشورهایی مانند چین آرتروز این مفصل به مراتب کمتر از آرتروز مفصل زانو دیده می شود.
گرفتاری زانو ممکن است یک طرفه یا دو طرفه بوده و شدت بیماری در یک زانو بیشتر از زانوی دیگر است.
در انگشتان پا بخصوص انگشتان شست پا آرتروز ممکن است بوجود آید. این مفصل در زن ها بیشتر گرفتار می شود و موجب انحراف شست پا به طرف خارج می شود.
در دست ها مفاصل بین انگشتی انتهائی ممکن است مبتلا شوند که منجر به ضخیم شدن استخوان های مجاور این مفاصل و خمیدگی بند انتهائی انگشتان می گردند. مفاصل بین انگشتی میانی (بین بندهای اول و دوم هر انگشت) نیز همانند مفاصل بین انگشتی انتهائی ممکن است گرفتار شوند که در اینجا نیز ضخیم شدن استخوان ها از علائم مهم می باشد. در این دو نوع مفصل قبل از پیدایش تغییر شکل های استخوانی، ممکن است برای مدتها درد و تورم وجود داشته و بتدریج استخوان ها تغییر شکل دهند. بعد از ایجاد تغییر شکل معمولا درد از بین می رود.
یکی دیگر از مفاصلی که در دست ها مبتلا به آرتروز می شود مفصلی است که در ریشه شست دست قرار دارد و در موقع حرکت شست دست در این مفصل درد احساس می شود.
گرفتاری مفاصل دست در زن ها نه برابر شایع تر از مردان است و این نوع آرتروز در فامیل افراد مبتلا، بیشتر از سایر افراد دیده می شود.
در ستون فقرات گرفتاری مهره های گردن و کمر شایع است. مهره های پشتی (بین گردن و کمر) نیز ممکن است به آرتروز مبتلا شوند. در گرفتاری ستون فقرات علاوه بر درد موضعی در گردن، پشت یا کمر، در مسیر اعصاب در اندام فوقانی یا بین دنده ها و اندام تحتانی نیز ممکن است درد وجود داشته باشد.
منبع: مه شو