چهار رییس فدراسیون‌ در آستانه انتخابات ٩۶ به یک حزب پیوستند

سیدمحمد پولادگر، رییس فدراسیون تکواندو، محمدرضا داورزنی، رییس فدراسیون والیبال، محمد درخشان، رییس فدراسیون جودو و محمود خسروی‌وفا، رییس فدراسیون جانبازان و معلولین و البته رییس کمیته پارالمپیک ایران، چهار رییس فدراسیونی هستند که نام‌شان میان لیست ٢١٠ نفره تشکل اصولگرای «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» دیده می‌شود.

روزنامه اعتماد نوشت: «چند روز پیش بود که خبری عجیب در فضای رسانه‌ای کشور منتشر شد. «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری فهرست ٢١٠ نفره‌ای را منتشر کرد. در این لیست اسامی‌ای چون غلامعلی حدادعادل، مهدی چمران، مهرداد بذرپاش، مسعود زریبافان، علیرضا زاکانی، مرضیه دستجردی، حمیدرضا حاجی‌بابایی و بسیاری از افراد شناخته‌ شده سیاسی دیده می‌شود؛ اما نکته عجیب آنجا بود که در این لیست، نام چهار رییس فدراسیون ورزشی بود که هر چند از لحاظ سیاسی نزدیک به دولت نبودند اما کمتر پیش‌آمده که در این گروه‌بندی‌ها و دسته‌بندی‌ها دیده شوند. سیدمحمد پولادگر، رییس فدراسیون تکواندو، محمدرضا داورزنی، رییس فدراسیون والیبال، محمد درخشان، رییس فدراسیون جودو و محمود خسروی‌وفا، رییس فدراسیون جانبازان و معلولین و البته رییس کمیته پارالمپیک ایران، چهار رییس فدراسیونی هستند که نام‌شان میان لیست ٢١٠ نفره دیده می‌شود.

مطابق قانون این افراد یا باید امضای خود را تکذیب کنند، یا اگر امضا کرده‌اند، پس بگیرند، یا این که از فدراسیون مربوطه استعفا داده و با فراغ‌ بال به فعالیت سیاسی بپردازند. دیده شدن اسامی این چهار نفر در بین حامیان و موسسان «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» یک شوک برای وزارت ورزش و جوانان محسوب می‌شود. در دولت تدبیر و امید روسای فدراسیون‌ها از فعالیت حزبی منع شدند و حال این که چهار رییس فدراسیون‌های مهم در آستانه انتخابات شوراها و ریاست‌جمهوری این گونه وارد یک جریان سیاسی، آن هم در صف رقیب دولت شدند، اتفاقی است که نمی‌شود ساده از آن عبور کرد. حضور آشکارا و اعلام حمایت رسمی برخی از روسای فدراسیون‌های ورزشی در به رسمیت شناختن یک تشکل‌ سیاسی شناسنامه‌دار این روزها با واکنش‌ها و البته پرسش‌های گوناگونی همراه شده است. مشخص است برخی افراد به واسطه حضور در فعالیت‌های دولتی و ریاست فدراسیون‌های ورزشی به چهره شناخته شده‌ای در جامعه تبدیل شده و با توجه به مناسبات داخلی و خارجی، شبکه‌ای از روابط سازماندهی شده را در ارتباط با هیات‌های استانی در اختیار دارند. شبکه‌ای که با توجه به محبوبیت ورزشکاران و چهره‌های ورزشی ذی‌ربط می‌تواند در آرای انتخابات ریاست‌جمهوری یا مجلس تعیین‌ کننده باشد. حالا پس از این اتفاق، همه منتظر واکنش مسعود سلطانی‌فر، وزیر کنونی ورزش و جوانانند. در این میان مهم‌ترین علامت تعجب پیش‌روی محمود خسروی‌وفاست. سه رییس دیگری که نام‌شان در بین حامیان این جبهه اصولگرایان آمده، می‌توانند عنوان کنند گرایش سیاسی خود را نشان داده‌اند و قصد حضور در انتخابات یا کار جناحی را ندارند. محمود خسروی‌وفا یک چهره اصولگراست و سابقه عضویت در شورای شهر تهران را دارد و یکی از اعضای موسس «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» است. حساسیت‌های قبلی درباره سمت و سوی سیاسی اعضای هیات رییسه و ریاست فدراسیون‌های ورزشی پیرامون همین چالش بوده است؛ چرا که به هر حال فعالیت‌های حزبی و سیاسی رییس یک فدراسیون با در اختیار داشتن امکانات ملی، دولتی و حاکمیتی ورزش کشور به یکی از چالش‌های حوزه وزارتی تبدیل می‌شود.

ورزش یکی از فراگیرترین پدیده‌های اجتماعی است. بسیاری از عالمان علوم اجتماعی بر این باورند که ورزش بعد از مذهب بیشترین افراد را در جامعه تحت تاثیر قرار می‌دهد. از این رو ماهیت ورزش به عنوان یک عنصر فرهنگی و تمدنی مقدم بر حوزه سیاست و در کنش متقابل با آن تعریف می‌شود. اعلام حمایت برخی از روسای فدراسیون‌ها به عنوان راس هرم یک رشته‌ِ ورزشی می‌تواند قبل از هر چیز جنبه تبلیغاتی و اعلام همراهی با یک تفکر خاص سیاسی داشته باشد. حتی ممکن است در ادامه به اختصاص منابع ملی و حاکمیتی این رشته‌ها به یک جناح سیاسی خاص منجر شود. موضوعی که همواره در همه دولت‌ها بر پرهیز از آن تاکید شده است. حال باید پرسید آیا روسای فدراسیون‌های ورزشی می‌توانند با استفاده از وجهه ورزشی خود در فعالیت‌های سیاسی و حزبی نقش‌آفرینی کنند؟ آیا فعالیت یک رییس فدراسیون در تشکیلات یک حزب سیاسی، منافاتی با فعالیت‌های عمومی آن فدراسیون ندارد؟

درخشان: مخالفت با دولت حرام است

محمد درخشان می‌گوید: «اگر حضورم در این گروه باعث تضعیف دولت شود یا به معنای مقابله با دولت تلقی شود، یک ثانیه هم در این گروه نمی‌مانم. اجازه نمی‌دهم نگاه سیاسی وارد ورزش شود، مخالفت با دولت را حرام می‌دانم.» گویا درخشان نمی‌دانسته چه نامه‌ای را امضا می‌کند. پولادگر، رییس فدراسیون تکواندو هم امضایش را تایید کرده است. به نظر می‌رسد پولادگر این امضا را فعالیت جناحی نمی‌داند و تنها حمایت از جریان سیاسی قلمداد می‌کند.

داورزنی: وابسته به هیچ جناح سیاسی نیستم

اما رییس فدراسیون والیبال درباره موضع‌گیری‌های سیاسی و حزبی خود بیانیه‌ای رسمی داد. داورزنی با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد که در ٣۵ سال گذشته به دور از جناح‌بندی‌های سیاسی همانند یک سرباز در خدمت نظام جمهوری اسلامی ایران بوده است. او در این بیانیه نوشت: «همه نیروهای ارزشی و انقلابی که به آرمان‌های امام بزرگوار پایبند هستند؛ چه در دولت و چه سایر قوا و نهادها، دغدغه آن را دارند و برای تحقق این آرمان‌ها تلاش می‌کنند. طبیعی است که بعد از گذشت نزدیک به چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی نیروهای پیشرو و انقلابی نگران انحراف از خط و آرمان‌های امام بزرگوار باشند که حاصل عملکرد همه دستگاه‌ها و نهادها در این چهار دهه است و هر حرکتی که برای انسجام نیروهای وفادار به آرمان‌های انقلاب و پایبندی به آن صورت گیرد و کمک به وحدت ملی کند، جدا از خط‌کشی‌ها و جناح‌بندی‌ها رایج باید تقویت شود. در حال حاضر و بیش از همیشه نیازمند وحدت و تقویت این روحیه هستیم که در سایه آن بتوان بر مشکلات اقتصادی و معضلات اجتماعی فایق آمد و همچنین هر حرکتی که برای تضعیف دولت باشد و انسجام و وحدت ملی را نشانه رود، مغایر با آرمان‌ها و منویات مقام معظم رهبری است.»

رییس فدراسیون والیبال ادامه داد: «طی چند روز اخیر تعدادی از دوستان ارزشی مطرح کردند که نیروهای انقلابی و ارزشی به دور از جناح‌بندی‌های موجود و فراجناحی در تلاش هستند که برای تقویت وحدت ملی و انسجام نیروهای انقلابی فعالیتی را سازماندهی کنند که طبیعی است مورد توجه قرار گیرد اما من به عنوان مدیر حرفه‌ای و اجرایی در ٣۵ سال گذشته تلاش کرده‌ام که به دور از جناح‌بندی‌ها وظیفه خود را مانند یک سرباز انجام دهم و برای هیج فرد یا جریان سیاسی کار نکرده‌ام و تا لحظه‌ای که در مسوولیت اجرایی هستم در راه خدمتگزاری مردم عزیزم نیز از هیچ کوششی دریغ نکرده‌ام. در شرایط فعلی ضمن احترام به همه نیروهای انقلابی و دلسوز نظام چه در دولت و چه در سایر قوا و نهادها لازم می‌دانم برای روشن شدن بعضی سوء‌برداشت‌ها ضمن تشکر از همه دوستان یادآوری کنم که خود را وابسته به هیچ یک از جناح‌های سیاسی نمی‌دانم و تلاش خواهم کرد در انجام وظیفه اجرایی خود نهایت مساعی را به‌ کار گیرم و آرزوی توفیقات روزافزون برای همه مدیران ارزشی و انقلابی کشور دارم.»


منبع: alef.ir