چطور می توان از ریزش مو جلوگیری کرد ؟
جلوگیری از ریزش مو
ساختمان اصلی مو از کراتین تشکیل شده که نوعی پروتئین است. پس مصرف غذاهای پروتئین دار برای رشد و نمو مو و جلوگیری از ریزش آن لازم است. بسیاری از غلات و حبوبات، تخم مرغ، ماهی، گوشت، لبنیات و سویا حاوی پروتئین اند. مصرف ویتامین ها و مواد معدنی نیز، که علاوه بر سبزیجات و میوه جات در بعضی از غلات و حبوبات وجود دارند، در رشد مو تأثیر بسزایی دارد.
با توجه به اینکه مصرف زیاده از حد بعضی از این مواد مانند ویتامین A اثر معکوسی بر رشد و نمو مو دارد، بهتر است مصرف ویتامین ها و مواد معدنی به صورت فرآورده های دارویی مانند قرص یا کپسول با مشورت پزشک باشد. رعایت بهداشت مو، شستشو با شامپوی مناسب نوع مو، پرس کشیدن ملایم و منظم (نه زیاده از حد) مو با برس نرم و فاقد دانه های نوک تیز، و خودداری از برس کشیدن مو در زمان خیس بودن آن از نکاتی که مانع ریزش بی مورد مو می شود.
همچنین هر نوع کششی، از جمله محکم بستن موها یا بافتن سفت می تواند از عوامل ریزش مو باشد، ماساژ و دستکاری های شدید و طولانی مدت و استفاده مکرر از سشوار نیز می تواند منجر به ریزش مو شود. به نظر می رسد این شایع ترین علت کم پشتی موی سر در زنان و مردان جوان و میانسال باشد. در این حالت، درمان خاصی برای تسهیل و سرعت بخشیدن به رشد مجدد موها وجود ندارد و خود به خود با قطع عامل محرک به مرور زمان به شکل اولیه باز می گردد.
اما باید توجه داشت در صورتی که عامل تحریک مدت طولانی وجود داشته باشد، ممکنست فولیکول (یا ریشه) ضعیف شود و به ریزش برگشت ناپذیر منجر شود. از میان درمان های مرسوم و متداول ریزش مو، که آن هم باید با مشورت پزشک و در این مورد پزشک متخصص پوست و مو باشد، می توان از تزریق کورتون به ناحیه ریزش مو، تجویز عمومی کورتون (مثلاً خوردن دارو)، مصرف ماینو کسیدیل، آنترالین و دیگری داروهای تخصصی نام برد. پیوند مو به روش پانچ، پیوند پایه دار مو، کاهش سطح پوست منطقه ی طاسی و، در نهایت، استفاده از کلاه گیس از روش های دیگر مقابله با ریزش مو و طاسی سر هستند.
منبع: مه شو