چرا کاهش وزن برای بسیاری از ما با دشواری همراه است؟
گاهی ممکن است برای کاهش وزن سخت تلاش کنید ، اما بعد از گذشت مدت زمان زیاد ، در وزن شما تغییری ایجاد نشود.
دلیل این موضوع ممکن است وجود هورمونی به نام لپتین باشد . لپتین در واقع از کاهش وزن جلوگیری می نماید. سلول های بدن این هورمون را با هدف ایجاد تعادل در سطح انرژی بدن و همچنین وزن ، تولید می کنند. هورمون لپتین با عبور از رگ های مغز و پیوند با گیرنده های عصبی مرتبط با اشتها ، به مغز در تصمیم گیری در مورد میزان غذای مورد نیاز بدن کمک می کنند.
لپتین همچنین فعالیت دستگاه عصبی سمپاتیک را افزایش می دهد و در نتیجه بدن به سوزاندن هرچه بیشتر بافت چربی برای تولید انرژی می پردازد. اما در مواردی بدن در برابر عملکرد صحیح این هورمون از خود مقاومت نشان می دهد.
به طور کلی ، این اتفاق ممکن است زمانی بیافتد که لپتین موجود در خون به مقصد مورد نظر خود برای کنترل اشتها نمی رسد . مقاومت بدن در برابر لپتین همچنین می تواند در اثر عملکرد ضعیف گیرنده های در پیوند با لپتین باشد که در این صورت سیگنال های درستی به سلول ها برای واکنش به لپتین فرستاده نمی شود. جالب است بدانید که در اکثر مواقع چاقی و افزایش وزن در افراد به دلیل مقاومت در برابر لپتین بوجود می آید.
اگر میزان هورمون لپتین در بدن برای مدت زمان طولانی بالا باشد ، شخص حساسیت خود را به این هورمون از دست داده و بنابراین مغز هم از دستورات لپتین برای افزایش سرعت سوخت و ساز بدن و پیشگیری از کاهش اشتها پیروی نمی کند.
مواردی که در این قسمت مطرح می کنیم از مهمترین علایم مقاومت بدن در برابر لپتین بشمار می روند:
افزایش وزن
اشتها و هوس به غذا به صورت غیر قابل کنترل
مصرف بیش از حد مواد غذایی در صورت وجود استرس و اضطراب شدید
گرسنگی های آخر شب
افزایش فشار خون
اختلال خواب
عدم توانایی در کاهش وزن
اشتهای بیش از حد در مورد مصرف قند و شکر
افزایش سطح تری گلیسرید خون
اضطراب مداوم
اشتها به خوردن میان وعده با فاصله ی کمی از وعده ی اصلی
خستگی ، خصوصا بعد از مصرف وعده ی غذاییکاهش وزن
برای بهبود مقاومت بدن در برابر لپتین و انسولین باید مصرف این مواد غذایی را هرچه سریعتر متوقف نمایید :
مواد غذایی پر چرب و با کلسترول مضر بالا
شکر
کربوهیدرات
شیره ی ذرت
از طرفی ، رژیم غذایی شما نیز باید سرشار از مواد اورگانیک و کامل باشد و مصرف غلات را نیز کاهش دهید. می توانید از چربی های مفید ، اشباع شده و یا اشباع نشده ، استفاده نمایید. این نوع از چربی در مواد غذایی مانند آووکادو ، نارگیل ، آجیل ، کره و دیگر محصولات حیوانی اورگانیک وجود دارند. مصرف اسید چرب امگا۳ را نیز فراموش نکنید.
مواد غذایی فرآوری شده بسیار مضر هستند ، و به عنوان جایگزین ، مواد غذایی با فیبر و پروتئین بالا را انتخاب نمایید.
انجام تمرینات ورزشی منظم از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، زیرا ورزش به ایجاد تعادل در تولید هورمون لپتین تا حد زیادی کمک می کند.
مقاومت بدن در برابر لپتین همچنین می تواند در نتیجه ی خواب کم و نداشتن استراحت کافی باشد. پس همیشه به میزان کافی استراحت کنید.
منبع: mahsho.com