چرا نباید مدارس صبح زود کار خود را شروع کنند؟
همه ی مدارس کار خود را ساعت ۷ یا ۷:۳۰ شروع می کنند و بچه ها موظف هستند که صبح زود بلند شوند و به مدرسه بروند. در جدیدترین پژوهش های علمی که صورت گرفته است اطلاعاتی در خصوص برگزاری کلاس ها در ابتدا صبح آماده کرده ایم. توصیه می کنیم که این مقاله را از دست ندهید و حتما مطالعه کنید. با ما همراه شوید.
وقتی مدارس ساعت ۷ یا ۷:۳۰ باز شوند و کلاس ها را ساعت ۹ یا ۹:۳۰ آغاز کنند، این امکان به خانوادهها داده میشود که هر کدام بر مبنای برنامه خودشان، در این بازه ۲ ساعته، فرزندان خود را به مدرسه ببرند یا بفرستند.
خلاصه نتایج پژوهش های علمی در مراکز معتبر دانشگاهی جهان در مورد آغاز کار کلاس در شیفت صبح :
۱ – ذهن کودکان و نوجوانانی که در سن مدرسه هستند، تا قبل از ساعت ۹٫۵ – ۹ به آمادگی کامل برای یادگیری ایدهآل نمیرسد.
۲ – زود برخاستن از خواب، میزان یادگیری دانش آموزان را کاهش میدهد.
۳ – دانش آموزان مدارسی که دیرتر آغاز به کار میکنند، نمرات بهتری در درس ها میگیرند.
۴ – ساعت بیولوژیک نوجوانان طوری طراحی شده است که آنها به طور طبیعی، نزدیک به نیمه شب میخوابند (حدود ساعت ۲۳).
۵ – دانش آموزان به ۸ تا ۹ ساعت خواب شبانه نیاز دارند و کمبود دریافت خواب شبانه، آسیب های جدی به سلامت و روند یادگیری آنها وارد میکند.
لذا با توجه به همه این یافته های علمی، بهتر است مدارس در شیفت صبح، یک و نیم الی دو ساعت دیرتر کار خود را آغاز کنند.
مخالفان چه می گویند؟
* به جای آن که بچه ها دیر بیدار شوند، باید آنها را ملزم کنیم که شب ها زودتر بخوابند تا کسری خواب نداشته باشند.
تحلیل: ساعت بیولوژیک بدن انسان از ۱۰-۹ سالگی به بعد، به طور اتوماتیک، دچار یک الی دو ساعت تاخیر میشود. به این معنا که اگر کودک شما تا قبل از این، ساعت ۲۱ تا ۲۲ به راحتی می خوابید، از ۹ سالگی تا حدود ۲۰ سالگی، با یکی دو ساعت تأخیر میخوابد و این یک پدیده کاملاً طبیعی است.
* اگر مدارس، دیرتر از ادارات آغاز به کار کنند، تکلیف دانش آموزانی که توسط والدین کارمند به مدارس رسانده میشوند چیست؟ آیا باید ادارات هم دیرتر آغاز به کار کنند؟ آیا این تن پروری نیست؟
تحلیل : توجه کنیم که بحث درباره ساعت آغاز به کار “دانش آموزان” مدارس است نه کارمندان. به نظر ما هم باید ادارات، کارخانه ها، شرکت ها و نهادهای دیگر کار خود را صبح زود آغاز کنند. قرار نیست دچار تن پروری و پرخوابی شویم؛ مخصوصاً در شرایط کنونی که کشور به کار و تلاش بیشتری نیاز دارد.در چنین شرایطی، اکثریت دانش آموزان، بعد از خواب کافی، ساعت ۹ به مدرسه می رسند و آن دسته از دانش آموزان که به لحاظ خانوادگی باید زودتر از خانه خارج شوند، زودتر به مدرسه می روند.
اما تکلیف دانش آموزانی که والدین کارمند دارند چیست؟
پیشنهاد ما این است که مدارس، مانند شرایط کنونی، از ساعت ۷:۳۰ – ۷ باز باشند و کار پذیرش دانش آموزان را آغاز کنند. فراموش نکنیم که پرسنل مدرسه، بزرگسال و کارمند هستند و باید صبح اول وقت، کار خود را آغاز کنند.وقتی مدارس ساعت ۷ یا ۷:۳۰ باز شوند و کلاس ها را ساعت ۹ یا ۹:۳۰ آغاز کنند، این امکان به خانواده ها داده میشود که هر کدام بر مبنای برنامه خودشان، در این بازه ۲ ساعته، فرزندان خود را به مدرسه ببرند یا بفرستند.با اجرای این برنامه، اکثریت بچه ها خواب کافی بر مبنای ساعت بیولوژیک خود دریافت میکنند و گروه دیگری که ناچار هستند زودتر به مدرسه بروند، در ابتدای حضور در مدرسه که ذهن شان آمادگی کامل یادگیری ندارد، مشغول فعالیت های سازنده تری می شوند.این منطقی نیست که چون نمیتوان همه بچه ها را ساعت ۹ به مدرسه ببریم، پس باید همه شان را ساعت ۷ راهی مدرسه کنیم! بهتر است پروژه نجات را درباره هر تعداد که بتوانیم، اجرا کنیم.
* اگر مدارس را دیر شروع کنند، باید دیر هم تمام کنند و بچه ها مجبورند ساعات زیادتری از بعد از ظهر را در کلاس بمانند؛ این کار، آنها را خسته تر میکند.
– نقد وارد شده درست است. برای حل این مشکل، باید مشکل بزرگتری را از بین برد و آن حجم بالای برنامههای درسی روزانه است.باید به ویژه در دوران ابتدایی از حجم مطالب درسی و ساعات حضور در مدرسه کاست (حتی اگر تغییری در ساعت آغاز به کار مدارس ندهند).این باور غلطی است که فکر کنیم بچههایمان هر چه بیشتر سر کلاس باشند، انسانهای موفق تری خواهند شد!
* برخی از مدارس دو شیفته هستند؛ اگر شیفت صبح با تاخیر شروع شود، شیفت بعد از ظهر، خیلی دیر تمام میشود.
– اگر اصلاح ساختاری شود و طول کلاس ها کوتاه شود، این مشکل حل میشود ولی تا آن موقع – که به نظر پروسه ای طولانی است – می توان در مدارس دو شیفته، ساعات کاری مدارس را تغییر نداد یا کمی تغییر داد.
به فکر بچههایمان باشیم، آینده آنها و آینده ایرانی که تنها سهم ما از زمین است.
منبع: عصر ایران
منبع: دکتر سلام