چرا نباید اپل را تحریم کرد؟
تحریم محصولات اپل فایده ندارد، نه دردی از ما دوا میکند نه سیگنالی برای تیم کوک میفرستد. واقعیت این است که هشتک زدن و تحریم و حقوق از دست رفته کاربران ایرانی را به آن ها برنمی گرداند چرا که درآمد اپل از بازار ایران تنها سالانه یک میلیارد دلار است!

آذری جهرمی وزیر ارتباطات بعد از حذف تپسی در توییتر خود نوشت: ۱۱ درصد بازار گوشیهای موبایلی کشور ما در دست اپل است؛ احترام به حقوق مصرف کننده یک اصل است که اپل آن را رعایت نکرده است.
بعد از این توییت، موجی در بین کاربران توییتر برای تحریم اپل به راه افتاد. نظرسنجیهای مختلفی برگزار شد و در یکی ازمهمترین آنها، ۴۷ درصد کاربران گفتند این گوشی محبوب را تحریم خواهند کرد. اما تحریم اپل برای ایرانیها چقدر کارکرد دارد؟
ایمان اسلامیان، کارشناس و تحلیلگر بانکی به پول نیوز گفت: اپل شریانهای درآمدی گسترده و مختلفی دارد. تصور کنید، فقط یکی از ردیف های درآمدی این کمپانی آمریکایی، از محل قراردادش با گوگل جهت استفاده از مرورگر کروم روی دستگاه های خود است. بر این اساس، اپل سالانه ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار کسب درآمد میکند!
Businessinsider در آخرین گزارشی که از درآمد اپل منتشر کرده، گفته است که این کمپانی در ۳ ماه نخست سال میلادی ۲۰۱۷، ۱۱ میلیارد دلار سود خالص از درآمد خود کسب کرده است. درآمد اپل در این مدت را ۵۲.۹ میلیارد دلار اعلام کردهاند.
همچنین بر اساس آمارهایی که این سایت منتشر کرده، اپل در این سه ماه موفق به فروش ۵۰.۷۶ میلیون دستگاه آیفون شده است و آمار فروش ۸.۹ میلیون تبلت و ۴.۱ میلیون دستگاه کامپیوتر شخصی هم در کارنامه سه ماه نخست این کمپانی وجود دارد.
این آمار و ارقام را یک گوشه ذهنتان نگه دارید. آخرین آمارهای رسمی کشورمان می گویند که ۱٫۲ میلیون دستگاه گوشی اپل در کشور وجود دارد و درآمد اپل از ایران را تنها ۱ میلیارد دلار تخمین زدهاند؛ کمتر از یک پنجاهم درآمد سه ماه اخیر این کمپانی!
فراموش نکنید که این یک میلیارد دلار، درآمد اپل است و نشاندهنده سود اپل از بازار ایران نیست. حالا با این اوصاف، فکر میکنید تحریم محصولات این کمپانی، چه کمکی به کاربران اپل در ایران میکند؟ آیا بهتر نیست که برای یک بار هم که شده به جای سوار بر موج های احساسی شدن، مطالبات خود را هدفمند و از مجراهای قانونی پیگیری کنیم؟
منبع: پول نیوز