پیشگیری از پیری با گوجه فرنگی
یکی از بهترین سبزی هایی که خاصیت به تأخیر انداختن فرآیند پیری را به آن نسبت می دهند، گوجه فرنگی است. این سبزی در هر ۱۰۰ گرم خود دارای ۶۲۰ میکروگرم بتا کاروتن (پیش سازویتامین A) است.
این ویتامین با تقویت سیستم ایمنی و دخالت در رشد و ترمیم بافت ها، موجب حفظ پوست شده و اگر به میزان کافی به بدن نرسد خشکی و زبری پوست و شکنندگی مو و ناخن ها را به همراه دارد. دانشمندان دانشگاه کنتاکی عقیده دارند افرادی که روزانه از گوجه فرنگی بیش تری استفاده می کنند، دیرتر پیر شده و کم تر به سرطان مبتلا می شوند.
آن ها با مطالعه ای که روی ۸۸ زن بالای ۷۵ سال انجام دادند، دریافتند: افرادی که به طور منظم از گوجه فرنگی استفاده کرده اند، میزان قابل ملاحظه ای لیکوپن در خونشان وجود دارد که به دلیل خواص آنتی اکسیدانی این ترکیب، افتادگی پوست و بروز چین و چروک که همگی براثر فعالیت هرچه بیش تر رادیکال های آزاد در بدن ایجاد می شود، ناشی شده است، به علاوه، آن ها می افزایند، یک گوجه فرنگی می تواند ۳۶ درصد از نیاز روزانه افراد را به ویتامین C تأمین کند که این مقدار در گوجه فرنگی پخته بسیار کم تر می شود. وجود این ماده مغذی به همراه بتاکاروتن و لیکوپن، کمپلکس عظیمی از آنتی اکسیدان ها را به همراه دارد که از بروز پیری زودرس جلوگیری می کند. به این منظور توصیه می شود آن را به همراه انواع جوانه ها (به ویژه جوانه گندم) و کلم بروکلی مصرف کرد تا این اثرات چند برابر شود.
مصرف ادویه جات و مبارزه با لخته های خطرناک
برای آن که رگ ها از لخته های خطرناک در امان بمانند ادویه های متد اول را مصرف کنید. دکتر کریشناسریواستاوا از دانشگاه اودنس دانمارک یازده ادویه را مورد آزمایش قرار داد و پی برد که هفت نوع آن از تجمع پلاکت های خون جلوگیری می کنند. از همه تواناتر میخک، زنجبیل، زیره سبز و زرد چوبه بودن. او می گوید : «میخک از این لحاظ حتی از آسپرین نیز قدرتمندتر است»
عامل فعال و اصلی میخک احتمالاً ایوجنول است که حتی پس از آن که پلاکت ها «متراکم» می شوند از ساختار آن ها محافظت می کند. او می گوید که ادویه های یاد شده از طریق سامانه پروستاگلاندین به همان طریقی که آسپرین، سیر و پیاز عمل می کنند تأثیر خود را می گذارند. برای مثال، همه ادویه ها تولید ترومبوکسین را – که محرک تجمع پلاکت ها است- متوقف می کنند. بنابه گفته دکتر سریواستاوا، ترکیبات زنجبیل در جلوگیری از سنتز شدن پروستاگلدندین، قوی تر از دارو ایندومتاسین است که توانایی آن در این زمینه شهرت دارد. عامل موثر این کار جینجرول، یکی از اجزای زنجبیل است که از لحاظ شیمیایی به آسپرین شباهت دارد.
منبع: مه شو