پهلوگیری نخستین کشتی هندی با ۳۰۰ کانتینر کالا در بندر چابهار

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان وبلوچستان گفت: نخستین کشتی هندی با ۳۰۰ کانتینر کالا شامل برنج وارداتی در بندر شهید کلانتری چابهار پهلو گرفت و در حال تخلیه بار است.

بهروز آقایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تجار و بازرگانان ایرانی و خارجی می ‌توانند از هندوستان به صورت مستقیم کالاهای خود را در چابهار تخلیه و بارگیری کنند.
وی ادامه داد: تبادل مستقیم کالا از کشور هندوستان به بندر چابهار ۷۵۰ دلار صرفه جویی در هر کانتینر ۴۰ فوتی را به همراه دارد.

وی افزود: هزینه حمل دریایی هر کانتینر ۴۰ فوتی از هندوستان به بندر چابهار سبب کاهش ۵۰۰ دلار در هزینه حمل می شود.

وی تاکید کرد: راه اندازی خط مستقیم جابه جایی کالا بین کشورهای حوزه خلیج فارس می تواند به رونق و توسعه این منطقه کمک شایانی کند.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: پس از تکمیل و بهره برداری فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار کشتی های بزرگ اقیانوس پیما قابلیت پهلوگیری را در این بندر خواهند داشت که این امر سبب رونق و توسعه اقتصادی این منطقه می شود.

آقایی اظهار داشت: پس از تکمیل طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار در فاز نخست ظرفیت آن از ۲ و نیم میلیون تن به هشت و نیم میلیون تن ارتقا پیدا خواهد کرد.

وی افزود: تخفیف ۸۵ درصدی در انبارداری کانتینرهای صادراتی و تخفیف ۷۵ درصدی در انبارداری کانتینرهای وارداتی در بندر راهبردی چابهار اعمال می شود.

وی ادامه داد: برای حمایت از صاحبان کالا علاوه بر وجود معافیت ۱۰ درصد تخفیف سود بازرگانی برای کالاهای وارداتی و ۳۰ درصد تخفیف بر هزینه حمل و جابجایی (THC) نسبت به سایر بنادر کشور اعمال می شود.

وی بیان کرد: تخفیف حمل کانتینر شامل ۳۰ درصد بر عوارض بندری کشتی کانتینر وارده، اعمال تخفیف پلکانی بر اساس حجم به هزینه حمل و جابجایی خطوط لاینر و تخفیف هزینه انبارداری، تخفیف بر کالاهای غیر کانتینری شامل ۳۰ درصد برای جابجایی و انبارداری در مقایسه با سایر بنادر کشور از جمله بسته های تشویقی است که می تواند برای جذب ترافیک کالا و رونق محور شرق کشور تاثیرگذار باشد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: چابهار یکی از بهترین نقاط برای جابجایی کالاهای ایران و کشورهای همسایه به سایر نقاط دنیا است.

آقایی اظهار داشت: بندر چابهار به عنوان یکی از بنادر مهم در جنوب ایران و در بخش شمالی دریای عمان قرار گرفته است که به علت موقعیت استراتژیک و دستیابی به آبهای آزاد بین المللی جایگاه ویژه ای در مبادلات ایران با سایر کشورهای منطقه دارد.

به گزارش ایرنا چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از ۲ شهر چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، ۶ دهستان و ۴۳۸ روستا تشکیل شده است.


منبع: عصرایران