پایتخت، دارای بدترین پایگاههای اورژانس
سرپرست اورژانس کشور که روز گذشته گزارشی را از وضعیت مجموعه اورژانس برای اعضای شورای شهر تهران ارائه داد، تأکید کرد: امروز بدترین پایگاههای اورژانس در تهران قرار گرفته است و شرایط مناسبی ندارند.
به گزارش شرق، کولیوند به حادثه پلاسکو و حادثه تروریستی تهران اشاره کرد و گفت: در هر دو، به عنوان اورژانس در کمترین زمان ممکن به محل حادثه رسیدیم و بهترین خدمات را ارائه دادیم. حتی در حادثه پلاسکو از یکی از کشورهای اروپایی دو دستگاه وارد کردیم که درصد مصدومیت افراد را نشان میداد که این دستگاهها، در معدن یورت نیز استفاده شد؛ اما باوجود همه تلاش پرسنل اورژانس، اگر اتفاقات مشابهی در تهران بیفتد، توان پاسخگویی به نیازها را نداریم و ممکن است از خدمات اصلی خود باز بمانیم.
وی افزود: در حادثه تروریستی حرم و مجلس شورای اسلامی، با توجه به اینکه در حرم مطهر امام راحل پایگاه داشتیم، بلافاصله به محل حادثه رسیدیم و در مجلس شورای اسلامی نیز پس از چهار دقیقه گروهی از آمبولانسهای ما در محل مستقر شدند و مصدومان صحنه را به بیمارستانها رساندند؛ اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که برای شرایط مشابه، نیازمند امکانات و نیرو هستیم. برای مثال در برگزاری مراسم روز قدس، تنها چهار دستگاه اتوبوسآمبولانس در تهران داریم. بیتردید نیازمند این هستیم که تعدادی اتوبوسآمبولانس برای شهر تهران خریداری شود تا بتوان در بحرانها، شرایط بهتری را فراهم کرد.
سرپرست اورژانس کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود به قوانین شهرداریها اشاره کرد و افزود: در یکی از مواد قوانین شهرداریها آمده است که ١٠ درصد از بودجه شهرداریها به تأمین تجهیزات بهداریها تخصیص داده شود. ما با توجه به وقوف بر مشکلات بودجهای شهرداری تهران، درخواست تخصیص ١٠ درصد را نداریم؛ اما درخواست میکنیم مقداری از بودجه را برای تجهیزکردن اورژانس اختصاص دهند. در حقیقت درخواست داریم در بحث مبلمان شهری شهرداری تهران، فوریتهای درمانی و پزشکی نیز پیشبینی شود. بیتردید هرچه کیفیت و سرعت این کار بالاتر برود، حتما شهروندان سود آن را میبینند.
وی تأکید کرد: امیدواریم مجموعه مدیریت شهری در تجهیز پایگاههای ما کمک کنند؛ چراکه امروز بدترین پایگاههای اورژانس در تهران قرار گرفته است و شرایط مناسبی ندارند. امیدواریم با کمک مدیریت شهری بتوانیم پایگاههای مناسب و در دسترسی را ایجاد کنیم و علاوه بر تجهیز پایگاهها، امکان خرید اتوبوسآمبولانسها نیز فراهم شود.
وی درباره سؤال یکی از اعضای شورای شهر تهران مبنی بر استقرار پایگاههای اورژانس در ایستگاههای مترو گفت: با سازمان پدافند غیرعامل و متروی تهران صحبتهایی انجام شده که از طریق تونلهایی، بیمارستانهای نزدیک به خطوط مترو به شبکه ریلی متصل شوند تا بتوان در هنگام بحران، از مترو برای افزایش سرعت خدماترسانی استفاده کرد.
کولیوند درباره قدیمیبودن سیستم بیسیم اورژانس تهران که از سوی حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران، به آن اشاره شده بود، گفت: تمام بیسیمهای اورژانس تهران دیجیتال شده و نرمافزار آن بهروزرسانی شده است. امیدواریم مدلی مانند اسنپ را برای پزشکان و پرستاران برای افزایش سرعت عملکرد ایجاد کنیم.
وی همچنین از درخواست خود برای ارائه گزارش به شورای شهر تهران از زمان وقوع حادثه پلاسکو خبر داد و افزود: از زمان حادثه پلاسکو، درخواست ارائه گزارش کردم که شرایط آن تا امروز مهیا نشده بود. بیتردید استفاده از خطوط اضطرار اتوبانها میتواند در کاهش زمان انتقال بیماران به مراکز درمانی مؤثر باشد و به ما کمک بسیاری کرده است. در بسیاری از خیابانها، خط ویژه لازم است که میتواند به اورژانس تهران کمک بسزایی کند.
در این جلسه، اعضا درباره عملکرد اورژانس اظهاراتی داشتند و رحمتالله حافظی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران، با اعلام اینکه تهران با کمبود ٣٧٣ پایگاه اورژانس مواجه است، گفت: بر اساس استانداردها، برای هر ١۶ هزار نفر، باید یک پایگاه اورژانس وجود داشته باشد و با احتساب جمعیت ثابت ٨,۵میلیوننفری شهر تهران، پایتخت به ۵٣١ پایگاه اورژانس نیاز دارد که درحالحاضر، ١۵٨ پایگاه موجود است و ٣٧٣ پایگاه از استانداردها عقب هستند.
وی ادامه داد: ضعیفترین اورژانس کشور، اورژانس تهران است. همان زمان اعلام کردم آقای وزیر، قبل از اینکه اورژانس تهران دچار ایست قلبی شود، کاری کنید و باید مداخله، ملاحظات و حمایتهای لازم انجام شود. البته درخواست دیگری از وزیر بهداشت در خرداد ١٣٩۴ درباره بالگردها داشتم که رئیس اورژانس کشور نیز درخواست کردند. درحالحاضر، باید بر اساس استانداردها ١٢۴ پد بالگرد داشته باشیم؛ اما از این تعداد، فقط ۴٩ پد داریم که اینها نیز غیراستاندارد است. همچنین درخواست کردیم شهرداری در بلندمرتبهسازی و فضاهای عمومی که امکان فرود بالگرد در آنها وجود دارد، پیشبینی لازم را به عمل آورد.
حافظی تأکید کرد: درحالحاضر فقط ١١ پایگاه اورژانس در ایستگاههای آتشنشانی مستقر است. انتظار داریم شهرداری این مشکل را حل کند؛ زیرا عملیاتی که در آن تیم اورژانس در کنار تیم آتشنشانی حضور داشته است، مأموریت موفقیتآمیزتری بوده است.
منبع: الف