وزیر علوم: ۲۳۰ پروژه تحقیقاتی مشترک با شرکتهای خارجی داشتهایم
وزیر علوم گفت: رشد علمی سال ۲۰۱۶ نسبت به ۲۰۱۵ رشد قابل قبولی بوده به گونهای که در بین ۲۵ کشور برتر دنیا هستیم.
به گزارش تسنیم، محمد فرهادی بعد از ظهر امروز در مراسم افتتاح فاز ۲ دانشگاه مهندس سعیدی دانشگاه کاشان ضمن اشاره به پروژههای افتتاح شده در این دانشگاه اظهار داشت: دانشگاههای ما باید کارآفرین باشند و اقدامات خوبی در چند سال اخیر در تحقق این مهم صورت گرفته است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: از بازبینی و بازنگری کتب درسی تا اختصاص دورههای کارآموزی و کارورزی ویژه برخی دروس در دستور کار قرار گرفته و در کارورزی نیز باید ۱۵۰ هزار نفر این دورهها را بگذرانند که ۸۰ هزار نفر آنها مشخص شده و از دیگر اقدامات در دستور کار مشارکت با شرکتهای دانش بنیان است.
فرهادی خاطرنشان کرد: بیش از ۳۰۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که حدود ۱۰۰۰ شرکت در پارکهای علم و فناوری مستقرند و ۳۸ پارک علم و فناوری نیز در کشور فعالند و بیش از ۳۰ هزار فارغ التحصیل دانشگاهی نیز در این شرکتها مشغول به کارند
وی ابراز داشت: رشد علمی سال ۲۰۱۶ نسبت به ۲۰۱۵ رشد قابل قبولی بوده به گونهای که در بین ۲۵ کشور برتر دنیا هستیم و میزان تولیدات علمی ما از ۲۱۶ مورد در سال ۲۰۱۵ به ۳۶۸ مورد در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته و نشان دهنده رشد ۷۰ درصدی است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ابراز داشت: در سال ۲۰۱۲ هیچ دانشگاهی از کشور در شاخص لایدن هلند قرار نگرفته اما در سال ۲۰۱۷ تعداد ۱۸ دانشگاه کشور جزء ۹۰۰ دانشگاه برتر دنیا هستند و امید است در آینده شرایط بهتر شود.
فرهادی بیان کرد: با وزارت صنعت در قالب حمایت از آیین نامههای دانشجویان به توافقات خوبی رسیدهایم و در کارآموزی نیز به توافقاتی جهت حضور دانشجویان در صنعت رسیدیم و دستورالعمل آن نیز بین دو وزارت خانه تهیه و ابلاغ شده است.
وی اذعان داشت: ۱۱۲ مرکز نوآوری در دانشگاههای کشور راه اندازی شده و این نوید میدهد که دانشگاهها باید به این سمت حرکت کند و تعامل بسیار جدی و ارزندهای را با مراکز معتبر علمی داشتهایم و در همین راستا ۹ دانشگاه ما چندین رشته دکتری را با دانشگاههای برتر به صورت مشترک در کشور آغاز شده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ۲۳۰ پروژه تحقیقاتی مشترک با شرکتهای خارجی داشتهایم، تاکید کرد: ۸٫۵ میلیون یورو قراردادهای تحقیقاتی با اتحادیه اروپا منعقد شده و در سال ۹۵ بیش از ۲۸۰۰ فناوری در مراکز رشد و پارکهای فناوری ایجاد شده و ۲۲۵ مورد نیز صادر شده است.
فرهادی گفت: ۱۴۰۰ میلیارد تومان تفاهم و قرارداد برای تجهیزاتی که در داخل تولید شده است، منعقد شده و ۱۳۱ آزمایشگاه مرکزی در کشور در حال تجهیز است و ۱۰ مرکز به عنوان مرجع در سال جاری طبق برنامههای صورت گرفته با مشارکت ژاپن تجهیز میشوند و در این عرصه نیز خیرین مشارکت قابل تقدیری داشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: ۶۱ بنیاد حامیان علم و فناوری در سراسر دانشگاههای کشور وجود دارد و از نظر فضای کاربردی ۲ میلیون متر مکعب خیرین فضاهای مختلف آموزشی و رفاهی ویژه دانشگاه ها ایجاد کرده اند.
منبع: الف