نیکوتین (سیگار) چه تاثیری بر سلامت افراد مبتلا به دیابت دارد ؟

دخانیات در افراد دیابتی و غیر دیابتی اثرات سوء گوناگونی دارد. نیکوتین موجود در سیگار عروق خونی را تنگ می کند. از آنجایی که بیماران دیابتی خود مستعد بیماری رگی و اترواسکلروز هستند، لذا بایستی از کشیدن سیگار خودداری کنند. زیرا سیگار استعداد نهفته آنان را برای ابتلا به بیماری قلبی عروقی تشدید می کند.
اگر دیابتی هستید نباید سیگار بکشید و اگر سیگاری هستید، باید فورا ترک کنید.
مصرف مواد سکراور برای تمام افراد علی الخصوص بیماران از نظر شرع مقدس حرام و از نظر علم پزشکی مضر می باشد.
ایجاد روش مناسب تغذیه
شیوه غذایی شامل چه، کی، کجا و چرا می خورید، می باشد که وابسته به خصوصیات فردی می باشد. رفتار غذایی و روش تغذیه کلا به تجارب غذایی گذشته و طعم مربوط می باشد. بعلاوه استرس و فشارهای روزمره زندگی نیز در آن اثر می گذارند. برنامه های گیج کننده، مواظبت ها و مسئولیت های فامیلی، شغل های پردردسر و استرس زا، مسافرت و رفت و برگشت های طولانی جزو عواملی هستند که در تغذیه روزمره ما اثر می گذارند، به علت این که عادات غذایی در طی سالیان متمادی پی ریزی شده اند لذا تغییر آنها نیز مشکل می باشد.
اما از طریق نظریات و باورهای فعلی می توان در عادات و رفتار غذایی تغییر یا تعدیل بوجود آورده و آن را بهبود بخشید. برای این کار ابتدا بایستی عادات غذایی اخیرتان بررسی شوند. برای مدت ۱ هفته برنامه غذایی روزانه خود را یادداشت کنید و این یادداشت باید شامل-چه چیز، کی و چه وقت، کجا و چرا خورده اید، باشد.
این که غذای شما چه وقت درست تر و بموقع و بدون انحراف بوده است یادداشت کنید. رک و صحیح ولو این که انتخاب نادرستی داشتید باز یادداشت کنید. محل غذا خوردن بخصوص اگر پرخوری کرده اید مهم می باشد. مثلا آیا پرخوری کرده اید در حالی که در جلوی یخچال ایستاده بودید؟ و یا در بستر خود بودید؟ علت غذا خوردن نیز مهم است. آیا صرفا به علت گرسنگی بوده است و یا به علت عصبانیت و یا افسردگی میل کرده اید؟
منبع: مه شو