نکاتی درباره ی دیسکوئید و تماسی تحریکی
دیسکوئید
علت دقیق آن هنوز مشخص نشده است ولی ممکن است استرس مزمن یکی از دلایل آن باشد. علاوه بر این، عفونت استافیلوکوکی و آزاد شدن آنتی ژن های باکتری نیز ممکن است محرک این بیماری باشد. ضایعات معمولا در اندام های افراد مذکر میان سال دیده می شود، به خصوص در سطوح اکستنسور که به صورت پلاک های بسیار خارش دار به قطر ۵ سانتی متر یا کمتر هستند. این ضایعات به صورت وزیکول و دلمه در می آید و به مدت چند ماه باقی می ماند، معمولا در همان محل مجددا بروز می کند.
تماسی تحریکی
این شایع ترین شکل اگزمای تماسی است. احتمالا ۸۰% موارد ابتلا را تشکیل می دهد. محرک های قوی، واکنش حاد و مشخصی را ایجاد می کنند ولی محرک های ضعیف تر برای ایجاد مشکلات مشابه، به گذشت چندین ماه و حتی چند سال از زمان مواجهه نیاز دارند. این اگزما معمولا دست ها و ساعده ها را به عنوان شایع ترین اعضای بدن که در تماس با مواد شوینده، روغن های صنعتی، حلال ها و غیره هستند، درگیر می کند. بسیاری از مردم با پوست خشک یا معمولی ممکن است مشکلات تحریکی پیدا کنند ولی احتمال ابتلا در افراد با سابقه قبلی اگزمای آتوپیک دو برابر است.
کودکان نیز ممکن است در اثر شامپوی حمام، خمیر بازی و لیسیدن مکرر لب ها دچار اگزمای تحریکی شوند. مورد آخر باعث ایجاد اگزمای قرمز، خشک و شقاق دار در اطراف دهان می شود که به آن درماتیت لیسیدن لب می گویند.
تماسی آلرژیک
این مورد، واکنش ازدیاد حساسیت تاخیری است. لذا به صورت زیر عمل می کند:
تماس قبلی برای ایجاد پاسخ ضروری است.
پاسخ مختص به یک ماده است.
پس از حساس شدن، تمامی نواحی پوست واکنش نشان می دهد.
حساسیت عموما به مدت نامشخصی باقی می ماند و حساسیت زدایی غیر متحمل است.
منبع: مه شو