نکاتی درباره پرفشاری خون

حدود ۲۵٪ خانم هایی که برای نخستین بار حامله شده اند در سه ماهه آخر حاملگی دچار کمی افزایش فشارخون می شوند که در صورت موجود نبودن اختلال کلیوی و دیده نشدن پروتئین درازمایشی ادرار نیاز به درمان دارویی ضد پرفشاری خون ندارند و فقط باید تحت نظر قرار بگیرند.
در بیماری پرہ اکالاپسی (pre-eclampsia) که در برخی موارد در مراحل انتهایی حاملگی روی می دهد و با پرفشاری خون، وجود پروتئین در ادرار و ورم (ادم) شناخته می شود و برای مادر و جنین خطرناک است، باید فشار خون و ادرار بیمار به طور مرتب کنترل شود و تحت درمان قرار بگیرد. در صورت عدم تشخیصی و درمان، ممکن است بیماری خطرناکی موسوم به اکلامپسی (eClampSia) یا مسمومیت حاملگی ایجاد شود که با تشنج همراه است و می تواند منجر به مرگ مادر و جنین شود. در این مورد بیمار باید در بیمارستان تحت درمان قرار گیرد.
در صورتی که مبتلا به آنژین صدری هستید باید میزان کلسترول خون شما اندازه گیری شود و در صورت لزوم از داروهای کاهش دهنده کلسترول استفاده کنید.
مصرف داروهای کاهش دهنده چربی خون در افرادی که سابقه سکته قلبی دارند، مقدار کلسترول خون را پایین می آورد و احتمال بروز سکته قلبی دوباره را کاهش می دهد. در این موارد، داروهای بازدارنده ACE و بتابلاکرها مفیدتر هستند زیرا علاوه بر کاهش فشار خون، موجب آرام تر شدن قلب و پیشگیری از بروز صدمات بیشتر به قلب می شوند. معمولا در این موارد، استفاده از مقادیر کم آسپیرین هم به وسیله پزشک توصیه می شود.
افراد مسن، کودکان، خانم های باردار و افراد مبتلا به برخی بیماری های دیگر و یا افرادی که از سایر داروها استفاده می کنند به توجه ویژه برای کنترل فشارخون نیاز دارند.
فشارخون دیاستولیک تقریباً در ۵٪ خانم های مسن، چاق و دارای سابقه پرفشاری خون که از قرص های ضدبارداری استفاده می کنند به بیش از ۹ میلی مترجیوه می رسد. این قرص ها به ندرت فشارخون را به حدی افزایش می دهند که نیاز به درمان داشته باشد.
پرفشاری خون در افراد مبتلا به دیابت بیش از سایر افراد دیده می شود و در نتیجه، خطر بروز آسیب های کلیوی و چشمی و بیماری های عروق قلب و سکته مغزی در این افراد بیشتر است. کنترلی مرتب قند خون و رساندن سطح کلسترولی به حد طبیعی ضرورت دارد. مشاهده شده است که داروهای باز دارنده ACE بهتر از سایر داروها موجب پیشگیری از آسیب های کلیوی و چشمی بیماران دیابتی می شود.
رساندن فشارخون بیماران مبتلا به دیابت به زیر ۸۵/ ۱۴۰ بسیار مفید است. اگر چه در افرادی که به دیابت مبتلا نیستند درمان پرفشاری خون باید از فشار بالاتر از ۱۶۰/۹۰ شروع شود در افراد دیابتی درمان مزبور را باید از فشار بالاتر از ۸۵/ ۱۴۰۰ یا ۸۵/ ۱۳۰ آغاز نمود.
پرفشاری خون در کودکان
با پرفشاری خون در کودکان پرفشاری خون اولیه که در بزرگسالان حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد موارد پرفشاری l از “کیل می دهد در بچه های کوچک نادر است و نوجوانان بیش از بچه های کوچک و کمتر از بزرگسالان مبتلا به آن می شوند. در پرفشاری خون نوع اولیه اغلب سابقه فامیلی وجود دارد و به نظر می رسد این نوع پرفشاری خون، چند عاملی باشد با این حال، چاقی، تغییرات ژنتیکی در انتقال کلسیم و سدیم، واکنش پذیری عضلات صاف رگ ها و سیستم رئین-آنژیوتانسین و حساسیت به انسولین در این اختلال دخالت دارند.
اکثر موارد پرفشاری خون در کودکان را نوع ثانویه تشکیل می دهد که در اثر اختلالات کلیوی، مصرف داروها و سموم، اختلالات دستگاه هصبی مرکزی و خودکار، اختلالات رگ ها، اختلالات غدد درون ریز و تعدادی از علل متفرقه ایجاد می شوند.
منبع: mahsho.com