نقش CRP و فریتین در تنگی عروق
CRP مخفف C-Reactive Protein است. در پزشکی CRP برای تعیین سدیمان خون به کار می رود و نشان دهنده ی وجود یا عدم وجود عفونت در بدن است به عبارتی اگر CRP مثبت و یا بالا باشد، به معنای وجود التهاب یا عفونت در بدن است ولی علت ایجاد عفونت را نمی تواند بیان کند. معمولاً از آن در بررسی عفونت های باکتریال و التهابات مفصلی استفاده می شود. دیده شده است که CRP در هنگام سکته های قلبی حاد بالا رفته و برای مدتی بالا باقی می ماند. زیرا در محل آنفارکتوس قلبی، التهاب بوجود آمده است. اگر CRP به مدت طولانی (ماه ها) بعد از سکته قلبی باقی بماند، تحقیقات علمی نشان می دهد که ریسک خطر آنفارکتوس (سکته) مجدداً بالا می رود. هم چنین بالا بودن CRP به مدت طولانی (سال ها) می توان خطرات بسیار زیادی ایجاد کند. که در مقالات علمی به چاپ رسیده است.
CRP از ۵ میلی گرم در دسی لیتر در فرد عادی (چه زن- چه مرد) نباید تجاوز کند به اثبات رسیده است که مصرف ماهی و روغن ماهی (امگا-۳) اثر مثبت در جلوگیری از افزایش CRP و افزایش فیبرینوژن خون دارد.
فریتین :
فریتین نشان دهنده ذخایر آهن موجود در بدن است و می توان آنرا با آزمایش خون تعیین کرد. در طی بررسی های انجام شده نشان داده می شود که افزایش میزان فریتین خون (ذخیره های آهن در خون) به عنوان عامل کمک کننده در ایجاد آرتریواسکلروز شناخته و تعیین شده است.
مقدار فریتین خون در خانم ها بین ۲۰ تا ۱۶۷ نانوگرم در هر دسی لیتر است (۲۰-۱۶۷ ngr/dl) و در آقایان این عدد ۳۳ تا ۲۶۶ نانو گرم در هر دسی لیتر خون متغیر است (۳۳-۲۶۶ ngr/dl) فریتین در خانم ها از عدد ۱۶۷ و در آقایان از ۲۶۶ نباید تجاوز کند. خصوصاً در مورد آقایان و خانم ها پس از یائسگی باید مورد توجه قرار گیرد. حضرت محمد(ص) برای دفع آهن و کاهش ذخایر آهن در بدن خصوصاً در آقایان، حجامت را پیشنهاد کرده بودند.
نقش CRP و فریتین در تنگی عروق
منبع: مه شو