نحوه ی رعایت بهداشت گوش ها

تقریباً یک هشتم تمام ادراکات از راه گوش به ما می رسد. در میان تمام عوامل معلولیت که باعث از کار افتادن انسان می شود، کری بزرگترین علت شناخته شده است. کری حتی از کوری هم بدتر است، زیرا بسیاری از نابینایان در رشته های تجارت، قانون و موسیقی موفقیتهای شایان توجهی به دست آورده اند، ولی تاکنون عده کمی از ناشنوایان توانسته اند در تطبیق وضع خود بازندگی، پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته باشند.
نقص شنوایی کودک بایستی هرچه زودتر تشخیص داده شود. نوزادان در چند ماه اول زندگی به وسیله خودداری از حرکت و آرام ماندن در برابر صدا، عکس العمل نشان می دهند و یا سرخود را به طرفی که صدا از آن طرف شنیده می شود برمی گردانند.
در صورتی که نوزاد تا سن هشت ماهگی در برابر صدا هیچ گونه عکس العمل را نشان ندهد، والدین او بایستی نسبت به قوه شنوایی وی مشکوک شوند.اگر کودک تا سن دو سالگی حرف زدن را شروع نکند، ممکن است علت آن در ضعف قوه شنوایی وی نهفته باشد.بسیاری از کریها اگر زود تشخیص داده شوند و قابل درمان باشند، معالجه خواهند شد.خانواده کودکی که فاقد قوه شنوایی است می تواند به او کمک کند و به وی یاد بدهد که چگونه نقص عضو خود را جبران نموده، بتواند خواستهای خود را به اطرافیان بفهماند.
نکاتی که در بهداشت گوش باید رعایت شود :
صداها در نتیجه ارتعاش هوا به وجود می آیند و به صورت امواج صوتی به گوش می رسند. امواج صوتی برحسب تعداد، میزان، درجه شدت یا ضعف باهم متفاوتند. باید توجه داشت که از شنیدن صداهای بلند باید خودداری شود.
به افراد خانواده توصیه شود که گوشهای خود را پاکیزه نگاه دارند و هرروز صبح و غروب هنگام شستن صورت، داخل و پشت گوشها را تمیز کنند (به کودکان آموزش صحیح داده شود)
از وارد کردن جسم نوک تیز به گوش خودداری گردد.
به محض احساس درد در گوش به پزشک مراجعه شود.
بدون تجویز پزشک از کار بردن دارو و ریختن قطره های مختلف در گوش خودداری شود.
امتحان گوش در کودکی دارای اهمیت خاصی است، زیرا علت بسیاری از ناشنواییها ریشه در دوران کودکی دارد. بنابراین امتحان گوش بعد از ابتلا به بیماری، خصوصاً بعد از امراض مسری خیلی مهم است، زیرا بسیاری از بیماریهای واگیردار می توانند باعث نقص شنوایی شوند. مثلاً سرماخوردگی ساده که به نظر می رسد. یک بیماری غیر قابل اهمیتی باشد، اغلب با عفونتهای گوشهای میانی همراه است. شنوایی گوش باید مورد توجه قرار گیرد و آزمایش میزان شنوایی در فواصل زمانی منظم انجام شود. در صورت فروریختن جسم خارجی در گوش، حتماً باید پزشک آن را خارج سازد. کم توجهی و بی خوابی شدید، خروج مایع از گوش و … همه ممکن است در نتیجه بیماری گوشها باشد، لذا باید برای علت یابی به پزشک مراجعه شود.
منبع: مه شو