نحوه ی تغذیه در دوران بارداری
زنانی که در سه ماهه اول بارداری در معرضی گرسنگی قرار می گیرند یا غذایی کمی مصرف می کنند فرزندان ضعیفی به دنیا می آورند که احتمالی ابتلای آنها به بیماری های قلبی در دوران بزرگسالی بیش از سایرین خواهد بود.
اگر قبل از بارداری، بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون موجود باشند، عدم رعایت نکات تغذیه ای می تواند در اوایل بارداری بر سلامت جنین تاثیر منفی بگذارد. اگر خانمی از قرص جلوگیری از بارداری استفاده می کند بعد از پایان دادن به مصرف آن و نیز در اوایل بارداری می تواند با تجویز پزشک از قرص های مولتی ویتامین استفاده نماید. این قرص ها به ویژه انواع حاوی اسید فولیک آن ها در تکامل و رشد مغزی جنین نقش مهمی دارند.
وعده ها و میان وعده های غذایی زنان باردار باید شامل مواد زیر باشند: نان و غلات و برنج، میوه ها و سبزیجات، پنیر، ماست و شیر، گوشت سفید و قرمز، ماهی، حبوبات، تخم مرغ و دانه ها، چربی، روغن و قند البته چربی، روغن و قند مغذی نیستند ولی انرژی زیادی تولید می کنند و باید به مقدار کم مصرف شوند.
ویتامین های مورد نیاز در دوران بارداری عبارتند از: ویتامین A (برای کمک به تشکیل سلولی های مغز و شبکیه چشم جنین)؛ ویتامین C (برای تقویت دستگاه ایمنی مادر و کنترل فشار خون مادر در سه ماههای آخر بارداری)؛ اسید فولیک (برای جلوگیری از کم خونی مادر و ایجاد اختلالات عصبی جنین در هفته های اول بارداری).
کلسیم به دلیل نقش مهمی که در ساخت استخوانهای جنین و پیشگیری از پوکی استخوان مادر دارد از مهمترین املاح مورد نیاز دوران بارداری است.
منبع: mahsho.com