نحوه ارزیابی AUB در حوالی یائسگی و بعد از آن
در بیماران فوق علاوه بر معاینات معمول ، بایستی توجه خاصی به علائم و نشانه های یائسگی و ریسک فاکتورهای سرطان اندومتر داشت .
روش ارزیابی پاراکلینیکی در این گروه نیز تقریبا همانند دوران باروری است اما چون در برخی مطالعات شیوع سرطان اندومتر در این بیماران تا ۳٪ الی ۵٪ گزارش شده است ، لذا توصیه می شود در بیماران با سن بیش از ۳۵ تا ۴۰ بودن نتیجه آن ، هپسترسکوپی همراه با نمونه برداری ( ترجیحاً ) یا C&D روش های مناسبی خواهند بود .
یائسگی به بعد
شیوع کار سینوم اندومتر در این بیماران تا ۱۰٪ گزارش شده است و بایستی در تمامی بیمارانی که منشأ خونریزی در آنها سرویکس ، یا واژن یا رکتال نیست ، جهت رد کار سینوم اندرومتر ، بررسی هیستولوژیک اندرومتر صورت گیرد . البته با توجه به اینکه کار سینوم در اندومتر با ضخامت کمتر از mm ۶ در سونوگرافی واژینال تقریبا نادر است و از طرفی حدود ۵۰٪ افراد یائسه با AUB دارای اندومتر با ضخامت کمتر از mm ۶ هستند ، لذا توصیه می شود در صورت امکان ابتدا سونوگرافی واژینال به عمل آید و آنگاه در صورت لزوم نمونه برداری از اندومتر صورت گیرد .
( نکته ) در بیماران تحت درمان با هورمون ( HRT ) معیار هیپرپلازی اندومتر جهت نمونه برداری ، ضخامت اندومتر مساوی یا بیش از mm 8 می باشد ( مگر ریسک فاکتور سرطان وجود داشته باشد ) .
منبع: mahsho.com