نباید حادثه قطار سمنان را با فاجعه منا مقایسه کرد/ اشهدبالله به استیضاح رأی ندهید/ کدام یک از معاونان وزیر سیاسی هستند؟/ هیچ نشانی از فعالیت فرزند آخوندی در قراردادها وجود نداشت
در ادامه اظهارات مخالفان استیضاح را می خوانید.( به علت اعلام تنفس ادامه اظهارات مخالفان استیضاح وزیر به جلسه بعداظهر موکول شد)
نماینده مخالف استیضاح آخوندی گفت: اشهد بالله که با توجه به آنچه بیان کردم،امروز در باب این استیضاح خواهش میکنم که به استیضاح رأی ندهید و بگذارید وزیر این چرخهای که راه افتاده را به سرمنزل مقصود برساند.
غلامرضا تاجگردون نماینده مردم گچساران در جلسه علنی امروز-یکشنبه، اول اسفند- در مخالفت با استیضاح وزیر راه گفت: به حضور خانواده های داغداری که در سانحه قطار عزیزان خود را از دست دادند تسلیت میگویم و از نمایندگان میخواهم یک صلوات نثار روح این عزیزان کنند.
وی افزود: اسیتضاح یک وظیفه قانونی است. قطعا بدانید که امثال حقیر که مخالف استیضاح هستیم همچون شما دلسوز آن عزیزان از دست رفته هستیم. اینکه یک وزیر بارها در ملاء عام، در تلویزیون و در صحن مجلس رسما از ملت ایران پوزش طلبیده و برای اولین بار یک معاون وزیر فوری استعفا داد این را قدر بدانیم و با قدر دانستنش آن را در جامعه تکثیر کنیم. فراموش نکنیم کسانی که مقصر بودند و هیچ گاه از مجلس عذر نخواستند.
این نماینده مخالف استیضاح آخوندی، ادامه داد: ما خودمان چقدر میتوانیم در بهتر کردن امور نقش داشته باشیم،در بحث عملکردی همواره باید نقاط مثبت و ضعف را کنار هم بگذاریم و بعد قضاوت کنیم شاید نشود نمره مثبت به وزارتخانه داد اما باید دید که چه کسی مقصر است. من وقتی نگاه می کنم در بودجه ۹۶ نتوانستیم یک میلیارد دلار را به بحث ریلی اختصاص دهیم باید خودم هم مقصر بدانم. دوستان من «اشهد بالله»به خاطر وظیفه نمایندگی خود خدمت وزیر رسیدم به وزیر گفتم که اقای وزیر آیا صحت دارد فرزند شما با فرزند معاونت شریک در این معامله است، گفت شما به عنوان نماینده بررسی کنید، گفتم آیا صحت دارد که فلان معاونت در یک قرار داد اینگونه عمل کرد، گفت اسنادش خلاف این ادعا موجود است.
تاجگردون با تأکید بر این نکته که «مطمئن باشید که تاجگردون و امثال من به خاطر یک وزیر دنیا و آخرتش را نمیفروشد.»، افزود: مسائل سیاسی مسئله ای بود که مطرح شد، امروزه ما می فهمیم که کدام وزیر رفتار سیاسی دارد و اطرافش آدم های سیاسی هستند. شما معاونین وزیر را در ذهنتان مرور کنید کدام یک سیاسی هستند و وابستگی به جناح سیاسی دارند. معاون امور مجلسش از دوره های گوناگون در حال کار است، کدام سیاسی هستند، به کدام جریان حزبی وصل هستند؟ نه اینکه سیاسی بودن ایراد دارد اما اگر رفتار سیاسی دیدید می توانید برخورد کنید.
او گفت:«بحث سوانح البته که تلخ است حتی اگر یک نفر جان خود را در سانحه از دست بدهد برای ما مهم است، سالانه ۲۰ تا ۲۵ هزار از عزیزان ما جان خود را در جاده از دست می دهند،مقصر کیست؟ وزیر راه مقصر است؟ یک حادثه که رخ می دهد پلیس می آید و سهم تقصیر را تقسیم کرده و براساس آن جریمه مشخص می کند. در هر حادثه ای ما باید اینگونه عمل کنیم. مجموعا کارشناسان از همه مسیرها که رفته اند در تقسیم بندی تقصیر اگر سهم وزیر استیضاح است همه ما وزیر را استیضاح کنیم اما اگر کارشناسان به این نتیجه رسیدند که سهم وزیر استیضاح نیست باید به عنوان منصف های جامعه و نمایندگان مردم آن را بپذیریم.
تاجگردون در پاسخ به سئوالهای در این رابطه با درستی یا نادرستی زمان استیضاح، تأکید کرد: بحث هایی مطرح می شود که آیا وقت استیضاح است یا نیست؟ من از آن افراد نیستم که بگویم وقت نداریم و استیضاح نکنیم اگر وزیری را پیدا کردید که حتی یک ثانیه به وزارتش مانده و در این حین ما به این نتیجه برسیم که باید استیضاح شود ما به عنوان نماینده مردم نباید بگذاریم یک ثانیه بیشتر در کرسی وزارت بماند.
وی با اشاره به قرارداد ۱۶۰ هزار میلیارد تومانی وزیر راه گفت: وزیر این قرار داد را بسته است و من یک دهم این پول را به او اختصاص نمی دهیم، در مقابل ما می گوییم تو استیضاح هستی و باید بروی. با ادله هایی که گفتم نباید به دنبال استیضاح برویم. اشهد بالله که با توجه به آنچه بیان کردم،امروز در باب این استیضاح خواهش میکنم که به استیضاح رأی ندهید و بگذارید وزیر این چرخه ای که راه افتاده را به سرمنزل مقصود برساند. انشاءاله با رای اعتماد مجدد،همکاری بین وزیر و مجلس را بیشتر کنید.
*************
نباید حادثه قطار سمنان را با فاجعه منا مقایسه کرد
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت: نباید حادثه قطار سمنان را که به دلیل خطای انسانی یک فرد اتفاق افتاده با حادثهای همچون حادثه منا مقایسه کرد.
ابوالفضل حسن بیگی در نشست علنی امروز (یکشنبه، یکم اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی،در مخالفت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی گفت:ما نمایندگان مجلس در برابر قرآن کریم سوگند یاد کردهایم به وظایفمان عمل کنیم و از منظر قانون قانونگذار بوده و ناظر بر اجرای قانون هستیم و در ۵ سطح بینالمللی،ملی،منطقه ای،استانی و حوزه انتخابیه مأموریت و مسئولیت داریم.
وی افزود:آنچه در جلسه امروز میگوییم طبیعتا براساس تکلیف شرعی است چراکه بنده یک اصولگرا هستم که به آن افتخار میکنم و اصولگرایی را از حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری، شهید بهشتی، شهید مطهری و شهدای دفاع مقدس آموختم که انسان باید حقطلب و آزاده باشد و به آنچه حق است عمل کند.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی با تشریح کامل حادثه قطار در سمنان تصریح کرد:حادثه قطاری که در سمنان به وجود آمد بنده در مسیر تهران بودم وقتی به گردنه آهوان رسیدم مشاهده کردم که از پشت کوهها دود غلیظی به آسمان میرود؛ سریعا به فرماندار دامغان زنگ زدم و وی گفت که به ما الان اطلاع دادند که دو قطار با یکدیگر تصادف کردند و در این تصادف آتشسوزی ایجاد شده و اطلاع دیگری نداریم.
حسنبیگی ادامه داد: به سرعت به منطقه عازم شدم و از نزدیک شاهد همه اقداماتی که انجام شد، بودم و متوجه شدم که در یک مقطعی قطار تبریز به مشهد زمانی که عبور میکند برودت هوا به ۱۳ درجه زیرصفر میرسد و ترمزهای قطار یخ میزند و متوقف میشود و قطاردومی که به این قطار اصابت میکند قطار سمنان به مشهد است.
وی با بیان اینکه چند مرکز کنترلکننده قطار وجود دارد،افزود:اولین کنترلکننده سی.تی.سی یعنی مرکز الکترونیکی است که میتواند قطار را در هر نقطه ای کنترل کند. مرکز دوم ای.تی.سی است که ترمز قطاری است که دراختیار راننده قراردارد و هرگاه او احساس کند مسیر مسدود است به راننده و لوکومتیوران این موضوع را اعلام میکند.همچنین مرکز سوم، مرکز کنترل مرکزی است که در دو جا قرار دارد که یکی از آنها در تهران است که سراسر ایران را کنترل میکند و محور تهران به مشهد را نیز کنترل میکند.
حسنبیگی خاطرنشان کرد:مرکز دیگری که در این مسیر وجود دارد مرکز کنترل شاهرود است که البته مرکز کنترل سی.تی.سی و سی.ای.سی در یک اتاق است و به فاصله ۲متر همواره در مذاکرات و مکاتبات با یکدیگر مشترک هستندو همواره در اقداماتی که انجام می دهند در کنار یکدیگر قرار دارند. مرکز کنترل مرکزی که در شاهرود قرار دارد،در اتاق دیگری وجود دارد. لذا در ساعات اولیه حادثه که بنده به این مرکز رسیدم سخنان مختلفی از افراد گوناگونی شنیده می شد،که در این قضیه ماموریت و مسئولیت ما این بود که در مرحله اول به آسیب دیدگان کمک کنیم،اقدامات اولیه و ضروری را انجام دهیم و درمرحله دوم به فکر این باشیم که چه کسانی مقصر وقوع حادثه هستند. طبیعتاً هرکسی به گونه ای دیگری را مقصر اعلام می کرد.
وی خاطرنشان کرد: پس از آنکه کارهای اولیه با کمک مسئولان استان انجام شد، مجروحان حادثه از ۱۰۸ کیلومتری به بیمارستان های دامغان، سمنان و شاهرود منتقل شدند و پس از آن برای اینکه چگونگی حادثه روشن شود، در همین مقطع ریاست کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به بنده به عنوان عضوکمیسیون برای بررسی علل وقوع حادثه و ابعاد آن ماموریت داده و پس آن تعدادی از اعضای کمیسیون عمران مجلس نیز وارد منطقه شدند.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی افزود: پس از ورود به شاهرود و پیگیری دقیق جوانب حادثه متوجه شدم که در این سانحه اتفاقات عجیب و غریبی رخ داده است و از این رو حساسیت ها نسبت به آن بیشتر شد. پس از آنکه گفته های افراد از وقوع حادثه مطرح شد، به سراغ مانیتورها رفتیم و مشاهده کردیم که بعضی از نقل قول ها و گفته ها با آنچه در مانیتورهای ثبت شده بود، مغایرت دارد. در این رابطه قرار بر ورود دولت به قضیه شد و روز بعد دولت مهندس ترکان را به منطقه اعزام کرد و مجدداً مانیتورها مورد بررسی قرارگرفت که به این موضوع رسیدیم که قطار تبریز به مشهد زمانی که عبور کرده و در نزدیکی ایستگاه “هفت خوان” قرار می گیرد، به دلیل شیب گردنه ترمزهای پی در پی که زده شده، منجر به یخ زدن ترمزها شده است. وقتی این اتفاق می افتد، لوموکوتیوران به ایستگاه شاهرود اعلام می کند که مرکز ATC در جریان است و بعد از مدتی قطار دوم در ایستگاه قبلی متوقف می شود. رسیدگی و پیگیری می شود تا جایی که به قطار تبریز اعلام می کند که مشکل در حال رفع شدن است و تا چند دقیقه دیگر عبور خواهیم کرد. در همین مقطع شیفت اپراتور باید عوض می شد؛اما به دلیل برف سنگینی که در شاهرود باریده بود،نفر بعدی که باید شیفت را تحویل می گرفت هنوز به مرکز نرسیده بود.
ادامه دارد…
منبع: alef.ir