ناباروری مردان

ناباروری در واقع عدم توانایی زن و شوهر است برای اینکه از نظر جنسی فعال باشند بدون استفاده از راههای پیشگیری. ناباروری زوج های بسیاری را در سطح جهان تحت تاثیر قرار داده است که مشکلات مردان حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد در این مورد موثر است.
تشخیص ناباروری مردان با بررسی داروهای بیمار ، معاینه فیزیکی و آزمایش چند نمونه از مایع منی آغاز می شود. مشکلاتی نظیر تعداد اسپرم ، کیفیت اسپرم ( عدم حرکت اسپرم به خوبی یا شکل غیر طبیعی آن ) از عوامل مشترک و تاثیرگذار در ناباروری مردان است. عدم تولید اسپرم به میزان کافی و یا تعداد بسیار پایین آن ، سپس سطح تستوسترون خون ، هورمون لوتئینی و هورمون تحریک کننده فولیکول از جمله عواملی هستند ه با اندازه گیری آنها می توان به علت ناباروری در مردان پی برد.

دلایل ناباروری در مردان
بسیاری از شرایط و مشکلات جسمی می تواند به ناباروری در مردان منجر شود. در نابارورترین مردان ، مشکل در بیضه ، غدد تولیدکننده اسپرم و تستوسترون است. آسیب به بیضه می تواند به علت ابتلا به اوریون ، شیمی درمانی ، تروما یا جراحی ایجاد شود. بسیاری از مردان مجموعه بزرگی از رگ های خونی در کیسه بیضه دارند بدین معنا که واریکوسل دارند. واریکوسل درجه حرارت را در بیضه ها بالا می برد که این امر می تواند سبب تولید کم اسپرم شود. برخی بیماری های ارثی و ژنتیکی نظیر فیبروز کیستیک و سندروم کلاین فلتر می تواند تولید کم یا صفر اسپرم را در پی داشته باشد. در بسیاری از مردان نابارور علت تولید غیرطبیعی اسپرم را نمی توان مشخص کرد.
در حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از موارد ، مشکل انسداد در مسیر اسپرم از بیضه ها ، از طریق لوله دفران به آلت تناسلی است. حرکت رو به عقب اسپرم به سمت مثانه به جای حرکت از طریق آلت تناسلی که در اثر اختلالات عصبی رخ می دهد نیز می تواند ناباروری ایجاد کند.
هرچیزی که باعث کاهش LH و FSH می شود ، مانند یک تومور هیپوفیز ، می تواند در تولید کم یا هیچ اسپرم و کاهش تستوسترون نقش داشته باشد. بیماری مزمن ، ضعف سلامتی ، چاقی و مصرف مواد مخدر ممکن است باعث کاهش اسپرم و ناباروری در مردان شود.
درمان ناباروری در مردان
درمان ناباروری مردان بستگی به علت بروز آن دارد. جراحی می تواند یک انسداد در سیستم نقل و انتقال اسپرم ایجاد کند. همچنین واریکوسل را می توان با عمل جراحی ترمیم کرد اما عمل جراحی ممکن است باروری را در فرد بازنگرداند.
اگر علت میزان خیلی کم LH و FSH است که بیضه را خیلی کم تحریک می کنند و این امر ناشی از اختلال در غده هیپوفیز یا هیپوتالاموس است درمان معمولا از طریق تزریق هورمون های HL و FSH معمولا موفق بوده است. با این حال ممکن است یکسال یا بیشتر برای رسیدن به تولید اسپرم به اندازه کافی ، به هورمون درمانی بپردازید تا باروری را در به فرد بازگردانید. مردان با تولید صفر اسپرم که ناشی از یک اختلال بیضه است به تزریق هورمون جواب نمی دهند.
گزینه های دیگر برای زوج هایی که می خواهند باردار شوند این است که می توان اسپرم جمع آوری شده را در رحم قرار داد ، اسپرم را با یک تخم در خارج از بدن مخلوط کرد که در اصطلاح لقاح آزمایشگاهی است و یا تزریق تک اسپرم به تخم. اینها مواردی هستند که می توانند باعث باروری زوجین شوند.
منبع: mahsho.com