موافقان و مخالفان غلامی و اردکانیان از چه فراکسیون هایی بودند و چه گفتند+ جدول
نمایندگان موافق و مخالف دو وزیر پیشنهادی علوم و نیرو در صحن علنی به بیان نظرات خود پرداختند.
عصر ایران؛ سیما پروانه گهر- جلسه بررسی صلاحیت و رای اعتماد به وزرای پیشنهادی علوم و نیرو امروز – یکشنبه ۷ آبان- ساعت ۸ صبح با حضور رئیس جمهوری در صحن علنی مجلس آغاز شد.
وی همچنین در سخنرانی خود از مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی نام برد و تاکید کرد که شخصیتی همچون ایشان ، دلسوز کشور و پیگیری امور کمتر دیده است.
علاوه بر این رئیس جمهوری در صحن علنی مجلس با اشاره به سابقه همکاری خود با رضا اردکانیان در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و پیگیری طرح مربوط به آب از سید محمد خاتمی رییس جمهور دوره اصلاحات نیز یاد کرد.
وضعیت فراکسیونی وزرا پیش از آغاز جلسه علنی
سه فراکسیون مجلس امروز پیش از آغاز جلسه علنی موضع خود درباره دو وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه های علوم و نیرو را اعلام کرده بودند. دو فراکسیون ولایت و مستقلین ولایی اعلام کردند از هر دو وزیر پیشنهادی حمایت می کنند اما فراکسیون امید هر چند حمایت خود از اردکانیان را اعلام کرد تصمیم گیری در مورد رای دادن به منصور غلامی وزیر پیشنهادی علوم را به نظر شخصی اعضا واگذاشت.
در جدول های زیر آرایش فراکسیونی و آرای موافقان و مخالفان دو وزیر پیشنهادی علوم و نیرو نشان داده شده است:

موافقت و مخالفت با وزیر نیرو نیز در جدول زیر قابل مشاهده است :

نطق غلامی؛ ضعیف تا معمولی / نطق اردکانیان ؛ بی حاشیه با نگاه تخصصی
وزیر پیشنهادی علوم در حالی در ابتدای نطق تاکید کرد که برخاسته از جریان اصلاحات است که فراکسیون اصلاح طلبان مجلس موضع شفافی در قبال وی نگرفته بود و بر خلاف دو فراکسیون دیگر رسمااعلام حمایت نکرد. نطق غلامی بسیار نوشتاری بود و تاثیری بر فضای احساسی مجلس نداشت. وی در سخنوری در دفاع از خود چندان توجه رسانه ها و نمایندگان را جلب نکرد. اردکانیان نیز در نطق خود بیتر به مباحث تخصصی در حوزه برنامه ریزی های وزارت نیرو پرداخت.
قطار پاستور تکمیل شد
با کسب رای اعتماد اردکانیان و غلامی از مجلس هیات دولت تکمیل شد.رای شکننده غلامی البته در خوردتوجه بود. ۱۸۰ رای موافق در مقابل ۸۲ رای مخالف که به نظر می رسد این ۸۲ رای از فراکسیون امید بیرون آمده است. چرا که حمیدرضا حاجی بابایی ، رییس فراکسیون ولایت از حمایت ۱۰۰ درصدی این فراکسیون از غلامی خبرداد در حالی که فراکسیون امید در مورد وی به جمع بندی نرسید. اگر چه غلامی در نطق خود بر موضوع برخواستن از جریان اصلاحات تاکید کرد اما باز هم از فراکسیون اصلاح طلبان مجلس پاسخ مثبتی نشیند. این عدم تمایل و تردیدی که در اعلام حمایتفراکسیون امید دیده شد در رای وی نیز هویدا است. باید منتظر ماند و دید با فعل و انفعالات سیاسی که امروز بین این وزیر و فراکسیون امید شکل گرفت آینده نخستین وزیر علوم دولت دوم روحانی چگونه رقم می خورد. وزیر علوم روحانی در دولت اول وی توسط مجلس استیضاح و برکنار شد آن هم توسط فراکسیون اصولگرایان مجلس نهم! .باید منتظر ماند و دید آینده روابط فراکسیون امید و این وزیر علوم – به تعبیر یکی از اعضای فراکسیون “تحمیلی”- به کجا می رسد.
منبع: عصرایران