مهندسی شکست
روزنامه بهار: شورای نگهبان طبق گفته سخنگوی آن جلسه نهایی خود را در باره بستن پرونده انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد کرد. به همین دلیل و در آستانه این جلسه در روزهای گذشته رسانهها وتریبونهای اصولگرایان یکپارچه در تنور بحث تخلفات انتخاباتی میدمند. آنها طوری فضایسازی میکنند که انگار شورای نگهبان قرار است نتیجه انتخابات را عوض کند و نام کاندیدای بازنده به جای فرد پیروز بنشیند. این در حالی است که آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان پیشتر اعلام کرده بود که «من انتخابات را تایید میکنم».
در همین ارتباط ابراهیم رئیسی کاندیدای ناکام در انتخابات اخیر ریاست جمهوری یکشنبه شب در اولین سخنرانی خود بعد از انتخابات و در جامعهالحسین مشهد باز هم مدعی تخلفات گسترده شد. سخنانی که توسط ارگانهای رسانهای حامی او از فارس و تسنیم گرفته تا کیهان و جوان آن را پوشش دادند و به صورت برنامه ریزی شده ادعای تخلف او را تکرار کردند.
تکرار دوگانه ارزشی و غیر ارزشی
تولیت آستان قدس رضوی در این سخنرانی با انتقاد از عملکرد دستگاه اجرایی در انتخابات اظهار کرد: مردم مثل همیشه کم نگذاشتند، اما مسئولین کم گذاشتند. مردمی به پای صندوقها آمدند اما فقط به جرم اینکه میخواهند به رقیب دولت رای بدهند ساعتها پشت در معطل شدند، نه از یک جا، بلکه از سراسر کشور هم به ما و هم به شورای محترم نگهبان اعلام شده است. رئیسی در ادامه با اشارهای تلویحی به ارزشی بودن رای حامیانش و غیر ارزشی بودن آرای رئیسجمهور منتخب خاطرنشان کرد: من صمیمانه و متواضعانه از ۱۶ میلیون نفری که بزرگوارانه بنده را مورد محبت قرار دادند تشکر میکنم، بنده به عنوان یک طلبه این را رای به خود تلقی نمیکنم، بلکه رای به ارزشها میدانم. این رای کسانی است که میخواهند در این نظام دولتی درتراز نظام اسلامی شکل بگیرد.
این کاندیدای مقلوب در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که خود و ستاد انتخاباتی اش متهم به دو قطبی کردن انتخابات اخیر هستند، در اقدامی رو به جلو گفت: دوقطبی کردن روش فرسوده انگلیسیها است، آنها میخواهند مردم یک جامعه را چند قسمت کنند، سنی و شیعه کنند، این کار برای این است که از پاسخ به سؤالات مردم فرار بکنند. سؤال مردم این است که ۴ سال شما چه کردید؟ مردم میگویند کار، شما بگویید چقدر ایجاد اشتغال کردید نه که آدرس غلط بدهید و بگویید اینها میخواهند دیوار بکشند.
تولیت آستان قدس رضوی با حمله دوباره به روش دولت در خصوص عملکرد سیاست خارجه مدعی شد: این پیامهایی که شما از داخل میفرستید باعث تشدید تحریمها میشود. اگر پیامی که از داخل میرفت اقتصاد مقاومتی بود یقین بدانید اینها جرات نمیکردند اینقدر تحریمها را افزایش بدهند. این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که خود متهم به استفاده از برخی امکانات عمومی در دوران انتخابات است این اتهام را متوجه دولت کرد و گفت: دولت حامی یک کاندیدا است و در مقابل کاندیدای رقیب موضعگیری میکند، خب این در انتخاباتهای دیگر هم بوده اما در این دوره اتفاقی بدیع و بیسابقه رخ داد؛ بیش از ۴ یا ۵ ماه است که (رسانه ملی در خدمت روحانی است) آنتن تلویزیون غیر از قسمتی که باید عملکرد دولت را منعکس کند، بخشی را همه فهمیدند که تبلیغات انتخاباتی است. خب این یک وضعیت رقابت نابرابر را ایجاد میکند.
دیگر اینــکه اکثــر وزارت خانهها، استــانداریها، فرمانداریها، بخشداریها و دهداریها ستاد انتخاباتی کاندیدای دولت شد، مگر این در قانون نهی نشده که نباید از امکانات دولتی بهره برد؟ این در حالی است که من ۲۰ فروردین از امام رضا (ع) خداحافظی کردم و حتی برای مراسمات مذهبی رسمی مانند سوم شعبان و نیمه رجب هم به حرم نیامدم. یک روزنامه دارد آستان قدس که تاکید کردم هرچه به من ناروا گفتند حق دفاع ندارید اما در آن سمت تیترهای روزنامه ایران یک ارگان رسمی که پول از دولت میگیرد را ببینید و ۱۰ روزنامه زنجیرهای که کارشان تهمت زدن به طرف مقابل است.
ادعای مهندسی انتخابات
رئیسی با تکرار دوباره اتهاماتی به دولت و برگزار کنندگان انتخابات این بار پا را فراتر هم گذاشت و مدعی مهندسی کردن رای مردم توسط رقیبش شد و خاطرنشان کرد: آن چیزی که بیش از همه بر جان و دل من گران آمد این بود که پنج شش ساعت تعرفهها را دیرتر رساندند به مراکزی که احتمال رای دادن رقیب بیشتر است، برای ما کلی عکس و فیلم فرستادند که برای شورای نگهبان هم رفته است. من از دستگاه قضایی و شورای نگهبان میخواهم نگذارید حقالناس ضایع شود. نیروهای انقلابی بر خلاف فتنهگران پایبند به قانون هستند، اما اگر مردم احساس کنند این تخلفات مهندسی شده و سازماندهی شده مورد رسیدگی قرار نمیگیرد قطعا اعتماد آنان آسیب میبیند و این آسیب خسارت بزرگی برای کشور خواهد بود.
صحبتهای ابراهیم رئیسی تنها پرده از این نمایش نبود بلکه جالبتر از همه کار روزنامه کیهان در شماره روز گذشته بود که به صورت ویژه نامهای در باب تخلف در انتخابات منتشر شد. این رسانه در مطالب روز گذشته خود تا به آنجا پیش رفت که در نهایت از شورای نگهبان خواست بدونترس و پروا تا مرحله ابطال انتخابات پیش برود. روزنامه کیهان همچنین در سرمقاله شماره روز گذشته خود با اشاره به تفاوت ادعاهای تخلف در این انتخابات با ادعاهای تخلف در انتخابات سال۸۸ گفت: «در همه انتخاباتها، تغییر یا حفظ نتیجه انتخابات یا هر فرض دیگری در این وادی، مبتنی بر یک اصل است و آن چیزی نیست جز صراحت در اعلام رخداد تخلف یا عدم رخداد تخلف. این مهم اکنون هم به جد مورد انتظار مردم است. مردم توقع دارند اگر در جایی تخلف شده و حتی منجر به ابطال آرای تنها یک صندوق میشود، حتما این اتفاق بیفتد و متخلفین به مردم و محکمه معرفی شوند تا داغ متقلب و متخلف بودن بر پیشانی آنها بنشیند و اگر همچون سال ۸۸، ادعاها واهی بود و برخی درصدد بازی با آبروی نظام بودند، بی هیچ پروا و واهمهای، بازهم حقیقت، بیپرده به مردم گفته شود. تاکنون در همه انتخاباتها، پیشینه شورای نگهبان، «عمل به مُر قانون» بوده نه «مصلحتاندیشی» امید که اکنون نیز چنین باشد.»
منبع: بهارنیوز