مهمترین عواملی که سلامت قلب را به خطر می اندازند
نپرداختن به ورزش : به طور کلی ورزش بدنی موجب سلامت و قدرت بدن و در نتیجه قلب می شود. بنابراین برای حفظ سلامت و قدرت بدن لازم است چه در محیطهای بسته، مانند منزل و چه در محیطهای باز، به طور مرتب و دائم ورزش کرد. شنا کردن و یا انجام بازیهای گوناگون در هوای آزاد برای سلامت بدن مفید است، زیرا این اعمال موجب قوی و ورزیده شدن قلب می شود.
ادامه ورزش به طور مرتب و صحیح موجب می شود که انسان در هنگام پیری از سلامت بیشتری برخوردار شود، زیرا چاقی ممکن است پایه خیلی از ناخوشیها باشد. اصولاً زندگی یعنی ورزش و تمرین؛ ورزش مناسب، انسان را جوان نگاه داشته، از بروز بیماریهای عروقی قلب جلوگیری می کند. پیاده روی در هوای آزاد از ورزشهای مناسب و لازم است که در تمام سنین و برای همه مفید می باشد.
فشارروانی و نگرانی : اغلب اختلالات قلب و عروق به علت فشارها و نگرانیهای شخص، خانوادگی، معیشتی و ترش و دلهره و نظایر آن تشدید و یا شروع می شود؛ از این رو برای خلاصی از این عوارضی لازم است که در طول مدت روز چند دقیقه ای را برای استراحت مطلق اختصاص داد. انسان از نظر جسمانی و روانی ظرفیت محدودی دارد، لذا نباید بیش از ظرفیت خود مسوؤلیت انجام و تحمل امور را به عهده بگیرد. از عجله و نگرانی در کارهای روزانه نیز باید پرهیر شود.
بیماری قند : این بیماری نیز خطراتی برای قلب و گردش خون دارد که اگر به مداوای آن اقدام نشود، خطر کم شدن طول عمر، انسان را تهدید می کند. ولی اگر بموقع بیماری قند تشخیص داده شود و معالجات لازم به عمل آید، شخص مبتلا می تواند طول عمر نسبتاً طبیعی داشته باشد. رعایت رژیم غذایی خاص در بیماری قند ، ضروری است.
فشارخون : فشارخون گاهی ممکن است برای مدت طولانی هیچ گونه عوارضی در شخص ظاهر نسازد. مهم ترین نشانه های آن عبارتند از :
سردرد، گیجی، وزوز گوش، بی خوابی، عدم تمرکز فکری و غیره که با مشاهده هریک از موارد فوق باید به پزشک مراجعه شود.
بجز عواملی که ذکر شد، عوامل دیگری نیز وجود دارند که ممکن است برای گردش خون و قلب خطرناک باشند؛ از جمله زیاد شدن چربی خون (کلسترول) که با آزمایش، وجود آن قابل تشخیص است. ابتلاء به بیماریهای عفونی، اختلالات مادرزادی قلب و سیستم عروقی نیز از جمله خطرات جدی و محسوب می شوند.
منبع: مه شو