مناظره سوم، تقابل دو دیدگاه

علی پایدار
مناظره سوم در راه است و هر کس از منظری قابل تأمل مشغول بحث و تفسیر در مورد باید ها و نباید هاست و اینکه در مناظره دوم چه شد و چه نشد. اما آنچه که در این میان مهم است، حرکت به سوی آینده است. حرکتی که باید موزون و هماهنگ صورت گیرد و عرصه را بر رقیب تنگ نماید.

اگر به تمام تبلیغات و هیاهوی اصولگرایان بنگرید، فارغ از اینکه به چه شیوه ای عمل می کنند، می توان دریافت که آنها قصدشان فقط تخریب نیست. حرکتی را با دروغ و فریب آغاز کرده اند و بی گدار به آب زده اند. نیت شان ایجاد یک دو قطبی کاذب است تا از این میان سبد آراء خود را پر کنند.

آنها بدنبال جذب قشر محروم و لشکر بیکاران و گرسنگانی هستند که متأسفانه به خاطر سیاست های اعلامی و اعمالی، در حاشیه شهرها و حتی درون شهرها پدیدار گشتند و حالا قالیباف و رئیسی بدون هیچ ملاحظه ای درصدد پر کردن خلاء حضور احمدی نژاد هستند.

اما آنچه که مهم است رفتن در کنج عزلت نیست، سکوت راه حل نیست و باید موج اصلاحات و اعتدال تداوم یابد و باید در میان مردم بود و فریاد زد که اگر دوباره ایران را می خواهید، باید با تدبیر و خرد همه را به پای صندوق های رأی فرا خواند، در غیر اینصورت اردوگاه حریف بازی را به مرحله دوم کشانده و آنجا دست هایی به کار خواهد افتاد.

به همین خاطر ضروری است که مجموعه تحرکات دولتمردان در این ایام بیش از پیش فعال تر شده و مانند بسیاری از دوستان و یارانشان که هم اکنون در استانهای مختلف و در شهرهای بزرگ و کوچک، حضور پیدا می کنند، آنها نیز حاضر شده و با مردم صحبت کنند.

شاهد بودیم که رئیس جمهور نیز پس از حادثه دلخراش معدن یورت در گلستان، شخصا در صحنه حاضر شد و با معدنچیان داغدیده دیدار کرد و از آنها دلجویی نمود. هر چند که متولیان معدن وابسته به یک نهاد خصوصی هستند، اما فراموش نکنید که این رئیس جمهور بود که به میان معدنچیان رنجدیده رفت و نه سهامداران و صاحبان معدن!

سخنرانی آقای روحانی در ارومیه نیز برای مردم شور و شعفی مضاعف ایجاد کرد و آنها که برای آینده کشور نگرانند، قطعا همین را از رئیس جمهورشان انتظار دارند. رئیس جمهوری که علیرغم فشارها و محدودیت ها، در زیر انواع و اقسام تهمت و تخریب، توانست حرکت قطار کشور را در مسیر اعتدال و رشد و توسعه حفظ کند و کشور را از آستانه سقوط نجات دهد.

چه خوب گفت آقای روحانی که رقیب نباید دم از آزادی بزنند که آزادی خجالت می کشد. چه خوب گفت آقای روحانی که شما دم از انتقاد نزنید. حتی سخنرانی آقای روحانی در همدان نیز بسیار گویای وضعیت بود. از نظر نگارنده، مناظره سوم اگر چه که اقتصادی است، اما آخرین میدانی است که آقای روحانی باید برخیزد و با منطق اجازه نطق کشیدن به حریف را ندهد. این مناظره تقابل دو دیدگاه است که همه از آن بخوبی آگاهیم.

از این رو باید گفت که مناظره سوم، به خوبی خط بطلانی بر روی تمامی وعده های میان تهی خواهد کشید. اگر آقایان روحانی و جهانگیری هدفمند و حساب شده عمل کنند، اگر مشاوران ایشان رهنمودهای کافی و وافی را بدهند که زبان و کلام ایشان، عامیانه تر باشد و حقایق را صریحا و بی پرده با مردم در میان بگذارند، در آن صورت شک نکنید که ترفند حریف به ثمر نخواهد نشست.

مناظره سوم عرصه منازعه ای جدی خواهد بود که برای آن همه‌مان باید در جبهه اصلاحات و اعتدال، بکوشیم تا صدای مظلومیت این دولت به گوش همه برسد… اینکه واقعا خزانه خالی بود، اینکه ۷۰۰ میلیارد دلار بودجه نفتی کشور به باد رفت، اینکه در شرایط تحریمی بودیم که اگر ادامه پیدا می کرد، اکنون ایران تبدیل به ونزئلا می شد و …

مناظره نقش خوبی برای افزایش آگاهی مردم ایفا می‌کند و باید واقعیات را به طور صادقانه و با زبان ساده و ملموس به مردم منتقل کرد تا هر آنکس که نگران ایران و ایرانی است، بتواند با ضمیری روشن هم جبهه حقیقت و امید مردم را بشناسد و هم جبهه فریب و خیانت به ملت را. باشد تا همه بتوانیم در این برهه حساس و سرنوشت ساز، آینده کشور را رقم زنیم.


منبع: بهارنیوز