مصطفی معین:احتمال پیروزی روحانی کمتر از سال ۹۲ نیست

به گزارش ایران خبر،* من احتمال این امر (ردصلاحیت روحانی) را اصلا جدی نمی‌بینم. نباید سرمایه‌های کشور را به این صورت بسوزانند و باعث سرخوردگی عمومی و تفرق جامعه شود. فکر می‌کنم که چنین اجازه‌ای داده نخواهد شد؛ بنابراین ایجاد حاشیه امن، خیلی منطق جدی پشت سر خود ندارد.
* فکر نمی‌کنم که جریان اصلاحات قصد کاندیداکردن افراد دیگری به ‌غیر از آقای روحانی را داشته باشد؛ البته این حرف‌ها مقداری هم می‌تواند فضاسازی روانی باشد.
* وقتی در سال ٨٣ پیشنهاد کاندیداتوری به من شد، این حدس را می‌زدم که من را تأیید صلاحیت نکنند؛ ولی همان زمان هم گفتم که البته چنین اجازه‌ای به آنها داده نخواهد شد تا چنین تصمیمی بگیرند. من همین حرف را در‌حال‌حاضر درباره آقای روحانی می‌زنم. فکر نمی‌کنم چنین اجازه‌ای داده شود تا فردی که در‌حال‌حاضر در این شرایط ویژه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، منطقه‌ای و جهانی رئیس‌جمهوری است، رد‌صلاحیت شود.
* من احتمال رأی‌آوری آقای روحانی را کمتر از سال ٩٢ نمی‌بینم؛ هرچند برای توده مردم هنوز مسائل اقتصادی و معیشتی وجود دارد؛ اما فکر می‌کنم روندی که وجود دارد، یک روند تدریجی و رو به بهبود بوده است. ممکن است ریزش آرایی هم وجود داشته باشد.
* ممکن است (در انتخابات ٩۶) از مشارکت کلی کاسته و آرای آقای روحانی کم شود؛ اما این آرا به سبد فرد دیگری ریخته نمی‌شود. کاسته‌شدن رأی آقای روحانی هم بیشتر به خاطر مشکلات اقتصادی و معیشتی است که میراث دولت قبل است.
* به نظر من اگر آقای روحانی در انتخابات سال آینده رئیس‌جمهوری شود و بتواند در شرایطی عادلانه کابینه خود را به مجلس معرفی کند، باید یک کابینه کارآمدتر، منسجم‌تر و توانمندتر را تشکیل دهد تا بتواند به خیلی از وعده‌هایی که حتی در دوره اول به مردم داده است، جامه عمل بپوشاند.
* اصولگرایان هر مقدار کاندیدای بیشتری معرفی کنند، آرای خودشان بیشتر تقسیم می‌شود و این موضوع لطمه‌ای به رأی جریان اصلاحات و آقای روحانی وارد نخواهد کرد.
* تاکتیک معرفی کاندیداهای متعدد نمی‌تواند نقطه قوت تلقی شود؛ بلکه بیشتر یک نقطه‌ضعف است. این نشان‌دهنده آن است که اصولگرایان نمی‌توانند بین نیروهایشان هم‌گرایی و وحدت نظر به وجود بیاورند و با یک کاندیدای واحد به میدان بیایند.
* برخی در این جناح – جناح راست- یا منتسب به این جناح به ‌جای پایگاه مردمی، بیشتر از رانت قدرت برخوردار و همیشه در شرایط نابرابر مسئولیت‌ها را تصاحب کرده‌اند.
* من برای خودم در این مقطع زمانی چنین وظیفه‌ای- کاندیداتوری- نمی‌بینم. در سال ٨۴ هم که من کاندیدا شدم، در ابتدا خودم نظرم این نبود که پیش‌قدم شوم؛ اما وقتی از طرف اصلی‌ترین احزاب اصلاح‌طلب به من پیشنهاد کاندیداتوری شد، نتوانستم پاسخ رد بدهم.


منبع: irankhabar.ir