مصرف نمک اضافی چقدر مضر است؟
فقط می خواهم بدانم که نمک اضافی بر سر میز چقدر مضر است؟
یونانی ها از نمک برای مومیایی استفاده می کردند. تذکرش بد نبود!
امسال امریکایی ها ۵۰۰ میلیون پوند نمک استفاده کرده اند، چند تا مومیایی؟! نمک همه جا هست از غذای سگ و گربه گرفته تا حساس ترین غذاها یعنی غذای نوزاد. نمک یکی از بزرگ ترین عاملان حملات قلبی و بیماری های ناشی از فشار خون بالا در این جهان است. ماده ای بسیار سوزآور برای پوسته های حساس داخلی بدن است. در آن مناطق، آب برای خنثی کردن اثرات اسیدی باقی نمی ماند. وزن بدن را زیاد می کند. مصرف زیادی نمک می تواند عامل بیماری های شدید کلیوی شود که نفریت نام دارد.
وقتی کسانی را می بینم که در طول روز چای و قهوه و نوشیدنی گازدار و الکل، داروهای ویتامین و نمک می خورند و کلیه هم مجبور است تمام این ها را تحمل کند، دیگر جای تعجب نیست که بسیاری از مردم در سال از نارسایی کلیه جان دهند. هر قدر هم که بخواهیم از کار کلیه کم کنیم، آنها کار خود را می کنند. نمک یا باید بسیار کم مصرف شود یا به طور کلی از خوردن آن پرهیز کنید. قابل توجه کسانی که هنوز مایلند به نمک خوردن ادامه دهند: دکتر واکر، نمک زبر و ضمخت کف دریا را پیشنهاد می کند. چرا که بسیار کمتر از نمک های دیگر دستکاری می شود. نمک دریا در نمکدان هم قابل استفاده است. می توانید از سس های بی نمک در غذاهایتان استفاده کنید.
مضرات مصرف بیش از اندازه نمک
مصرف زیاد نمک یا غذاهای شور چه عوارضی را به دنبال دارد؟
در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه ها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند نمک مورد نیاز بدن تامین می شود، اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع،نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود. مصرف زیاد نمک و غذاهای شور از عوامل موثر بر افزایش فشار خون و بروز بیماری های قلبی – عروقی به ویژه در افرادی که سابقه این بیماری ها را در خود یا خانواده دارند، می شود. طبق تحقیقات مشخص شده است که دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و … نیز بر سلامت دارند.
مصرف زیاد نمک و سکته های قلبی
مقدار مصرف نمک با میزان شیوع سکته قلبی در جامعه مرتبط است. علاوه بر اینکه نمک باعث افزایش فشار خون می شود، به نظر می رسد به طور مستقیم و بدون اینکه اثری بر فشار خون داشته باشد، باعث سکته قلبی نیز می شود.
ارتباط مصرف زیاد نمک و پوکی استخوان
نمک زیاد، کلسیم را از استخوان ها جدا می کند و باعث دفع آن از ادرار می شود. به همین دلیل باعث نازک شدن و پوکی استخوان می شود، در نتیجه با افزایش سن، استخوان ها به راحتی می شکنند. برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید کاهش یابد.
نمک و سرطان معده
کاهش مصرف نمک، خطر شیوع سرطان معده را کاهش می دهد. در مطالعه کشورهای مختلف در جهان، ارتباط نزدیکی بین مقدار مصرف نمک و تعداد افراد مبتلا به سرطان معده آشکار شده است. در مناطقی که مردم نمک کم مصرف می کنند، شیوع سرطان معده کمتر است.
مصرف زیاد نمک و آسم
مصرف نمک زیاد، شرایط آسم را تشدید می کند، یعنی اگر مستعد ابتلا به آسم هستید، به طور غیرمستقیم، بیماری شما را وخیم تر می کند. مطالعات متعدد نشان داده اند که کاهش مصرف نمک، همراه با سایر عوامل درمانی آسم، در بهبود این بیماری موثر و مفید است.
منبع: مه شو