مردم از کدام خودروها راضی‌ترند؟

گروه اقتصادی_رسانه ها: روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:گزارش رضایت‌مندی مشتریان از خدمات پس از فروش در حالی اعلام شده که طبق آن، رده‌های اول تا چهارم در اختیار وارد‌کنندگان قرار گرفته است.بر این اساس، معین موتور (عرضه‌کننده محصولات پورشه در ایران) با ۷۷۶ امتیاز در صدر جدول قرار دارد. این شرکت ۶ درصد افزایش را نسبت به سال ۹۴ در کارنامه خود ثبت کرده است؛ این شرکت همچنین توانسته ۲۶ واحد امتیاز بیشتر از هدف مدنظر وزارتخانه یعنی امتیاز ۷۵۰ را کسب کند.دومین رتبه شاخص رضایت‌مندی مشتریان خودرو به ایرتویا با ۷۶۲ امتیاز رسیده است. با وجود این شرکت در سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۴ میزان ۸/ ۰ درصد کاهش امتیاز را به خود دیده است. با وجود اینکه مشتریان امتیاز کمتری نسبت به سال ۹۴ به ایرتویا داده‌اند، اما فاصله امتیاز این شرکت ۱۲‌واحد بیشتر از هدف وزارت صنعت است.

رتبه سوم جدول مذکور متعلق به شرکت اطلس‌خودرو (عرضه‌‌کننده محصولات کیا موتورز کره در ایران) با ۷۴۹ امتیاز است. با وجود این شرکت مذکور ۴/ ۰ درصد کاهش امتیاز را در سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۴ به خود دیده است. فاصله امتیاز این شرکت با هدف وزارتخانه نیز یک واحد کاهش یافته است. در این بین، آسان موتور (عرضه‌‌کننده خودروهای هیوندایی کره در ایران) با ۷۴۶ امتیاز در رده‌ چهارم رضایت‌مندی مشتریان از خدمات پس از فروش قرار گرفته است.این شرکت در سال ۹۵ توانسته امتیاز خود را ۳/ ۲ درصد در مقایسه با سال ۹۴ افزایش دهد. باوجود این فاصله امتیاز این شرکت با هدف وزارت صنعت ۴ واحد کاهش را نشان می‌دهد. در رده پنجم اما به ایران خودرو می‌رسیم، بزرگترین خودروساز کشور که با امتیاز ۷۳۵ توانسته بهترین جایگاه رضایتمندی از خدمات پس از فروش را در بین خودروسازان کشور از آن خود کند.

 

این شرکت با کسب این امتیاز در مقایسه با سال ۹۴ توانسته ۵ درصد به رضایتمندی مشتریان بیفزاید. با وجود این فاصله امتیاز این شرکت با هدف ۷۵۰ امتیازی وزارت صنعت ۱۵ واحد است.پس از ایران خودرو اما ۴ شرکت وارد‌کننده خودرو قرار دارند؛ براین اساس رتبه ششم تا نهم جدول رضایت‌مندی مشتریان از خدمات پس از فروش به ترتیب به شرکت‌های آرین موتور پویا (عرضه کنند محصولات میتسوبیشی در ایران) و پرشیا خودرو (عرضه‌کننده محصولات بی‌ام‌و در ایران)، ستاره ایران (عرضه‌کننده محصولات بنز در ایران) و نگین‌خودرو (عرضه‌‌کننده محصولات رنو در ایران) تعلق دارد که این چهار شرکت به ترتیب ۷۲۸، ۷۲۰، ۷۱۷ و ۷۱۳ امتیاز به دست آورده‌اند.

پشت سر این شرکت‌ها اما پارس‌خودرو قرار دارد که با امتیاز ۷۰۰ در رده دهم جدول جا خوش کرده است. پارس‌خودرو در سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۴ توانسته یک درصد افزایش در رضایتمندی مشتریان نسبت به خدمات پس از فروش به دست بیاورد. پس از پارس‌خودرو، شرکت سایپا با ۶۹۴ امتیاز قرار دارد.هر چند امتیاز این شرکت در سال ۹۵ در مقایسه با سال ۹۴ به میزان ۵/ ۵ درصد افزایش داشته است اما امتیاز این شرکت با هدف ۷۵۰ امتیازی وزارت صنعت ۵۶ واحد فاصله دارد. و اما رده دوازدهم و سیزدهم جدول امتیاز مشتریان از خدمات پس از فروش شرکت‌های عرضه‌‌کننده خودرو عمدتا به شرکت‌های بخش خصوصی که به تولید خودروهای چینی مشغول هستند، تعلق دارد. به‌طوری که پرستوی آبی ارگ (نمایندگی خدمات پس از فروش خودروسازان راین) با ۶۸۴ امتیاز در رده دوازدهم قرار دارد. بعد از آن آلفا موتور (عرضه‌کننده محصولات آلفارومئو در ایران) با امتیاز ۶۸۳ در رده سیزدهم قرار دارد.

بعد از آن، شرکت کرمان موتور (عرضه‌کننده محصولات هیوندای و جک و لیفان در ایران)با امتیاز ۶۸۳ در رده چهاردهم قرار دارد. رامک یدک نیز که عرضه‌‌کننده خودروهای سانگ یانگ در ایران به‌شمار می‌رود، با امتیاز ۶۷۶ در رده پانزدهم قرار دارد.پس از این‌ها، پنج شرکت عرضه‌‌کننده خودرو به ترتیب شامل گروه بهمن (عرضه‌‌کننده مزدا و بسترن)، مدیران خودرو (عرضه‌کننده محصولات چری در ایران)، مدیاموتور (عرضه‌‌کننده محصولات ام‌جی چین در ایران)، افرا موتور (عرضه‌‌کننده محصولات ولوو در ایران) و دیار خودرو (عرضه‌کننده محصولات گریت وال در ایران) در رده پانزدهم تا بیستم قرار دارند که این شرکت‌ها به ترتیب امتیاز ۶۷۶، ۶۶۶، ۶۶۲، ۶۳۵، ۶۰۱ و ۵۸۱ را به‌دست آورده‌اند.


منبع: بهارنیوز