مرثیهای برای بزرگترین نهاد بشردوستانه کشور
از کسر ۱۰۰ میلیارد تومانی بودجه هلالاحمر و اختصاص آن به بالگردهای هوانیروز در سال ۹۵، گذشتیم و امروز رسیدیم به حذف سهم ۴۲ درصدی هلالاحمر از حق ثبت در لایحه بودجه ۹۶؛ این است وضعیت بزرگترین نهاد بشردوستانه و امداد کشور که علاوه بر حفاظت و حمایت از جان هموطنان در حوادث طبیعی و غیرطبیعی کشور، اکنون باید یکتنه و تمام قد از خود نیز صیانت کند تا مبادا با کسری از درآمد این نهاد مردمی؛ کوتاهی در خدماترسانی به مردم صورت گیرد.
چنین است شرایط یگانه نهادی که در بحرانها و حوادث داخلی و خارجی چشم امید همه هموطنان بوده و موجبات سرافرازی کشورمان را در حوادث و بحرانهای بینالمللی فراهم کرده است. زمانی (فروردین ۹۵)، با یک پیشنهاد آن هم برای قدردانی و تقویت یکی از دستگاههای کشور در خدمترسانی به زلزلهزدگان بم، رودبار و … ، ۱۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات هلالاحمر از دست میرود؛ غافل از اینکه مگر نه این است که در کنار تلاش همه دستگاههای مسئول در کنترل بحرانها و حوادث بزرگی چون زلزل بم، هلالاحمر به عنوان نخستین نهاد امدادی؛ پاسخگوی مردم و مسئولان است و «آیا برای تقویت نهادی دیگر باید از بودجه بزرگترین دستگاه امدادی کشور برداشت کرد؟»
آن زمان نیز صدای هواخواهی از نهاد مردمی هلالاحمر به گوش کسی نرسید و بودجه حساسترین بخش خدمترسان به مردم؛ رفت و کسی نپرسید که «هلالاحمر چگونه از جان مردم در سیل و آبگرفتگی و برف و کولاک زودرس کشور حفاظت کرد یا چطور توانست با ارائه خدمات شبانهروزی به اجتماع میلیونی زائران در داخل و خارج کشور؛ کارنامه خود را درخشان و جمهوری اسلامی ایران را سربلند سازد؟»
این همه تنها برای درک حساسیت موضوع و توجه به تصمیمات گاه غیرکارشناسی است که در حق جمعیت هلالاحمر گرفته میشود و در مقابل همه توقع دارند که این نهاد هیچگاه در امدادرسانی و پاسخگویی، برای مردم کم نگذارد. البته که میشود و اقدامات هلالاحمر در این مدت گویای آن است؛ با وجود عدم دریافت حتی یک ریال از ۷ هزار میلیارد ریال اعتبار سال ۹۴، تا ۵۰۰ میلیارد تومان سال ۹۵ که ۱۰۰ میلیارد تومان آن کسر شده و از همان ۴۰۰ میلیارد تومان، فقط ۱۰۰ میلیارد تومان تا کنون دریافت شده؛ اما خللی در اجرای برنامهها به وجود نیامده غافل از اینکه ادامه این روند کاهشی اعتبارات؛ هلالاحمر را در تحقق اهداف خود با مشکل مواجه خواهد کرد. نکته مهمی که محمدرضا حیدرى تفرشى، منتخب شورای عالی جمعیت هلالاحمر و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه هلالاحمر هم بر آن تاکید دارد؛ مبنی بر اینکه جمعیت هلالاحمر تا شرایط کسب درآمد پایدار نیاز به حمایت دولت دارد و اگر این حمایت صورت نگیرد؛ توقع خدمت تا حدى ناممکن است؛ مگر مىشود ۹ هزار کارمند و ۵٠ هزار امدادگر را با سلام و صلوات اداره کرد.
مسئولان بهخصوص نمایندگان مجلس، همانند همیشه نخستین حامى هلالاحمر باشند
حیدری با اشاره به اینکه نداشتن آشنایی کافى به مجموعه خدمات هلالاحمر در زمان بروز انواع سوانح و شرایط اضطرار، مانع از توجه ویژه به این نهاد مردمی میشود، میگوید: انتظار میرود مسئولان بهخصوص نمایندگان مجلس که با حضور مداوم در مناطق مختلف کشور، از نزدیک با نوع خدمات و حمایتهای امدادگران از مردم باخبرند، در بحث بودجه و حمایتهاى معنوى، همانند همیشه، نخستین حامى این نهاد مقدس مردمى باشند.
وی معتقد است که پایگاههای امداد و نجات و امدادگران بىادعاى هلالاحمر در سراسر کشور با خدمات بیمنت و خالصانه، محبوبیت خاصى میان مردم داشته و در سختترین و بحرانىترین شرایط در کنار مردم بودهاند و اعتماد مردم به این نهاد مردمی بسیار زیاد و حائز اهمیت است؛ لذا این ویژگى خاص، حمایتهاى خاص و ویژه نیز مىطلبد.
هلالاحمر تا رسیدن به شرایط کسب درآمد پایدار نیاز به حمایت دولت دارد
به گفته منتخب شورای عالی جمعیت هلالاحمر در بحث بودجه سال ٩۵، متاسفانه به دلائل خاصى بخشى از اعتبار هلالاحمرکاسته شده و به نهاد دیگرى تخصیص یافت که امیدواریم با حمایت نمایندگان مجلس در بودجه سال ٩۶، شاهد این اتفاق ناخوشایند در صحن مجلس نباشیم. البته نگاه کلى نمایندگان مجلس بهخصوص اعضاى کمیسیون تلفیق در بودجه سال ٩۶، بسیار قابل تقدیر است که امیدواریم این حمایتها در تخصیص مجدد ۴٢ درصد حق ثبت اسناد رسمى نیز رخ دهد تا جمعیت گرفتار کمبود بودجه در سال بعد نشود.
وی معتقد است که جمعیت هلالاحمر تا شرایط کسب درآمد پایدار نیاز به حمایت دولت دارد؛ این در حالى است که اگر حمایت دولت صورت نگیرد؛ توقع خدمت تا حدى ناممکن خواهد شد؛ قطعا تأمین امنیت هموطنان در مأموریتهاى امدادى، بدون حمایت مادى و معنوى مسئولان، نادیده شدن اهمیت این خدمات است که مىطلبد حمایت و تشویق مسئولان، انگیزه امدادگران را افزایش دهد که البته خدمت خالصانه و بىمنت امدادگران را با هیچ ترازى نمىتوان سنجید و قیاس کرد.
حیدری بر این مهم تاکید میکند که خود او و اعضاى کمیسیون برنامه و بودجه هلال، تمام قد در خدمت جمعیت هستند و با ارائه نظرات کارشناسى و پیگیرىهاى مستمر، براى رسیدن به درآمد پایدار و کسب جایگاه واقعى هلالاحمر، از هیچ کمکى دریغ نخواهند کرد. امیدوارم حق این گروه بسیار زحمتکش و دلسوز از بودجه ٩۶، دستخوش فراموشى نشود.
وی در پایان تاکید میکند که حمایت ویژه مجلس و همچنین رئیس جمهورى از هلالاحمر، انگیزه امدادگران و کادر جمعیت را در ارائه خدمات امدادى، بیش از پیش افزایش داد.
نمایندگان در کمیسیون تلفیق برای حمایت از هلالاحمر وقت میگذارند
در این میان البته، حمایت مجلسیان از هلالاحمر به عنوان نهادی مردمی همواره قابل تقدیر بوده است؛ نمونه آن حمایت روح ا… بابایی صالح، دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از هلالاحمر در لایحه بودجه ۹۶ است
وی با اشاره به ماهیت امدادی هلالاحمر و ضرورت آمادگی و تجیهز امدادی هلالاحمر، میگوید: امکانات و تجهیزات هلال احمر باید کافی باشد تا نیروهای هلالاحمر بتوانند در زمان حادثه در نخستین زمان ممکن، اقدام لازم را انجام داده و در سریعترین زمان در محل حادثه حاضر باشند؛ بر این اساس است که همواره تاکید میشود هلالاحمر از جمله سازمانهایی است که باید در اولویت توجه باشد.
به گفته بابایی نهاد مردمی چون هلالاحمر نیازهایی مانند تامین بالگرد امدادی برای پاسخگویی به نیازهای مردمی در کمترین زمان ممکن دارد و لذا نمایندگان در کمیسیون تلفیق برای حمایت از هلالاحمر وقت میگذارند.
اکنون چشم امید هلالاحمر به حمایت دولت و مجلس از امدادگران و نجاتگران، داوطلبان، جوانان و کارکنان خدوم این نهاد مردمی است تا به قوت و انگیزه بیشتر بتوانند بیش از گذشته موجبات سرافرازی هلالاحمر کشورمان را در عرصههای داخلی و بینالمللی فراهم کنند.
منبع: alef.ir