ماهی، داروی جهانی قلب و سرطان های : کولون، پروستات و پستان
مهم ترین خاصیت ماهی، جلوگیری از بروز بیماری های قلبی است، طوری که به داروی جهانی شهرت یافته است. مطالعات نشان داده اند، میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی در میان افرادی که از ماهی و فرآورده های دریایی به میزان بیش تری استفاده می کنند، کم تر است.
آن ها عقیده دارند که مصرف ۳۵ گرم ماهی در هر روز، خطر سکته قلبی و مغزی را به میزان ۴۴ درصد کاهش می دهد. این خاصیت به دلیل وجود اسید آمینه ای به نام تورین، چربی غیراشباعی به نام های اُمگا ۳ و اسیدهای چرب خاصی به نام EPA و DHA است. این دو اسید چرب احتمال تشکیل پلاک و تنگی عروق را به حداقل می رساند. از این رو، افرادی که به طور مرتب از ماهی و حتی ماهی های چرب استفاده می کنند، کم تر به حملات قلبی دچار می شوند. در این رابطه، مطالعات نشان داده اند، افرادی که هفته ای یک بار ماهی مصرف می کنند، ۷ درصد احتمال سکته مغزی در آن ها کم تر است و اگر این دفعات به هفته ای ۵ بار برسد احتمال سکته مغزی تا ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت.
کنترل فشارخون و تری گلیسرید با مصرف ماهی
اُمگا۳ موجود در ماهی، سطح تری گلیسرید خون را که جزء چربی های نامطلوب بوده و موجب بروز بیماری های قلبی به ویژه در خانم ها می شود، کاهش می دهد. این چربی می تواند سطح کلسترول خون را نیز کاهش دهد که جزء عوامل مسدود کننده جدار عروق محسوب می شود. اُمگا۳ ، باعث کاهش فشارخون افرادی که فشارخون بالایی دارند می شود در حالی که، بر روی فشارخون نرمال اثری ندارد. به علاوه مطالعات نشان داده اند، مقاومت به انسولین در افرادی که فشارخون بالایی دارند دیده می شود که این عامل به صورت حلقه معکوسی مشکل را چند برابر می کند. دریافت اُمگا۳ با مصرف مواد غذایی دریایی، با کاهش این مقاومت در کنترل فشارخون نیز موثر است.
منبع: مه شو