فلفل ، داروی پیشگیری و ضد سرطان

اگر تا به حال فکر می کردید که فلفل جز طعم دادن به غذاها به دردی نمی خورد، اشتباه کرده اید، این گیاه تند شاید بتواند جان آدم های زیادی را نجات بدهد. بله! خوردن فلفل تند فقط دهان را نمی سوزاند. بلکه سلول های سرطانی را هم وادار به خودکشی می کند، فلفل می تواند سلول های سرطانی پروستات را به دام انداخته و آن ها را به مسیری هدایت کند. که در نهایت منجر به مرگ برنامه ریزی شده این سلول ها می شود.
اکثر سلول های بدن در نهایت روزی می میرند و جای خود را به سلول های جوان تر می دهند، اما وقتی سرطان به بافتی وارد شد، سلول های این بافت به جای مردن فقط تکثیر می شوند و روز به روز رشد بیش تری می کنند، اما کاپسانی سین یعنی همان ماده ای که سبب طعم تند فلفل می شود، می تواند آنها را به حالت اولیه برگرداند.
از فلفل می توان حتی به منظور پیشگیری از ابتلا به سرطان استفاده نمود. تحقیقات نشان داده است که کاپسانی سین موجود در فلفل به عنوان یک ترکیب ضدسمی عمل کرده و مانع از فعالیت ترکیبات سرطان زا در بدن شده و از تشکیل تومورهای بدخیم در بدن جلوگیری می کند.
دانشمندان معتقدند کاپسانی سین می تواند در آینده در تولید داروهای ضدسرطان پروستات به کار رود اما در کنار آن هشدار می دهند که مصرف بیش از حد فلفل می تواند موجب ابتلا به سرطان معده شود. به مردان مبتلا به سرطان پروستات توصیه می شود که مصرف فلفل خود را ابداً افزایش ندهند و از یک رژیم متعادل برای مصرف فلفل برنامه ریزی نمایند. از مصرف گوشت قرمز و گوشت های فرآورده شده (مانند سوسیس، کالباس، کنسرو و … ) و غذاهای چرب بپرهیزید و میزان مصرف ماهی خود را بیش تر کنند و در کنار همه این ها، روزانه مقدار زیاد و متنوعی سبزیجات و میوه مصرف کنند.
سالانه حدود ۶۸۰ هزار نفر در سراسر جهان به سرطان پروستات مبتلا می شوند که از این تعداد ۲۲۱ هزار نفر آنها یعنی چیزی حدود ۳۱ درصد در اثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.
فلفل سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدان نظیر ویتامین C و کاروتن ها می باشد به طوری که در ۱۰۰ گرم فلفل خام دلمه ای قرمز و یا سبز و یا فلفل معمولی ۱۴۰، ۱۲۰، ۱۲۰ میلی گرم ویتامین C و ۳۸۴، ۲۶۵ و ۱۷۵ میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد.
خوردن یک فلفل دلمه ای متوسط ۱۶۰گرمی، بیش از ۳ برابر نیاز روزانه بزرگسالان را به ویتامین C تأمین می کند.
به خاطر داشته باشید که ویتامین C به حرارت بسیار حساس می باشد لذا ویتامین C در فلفل خام بیش تر وجود دارد نه پخته یا پخارپز شده باشد.
منبع: مه شو